آریا بانو

آخرين مطالب

بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری) چیست؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری)، مناسب برای اشخاصی است که بیمه جایی نیستند و از این نظر توسط هیچ ارگان یا سازمانی بطور کامل حمایت نمی‌شوند. با این نوع بیمه، خدمات و شرایط استفاده از آن بیشتر آشنا شوید.


سرویس عمومی - بیش از 13 میلیون نفر از هموطنان ایرانی (غیر از نیرو‌های مسلح)، دارای کد بیمه در سازمان تامین اجتماعی هستند و بر اساس فعالیتی که دارند، هر ماهه توسط کارفرمایان برای آن‌ها لیست بیمه رد می‌شود. اما آنان که بیمه نیستند باید چه کار کنند؟ برای دانستن پاسخ این پرسش باید با مفهومی، چون بیمه خویش‌فرما یا بیمه اختیاری آشنا شوید.
بیمه تامین اجتماعی
تامین اجتماعی از جمله حقوق شهروندی در کشور‌های مختلف جهان به شمار می‌رود. یکی از مصداق‌های این موضوع آن است که شهروندان چه در زمانی که مشغول به کار هستند و چه زمانی که بیکار شدند، از حداقل‌های مادی و معنوی برخوردار باشند تا زندگی آنان با مشکلات کمتری مواجه شود. اما این حداقل کجا قرار است ارائه شود؟ بیمه‌ای که با همین عنوان تاسیس شده است. یعنی بیمه تامین اجتماعی.

قانون تامین اجتماعی این قابلیت را دارد که افرادی را که مشمول هیچ بیمه‌ای نیستند، تحت پوشش قرار دهد. در این چارچوب بیمه بر اساس قانون تامین اجتماعی به دو دسته عمده تقسیم می‌شود:
1- بیمه اجباری: بیمه اجباری شامل کلیه مشمولین قانون کار و کسانی است که در قبال دریافت مزد و حقوق در کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و شرکت‌ها مشغول به کارند و حق بیمه‌شان توسط کارفرما پرداخت می‌شود.
2- بیمه خویش‌فرما: این بیمه به گونه‌ای است که حق بیمه باید از سوی خود شخص یا دولت پرداخت شود. بیمه خویش‌فرما به دو دسته تقسیم می‌شود: 1. بیمه اختیاری 2. بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد.
بیشتر بخوانید: مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی با کد ملی
بیمه خویش‌ فرما (بیمه اختیاری)
بیمه خویش‌ فرما (بیمه اختیاری) برای کسانی است که تحت پوشش بیمه خاصی نیستند. متقاضی این نوع بیمه، مستقیما با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است خود، حق بیمه را در زمان تعیین شده پرداخت کند.
چنانچه بیمه‌شدگان اختیاری با اشتغال در کارگاه‌های مشمول قانون کار و تامین اجتماعی تحت پوشش بیمه اجباری قرار بگیرند یا مشمول صندوق‌های بیمه‌ای دیگر شوند، موظف هستند آن را کتبا به اطلاع سازمان برسانند تا برای قطع بیمه اختیاری آنان اقدام شود؛ در غیر این صورت حق بیمه‌های دریافتی پس از کسر هزینه‌های اداری مربوط مسترد می‌شود و سابقه ایجادشده حذف می‌گردد. در تصویر زیر می‌توانید مزایای بهره‌مندی از این نوع بیمه را ببینید.

بیشتر بخوانید: کارگزاری بیمه تامین اجتماعی و شرح وظایف این کارگزاری های رسمی
بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد
همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید در بیمه اختیاری حق‌بیمه 26 درصد مقطوع است که کل خدمات از قبیل مســتمری‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و تعهداتی شامل درمان، هزینه‌های پروتز و اروتز، هزینه کفن‌ودفن را دربرمی‌گیرد، ولی در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با توجه به حق بیمه‌ای که فرد پرداخت می‌کند تعهدات به چند دسته تقسیم می‌شود که این تقسیم‌بندی را می‌توانید بطور خلاصه در تصویر زیر ببینید تا تفاوت بیمه اختیاری را با بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد متوجه شوید.

لازم به ذکر است که حقوق شخص متقاضی در این نوع بیمه‌ها توسط خودش اعلام می‌شود که برخی حداقل دستمزد خود و برخی دیگر میانگینی از بیشترین و کمترین درآمدشان در سال را اعلام می‌کنند.
شرایط بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری) چیست؟
کسانی می‌توانند بیمه اختیاری شوند که دارای شرایط زیر باشند:
داشتن حداقل 30 روز سابقه پرداخت حق بیمه داشتن حداکثر ٥٠ سال سن (مرد و زن)

در صورتی که سن متقاضی در زمان تقاضا بیش از 55 سال باشد باید، معادل مدت مازاد سنی، سابقه حق بیمه را بپردازد. برای مثال، اگر متقاضی بیمه اختیاری 57 ساله باشد، باید هنگام درخواست دو سال سابقه پرداخت حق بیمه را بپردازد و اگر 60 ساله باشد، داشتن پنج سال سابقه الزامی است.
متقاضیانی که بیش از ده سال سابقه پرداخت حق بیمه را داشته باشند از شرط سنی معاف هستند و با هر سنی می‌توانند بیمه شوند.
چنانچه بیمه‌شده‌ای یکبار با سازمان قرارداد بیمه اختیاری منعقد کرده باشد تا سه‌بار حق انعقاد قرارداد بیمه اختیاری را بدون شرط سنی خواهد داشت.
البته دوران انقطاع جزء بیمه و سوابق فرد منظور نخواهد شد. برای کسانی که بیش از سن مقرر سن دارند، سوابق انتقالی از صندوق‌های دیگر برای تامین سابقه مورد نیاز محاسبه نخواهد شد.
ضمنا چنانچه متقاضی بیمه اختیاری با ارائه مدارک و اسناد غیرقانونی و جعلی مبادرت به انعقاد قرارداد کند، بیمه وی قطع می‌شود و نمی‌تواند از مزایای سازمان استفاده کند.

