آریا بانو

آخرين مطالب

چگونه می‌توان دردهای مختلف سینه را از یکدیگر تشخیص داد / نشانه‌ها و علائم سکته اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - یک متخصص قلب گفت: دردهای قلبی را می‌توان به دو دسته‌ دردهای مزمن ناشی از تنگی عروق و یا درد ناشی از سکته تقسیم کرد، دردهای قلبی که به "آنژین صدری" نیز شهرت دارند از جمله دردهایی هستند که به علت گرفتگی در عروق خون رسان قلب ایجاد می‌شوند.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم ، افزایش آمار و پایین آمدن سن سکته‌های قلبی در کشور از یک سو و انتشار مطالب گسترده در خصوص درد قفسه سینه به عنوان مهمترین نشانه سکته قلبی در شبکه‌های مجازی باعث شده تا موج نگرانی گسترده ای در جامعه شکل بگیرید، تا جایی که برخی از افراد با کمترین درد قفسه سینه، آن را به سکته قلبی نسبت داده و موجی از نگرانی و استرس را برای خود و اطرافیان ایجاد می کنند.
اگرچه درد قفسه سینه یکی از علائم اصلی بروز حمله قلبی به حساب می‌آید اما این دردها می‌تواند علل مختلفی داشته باشد و یا حتی از نظر پزشکان بی اهمیت نیز تلقی شوند؛ اما سوال بزرگ اینجاست که چگونه می‌توان دردها سینه را از یکدیگر تشخیص داد و از شکل درد به میزان خطرناکی آن پی برد.
در همین راستا به سراغ دکتر آرمین مرعشی زاده - متخصص قلب، فلوشیپ فوق تخصصی اقدامات مداخله ای قلب و عروق رفتیم و در خصوص انواع دردهای قفسه سینه و نشانه‌های سکته قلبی با او به گفت‌وگو نشستیم.
س: این روزها اطلاعات متفاوتی از رابطه درد قفسه سینه با سکته قلبی در فضای مجازی منتشر می‌شود و اغلب این اطلاعات چنان ضد و نقیض است که نمی‌توان به نتیجه روشنی رسید، لطفا در این مورد توضیحاتی ارائه کنید.
مرعشی زاده: ‎ به طور کلی دردهای قفسه سینه را می‌توان به دو دسته دردهای قلبی و دردهای غیر قلبی تقسیم کرد، دردهای غیر قلبی که اغلب با دردهای قلبی اشتباه می‌شوند اگر چه شکل مشابهی دارند ولی در جزئیات متفاوت هستند، به طور نمونه گاهی دردهای قفسه سینه مربوط به اختلالات حرکت مری است و یکی از نشانه‌های آن، درد قفسه سینه همراه با اختلالات بلع است و یا برخی از دردهای سینه مربوط به بیماریهای مجاری صفرا و کیسه صفرا است.
باید توجه داشته باشید که این بیماریها نیز می‌توانند با درد سینه بروز کرده و حتی ممکن است با درد قلبی اشتباه گرفته شوند، درد این بیماریها اغلب طولانی و به صورت ثابت بوده و می‌تواند تا چند ساعت به طول انجامد و به صورت خود به خود نیز برطرف ‌شود و یا گاهی با انتشار به کتف همراه باشد.
س: آیا درد قفسه سینه می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد؟
مرعشی زاده: بله، دردهای عضلانی اسکلتی یکی از شایع‌ترین علل دردهای قفسه سینه است که مهمترین نشانه آن تغییر شدت درد با عوض شدن حالت بدن و پوزیشن است که البته این دردها ممکن است با لمس نیز شدت یابد؛ همچنین برخی از دردها ریشه عصبی و استرسی دارد به طوری که این دردها اغلب به دنبال مشکلات روحی ایجاد می شود و می تواند به صورت دردهای تیرکشنده بوده و برای چند ثانیه باشد و یا اینکه به صورت مداوم بوده و برای ساعت‌ها به طول انجامد.
س: اما دردهای قلبی را چگونه می‌توان با سایر موارد مشابه تشخیص داد؟
مرعشی زاده: دردهای قلبی را می‌توان به دو دسته‌ دردهای مزمن ناشی از تنگی عروق و یا درد ناشی از سکته تقسیم کرد، دردهای قلبی که به "آنژین صدری" نیز شهرت دارند از جمله دردهایی هستند که به علت گرفتگی در عروق خون رسان قلب ایجاد می‌شوند که البته این دردها اغلب فعالیتی بوده و به دنبال افزایش کار قلب در شرایط مختلف(از جمله عصبانیت، استرس،فعالیت) ایجاد می‌شود بدین صورت که درد به آرامی و طی چند دقیقه شروع شده و طی 10 دقیقه به حداکثر شدت خود می‌رسد و با از بین رفتن عامل ایجاد کننده، این درد نیز ظرف 3 تا 4 دقیقه برطرف می‌شود.
البته از نشانه‌های دیگر درد قلبی می‌توان به کاهش درد پس از مصرف قرص زیرزبانی اشاره کرد. البته می‌بایست به این نکته اشاره داشت که گرفتگی عروق در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد به طور مثال در افراد دیابتی، خانم‌ها و افراد مسن ممکن است این دردها شکل متفاوتی داشته باشد و یا حتی با وجود گرفتگی عروق به هیچ وجه درد قلبی را تجربه نکنند.
س: نشانه‌ها و علائم سکته کدامند و آیا حمله قلبی همراه با درد است؟
‎ مرعشی زاده: سکته قلبی می‌تواند در فردی که قبلا دچار دردهای مزمن ناشی از گرفتگی عروق بوده رخ دهد و یا در فردی که درگذشته هیچ علامتی از بیماری قلبی و عروقی را نداشته است صورت پذیرد.
سکته قلبی ممکن است در همان لحظات ابتدایی منجر به نامنظمی ریتم قلب شود و حتی باعث از بین رفتن هوشیاری بیمار و یا قبل از اینکه بیمار درد مهمی را تجربه کند منجر به فوت شود اما آنچه مسلم است در بیشتر موارد، بیمار دچار درد و سنگینی یا احساس سوزش در ناحیه قفسه سینه می‌کند که اغلب ممکن است با علائمی از قبیل تعریق سرد، تهوع و استفراغ همراه باشد.
بیمارانی که درگذشته نیز دردهای قلبی را تجربه ‌کرده اند دردهای سکته را شدیدتر و طولانی تر توصیف می‌کنند و همچنین ممکن است به داروی زیر زبانی نیز پاسخ ندهند. در این حالت بیمار در شرایط اورژانس واقعی قرار داشته و باید در قدم اول از هرگونه فعالیت حتی راه‌رفتن پرهیز کند و هرچه سریعتر به بیمارستان منتقل شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/99320/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود