آریا بانو

آخرين مطالب

از صفر تا صد آشپزی: تفت دادن و سرخ کردن خانه داري

از صفر تا صد آشپزی: تفت دادن و سرخ کردن

  بزرگنمايي:

آریا بانو - درس آشپزی امروز نکاتی درباره تفت دادن و سرخ کردن است. شاید در کل تفاوت زیادی با هم نداشته باشند اما نتیجه کار متفاوت است.
هر دو در طعم غذا بسیار مهم و موثر هستند. پس برای شروع باید درباره آن ها بیشتر بدانیم.
قبل از اضافه کردن غذا به تابه روغن باید جلزولز کند در غیر اینصورت روغن به اندازه کافی داغ نشده است.
نیاز نیست حتما طبق دستور عمل کنید. می توانید در صورت نیاز شعله را کم یا زیاد کنید. اگر غذا بیش از حد سرخ شده است شعله را کم کنید و اگر هیچ سر و صدایی از تاوه نمی آید شعله را زیاد کنید.
شعله های همه گازها یک اندازه نیست بنابراین باید به اندازه شعله گازتان نگاه کنید.
سرخ کردن چیست؟

سرخ کردن با تفت دادن متفاوت است. در سرخ کردن غذا ترد و متمایل به رنگ قهوه ای می شود. بنابراین نیازی به هم زدن غذا ندارید و باید هیچ تکانی به آن ندهید تا سرخ و طلایی رنگ شود. در سرخ کردن روغن بیشتری مورد نیاز است.
سرخ کردن در تابه های بزرگ و با لبه های کوتاه بهتر است.
هنگام سرخ کردن داخل تابه را نباید بیش از حد پر کنیم. زیرا اگر فضای کافی وجود نداشته باشد غذا به جای سرخ شدن بخارپز می شود.
فراموش نکنید که برای جلوگیری از پاشیده شدن روغن از درپوش توری استفاده کنید.
وسایل مورد نیاز برای سرخ کردن
تابه های بزرگ (30 الی 35 سانتیمتری) و ترجیحا نچسب
روغن دلخواهتان
انبرک برای حرکت دادن غذا
درپوش توری
سینی توری یا دستمال برای گرفتن روغن غذا

چگونه سرخ کنیم؟
تابه خالی را روی شعله متوسط گاز گرم کنید.
بعد از گرم شدن تاوه روغن را اضافه کنید. وقتی روغن شروع به جلزولز کرد غذا را اضافه کنید.
غذا را در تابه حرکت دهید تا کاملا به روغن آغشته شود. اگر گوشت چرخ کرده سرخ می کنید آن را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید.
غذا را بدون تکان دادن اجازه دهید سرخ شود تا زمانی که رنگ متمایل به قهوه ای شود.
وقتی یک طرف غذا سرخ شد طرف دیگر را برگردانید.
اگر وسط غذا نپخته است شعله را کم کنید تا بپزد.
هنگام برداشتن غذا از داخل تابه فراموش نکنید که تابه را از روی شعله بردارید چون ممکن است بیشتر سرخ شود.
اگر غذایی که سرخ می کنید آغشته به پودر سوخاری است آن را بعد از سرخ شدن روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.

تفت دادن چیست؟
تفت دادن یکی از تکنیک های آشپزی است که غذا را در حد پخته شدن روی شعله متوسط تا زیاد دائم هم می زنند. حرارت شعله به نتیجه کاری که می خواهید بستگی دارد.
تفت دادن روی شعله زیاد غذا را سریع سرخ و قهوه ای رنگ می کند. تفت دادن روی شعله متوسط باعث می شود غذا آرام آرام بپزد و آب غذا کشیده شود. تا زمانی که رطوبت غذا گرفته نشود سرخ نمی شود.

تفت دادن غذاهای معطری مثل پیاز، کرفس، فلفل، سیر و هویج را نرم می کند و طعم و رنگ ادیپویه جات را بیشتر می کند.
غذا را می توانید هم داخل تابه و هم داخل قابلمه تفت بدهید البته اگر قرار است در مرحله بعد آن را سرخ کنید در تابه بهتر است.
وسایل مورد نیاز برای تفت دادن
تابه یا قابلمه بزرگ
روغن
قاشق چوبی یا پلاستیکی

چگونه تفت دهیم؟
تابه یا قابلمه را روی شعله متوسط گرم کنید.
بعد از داغ شدن تابه روغن را اضافه کنید. (1 یا 2 قاشق غذاخوری کافی است. اما در صورت نیاز می توانید روغن بیشتری اضافه کنید.)
غذا را اضافه کرده و هم بزنید تا روغن کاملا آن را بپوشاند و به تاوه نچسبد.




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

طرز تهیه آش ماشاب

آشنایی با انواع مختلف پاستای ایتالیایی

خوراک زبان

طرز تهیه کاپ کیک خرما

طرز تهیه کیک ماست نارنگی

آشنایی با 14 ترفند آشپزی

طرز تهیه مرغ طعم دار

طرز تهیه چند نوع سس تند

طرز تهیه انواع نان فطیر

طرز تهیه بورک گوشت و قارچ

مدل‌های جذاب حلقه ست نامزدی

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

طرز تهیه املت با رب خوشمزه

جدیدترین مدل‌های نیم بوت مردانه

بهترین روش‌های کشدار شدن حلیم چیست؟

از برگ چه گیاهانی به عنوان غذا استفاده می‌کنیم؟

طرز تهیه ماهی شکم پر در فر

راهنمای جامع خرید و انتخاب بوت مردانه

جدید‌ترین مدل‌ های مدل حلقه نامزدی

طرز تهیه آش رشته دوغ به 3 روش پرطرفدار

غذاهای ممنوعه در دوره سرماخوردگی

طرز تهیه میگو پلو مجلسی

طرز تهیه مسقطی، دسری ایرانی و خوشمزه

حوله خشک کن چیست؟

فوت وفن های مهم برای خوش طعم کردن سوپ خوشمزه

توصیه های مهم آتش نشانی برای شروع فصل سرما

طرز تهیه پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده

جلوگیری از دوده گرفتن مبل در زمستان

روش درست کردن شمع مخروطی به مناسبت هالووین

طرز تهیه انواع پلو مخلوط بدون گوشت

چه ترکیب لباس‌هایی برازنده استفاده در مهمانی‌های مجلسی هستند

روش انتخاب یک ست لباس مناسب برای استفاده روزمره

طرز تهیه شنیسل مرغ خانگی خوشمزه

طرز تهیه چند نوع غذای رژیمی با کدو

راهنمای جامع مقدار شیر خشک لازم برای نوزاد

ساده ترین دستور کیک براونی

طرز تهیه غذای رژیمی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه آیس پک موز خانگی

طرز تهیه خورش سیرابیج گیلانی

طرز تهیه پوره گل کلم به 2 روش

زیباترین انواع مدل پلیور دخترانه برای پاییز و زمستان

روش های نگهداری گوجه فرنگی برای زمستان

نکات مهم در مورد ظروف لعابی

طرز تهیه کوکی نوتلا

آشنایی با خواص زغال اخته و نحوه مصرف آن

طرز تهیه پیتزا سوسیس و کالباس با فر و بدون فر

چند نوع غذای رژیمی برای شام، ساده و خوشمزه

آموزش انواع بستن بند کفش

طرز تهیه خوشمزه‌ترین انواع غذا با قارچ

طرز تهیه پوره سیب زمینی با پنیر به 3 روش