نحوه ارائه درخواست و عقد قرارداد بیمه اختیاری
متقاضی بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری) باید با مراجعه به شعبه تامین اجتماعی که سوابق پرداخت حق بیمه در آن متمرکز است، فرم مربوطه را دریافت و تکمیل کند، سپس آن را همراه یک قطعه عکس و رسید اخذشده از شعبه ارائه کند.
پس از انجام اقدامات فوق، شعبه موظف است حداکثر ظرف دوماه از تاریخ ثبت درخواست در دفتر شعبه، وضع متقاضی را از نظر استحقاق یا عدم استحقاق او بررسی و نتیجه را اعلام کند.
بررسی شعبه شامل سن، سابقه، معرفی به کمیسیون پزشکی و دریافت نتیجه و سایر مراحل اداری است. چنانچه متقاضی واجد شرایط تشخیص داده شد باید حداکثر ظرف بیست روز از تاریخ اعلام آن برای انعقاد قرارداد به شعبه مراجعه کند و حداکثر ظرف ده روز پس از انعقاد قرارداد بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری)، حق بیمه را از تاریخ درخواست به صورت یکجا پرداخت نماید.
بیشتر بخوانید: نحوه ثبت نام بیمه سلامت همگانی

آیا شما هم بیمه هستید؟ نظرتان در مورد بیمه خویش فرما (بیمه اختیاری) چیست؟ لطفا تجربیات، نظرات و سوالات خود را در بخش نظرات سایت ستاره با ما در میان بگذارید.
پریسا رودحله

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/94808/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی

بخش هایی از کنسرت پرانرژی امید حاجیلی

توماج صالحی به اعدام محکوم شد

دستگیری اراذل و اوباش شمشیر به دست تهرانپارس

تصویری حیرت انگیز از فرود ناموفق یک بوئینگ!

معاون امنیتی وزیر کشور: طرح نور با قوت به‌ کار خود ادامه خواهد داد

لحظه تصادف هولناک در جاده برفی به دلیل سرعت بالا

ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب

تصویری تماشایی با فاصله نزدیک از افعی شاخدار ایرانی

روز زیارتی امام رضا علیه‌السلام

طرز تهیه بستنی سنتی خانگی

عوارض خطرناک کبد چرب

ویدیویی از خط تولید لوازم آرایشی اورجینال در پاکستان!

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

صحبت های دلنشین دکتر کاکاوند در مورد قدرت

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

خلیفی به لاپورتا؛ این ایده احمقانه را کنار بگذارید

اینقدر اغراق نکنید، مسی کند بود و دو گل معمولی زد!‏

چادرملو علیه چهار صحنه داوری نیم فصل دوم

ویدیوی کامل بیانیه خوان لاپورتا درباره ال‌کلاسیکو

رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!

لیگ ملت‌ها؛ قهرمان المپیک پرستاره‌تر از همیشه

تباس: برخی بازی‌های لالیگا در آمریکا برگزار خواهند شد!

رئیس باشگاه میلان: پیولی تا پایان فصل سرمربی تیم خواهد بود

درگذشت فوتبالیست سابق ایرانجوان در حین بازی با پیشکسوتان استقلال

کسب 10 مدال در روز نخست برای نمایندگان ووشو ایران

چندرغاز که دیگه چانه زدن نداره!

هجوم هواداران محمدرضا گلزار برای سلفی گرفتن با او!

سکانسی خنده دار از سریال «سه در چهار»

ویدئو خنده‌دار از «نون خ» که هیچکس آن را ندیده است!

7 اقدام مراقبتی پس از لیزر پوست صورت

علیرضا قربانی و اجرای زیبای ترانه‌ی «عاشقانه نیست»

اجرای مهدی دارابی از آهنگ «شاید یه شب بارون»

آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم

آمار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

گربه افسردگی گرفت

نخستین بنای مذهبی ایرانیان

4 گوشه دنیا/ هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

استوری روز زیارتی امام رضا علیه‌السلام

تصاویری زیبا از توکانت زمردی

نوآوری عجیب یک شهروند مشهدی در اثاث‌کشی

روش تهیه شیرینی خانگی لذیذ

کوکوی سیب زمینی را پنیری بپزید!

روش تهیه زیر برنجی لری

مراقبت های بعد از عمل چشم

اغفال وحشتناک، تهیه فیلم و اخاذی از زنان بالای 60 سال!

نگرانی های همسر حاج آقای قرائتی

ثبت رکورد جدید «کاهش نرخ تولد» در کره جنوبی

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