آریا بانو
معرفی انواع داروی گیاهی جایگزین امپرازول
چهارشنبه 16 آبان 1397 - 21:26:35
آریا بانو - برخی از انواع داروی گیاهی جایگزین امپرازول روغن درخت نارون، شیرین بیان و زیره هستند. سوزش و رفلاکس معده زمانی روی می‌دهد که اسید معده به مری برمی‌گردد. امپرازول دارویی است که معمولا برای رفع این مشکلات تجویز می‌شود.


سرویس سلامت - رفلاکس و سوزش معده از مشکلات شایعی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. این عارضه زمانی روی می‌دهد که اسید معده به مری بر می‌گردد. بعضی از رفلاکس‌ها کاملا طبیعی و بی‌ضرر اند و معمولا موجب بروز علامت خاصی نمی‌شوند. اما اگر این حالت به طور مداوم روی دهد، موجب ایجاد سوزش مری خواهد شد که به آن رفلاکس شدید معده گفته می‌شود. معمولا افراد در چنین شرایطی به پزشک مراجعه کرده و از داروهای تجویزی در این زمینه استفاده می‌کنند. داروی امپرازول ، یکی از مرسوم‌ترین درمان‌ها برای این وضعیت است.
با این حال، بهترین کار این است که علت اصلی مشکلات گوارشی‌ را کشف و آن را درمان کنید. تغییر سبک زندگی نیز می‌تواند در بهبود این شرایط موثر باشد. عدم پرخوری، کاهش وزن، عدم مصرف الکل، عدم نوشیدن قهوه، کاهش مصرف کربوهیدرات، عدم مصرف نوشیدنی‌های گازدار و کاهش مصرف شکلات از مواردی است که می‌تواند سوزش و رفلاکس معده را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. علاوه بر داروهای ضد رفلاکس معده برخی از داروهای گیاهی هم وجود دارند که می‌توانند برای برطرف کردن این عارضه کمک‌کننده باشند. در ادامه به معرفی برخی از انواع این داروهای گیاهی می‌پردازیم.
معرفی داروی گیاهی جایگزین امپرازول
1. روغن درخت نارون

نارون گیاهی سرد و خشک است که دارای خواص دارویی زیادی است. این گیاه می‌تواند به عنوان یک محافظ روی دستگاه گوارش را بپوشاند و مانع از آسیب رساندن اسید به دستگاه گوارش ‌شود. قسمت‌های مورد استفاده نارون، پوست درخت و برگ آن است. برگ نارون را معمولا مانند اسفناج می ‌ پزند و پخته آن را می ‌ خورند. از دیگر خواص درمانی این گیاه می‌توان به تسکین درد مفاصل و روماتیسم مفصلی ، درمان ناراحتی‌های مجاری ادرار و تناسلی و درمان بواسیر اشاره کرد. برای استفاده بیشتر از خواص نارون از آن روغن و ضماد نیز تهیه می‌شود. روغن درخت نارون یکی از بهترین انواع داروی گیاهی جایگزین امپرازول است.
بیشتر بخوانید: خواص نارون کوهی چیست؟ (آشنایی با عوارض و خواص درخت نارون)
2. زرشک

یکی دیگر از انواع داروی گیاهی جایگزین امپرازول زرشک است. از ریشه تا ساقه و میوه زرشک، همگی در مصارف پزشکی به ویژه بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش به کار می‌روند. این گیاه بی‌اشتهایی را برطرف کرده، دستگاه گوارش را منظم می‌کند و سوء هاضمه را هم از بین می‌برد. برگ درختچه زرشک اسهال‌های مزمن را نیز درمان می‌کند. علاوه بر مفید بودن زرشک برای دستگاه گوارش، از آن برای سم‌زدایی کردن کبد و درمان کم خونی هم استفاده می‌شود. مصرف این دانه‌های قرمز رنگ می‌تواند یک جایگزین طبیعی برای داروهای ضد رفلاکس معده باشد.
بیشتر بخوانید: طبع زرشک چیست و چه خواصی دارد؟
3. زیره

زیره دانه‌ای معطر و ضدنفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد. زیرده به دو صورت "زیره سیاه" و "زیره سبز" وجود دارد. از آنجاییکه زیره درمانی برای رفع سوءهاضمه است؛ مصرف آن به کسانی که از سوءهاضمه رنج می‌برند، توصیه می‌شود. علاوه بر این، از زیره برای از بین بردن بوی بد دهان، بوی سیر و بوی پیاز هم استفاده می‌شود. بهترین زمان مصرف این گیاه برای برطرف کردن ناراحتی‌های گوارشی، یک الی دو ساعت قبل و یا پس از وعده غذایی است. توجه داشته باشید که این گیاه، ممکن است قند خون را کاهش دهد و از این جهت مصرف زیاد آن برای افراد مبتلا به دیابت که از داروهای کاهنده قند خون استفاده می‌کنند، مناسب نیست.
بیشتر بخوانید: خواص زیره سیاه در درمان بیماری های دستگاه گوارش
4. شیرین بیان

شیرین بیان یکی دیگر از انواع داروی گیاهی جایگزین امپرازول است که به صورت خودرو در اکثر نقاط ایران می‌روید و گل‌های آن به رنگ‌های ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید است. عصاره شیرین بیان به صورت طبیعی در درمان زخم‌های دهان و دستگاه گوارشی مفید است. از زمان ‌ های قدیم از شیرین بیان به عنوان بزرگترین داروی معالجه زخم معده و ناراحتی ‌ های معده استفاده می ‌ شده است و به عقیده پزشکان طب سنتی خواص شیرین بیان باعث درمان زخم معده می‌شود. از دیگر خواص این گیاه می‌توان به درمان رفلاکس معده، نفخ معده ، سوءهاضمه، ورم معده و درمان زخم اثنی عشر اشاره کرد. برای استفاده از این گیاه، ریشه شیرین بیان را کوبیده و به میزان دو قاشق سوپ خوری به همراه یک قاشق نعناع پودر شده، یک قاشق بابونه، یک قاشق پونه و یک قاشق زیره سبز مخلوط کرده و بعد از هر وعده غذا، یک قاشق مرباخوری از این ترکیب را با یک لیوان آب جوش ده دقیقه دم کرده به جای چای بنوشید.
بیشتر بخوانید: خواص شیرین بیان برای معده و نحوه مصرف آن
5. آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی بی‌ساقه‌ و بومی آفریقای شمالی است که در بسیاری از کشورها هم به عنوان گیاه زینتی و هم به عنوان گیاه درمانی کشت می‌شود . برگ‌های این گیاه دراز، کلفت و گوشتی بوده و ژله شفاف و سفتی از قسمت‌های داخلی آن ترشح می‌شود . آلوئه ورا خواص درمانی زیادی دارد. درمان زخم‌های پوستی، رفع ریرش مو، کاهش قند خون، درمان آکنه و اگزما، تصفیه خون، تقویت سیستم ایمنی بدن ، دفع سنگ کلیه و... برخی از خواص این گیاه بی نظیر است. آلوئه ورا در درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست، رفلاکس معده، زخم معده و ورم عثنی عشر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه سوءهاضمه را برطرف می‌کند و بهترین درمان برای ترش کردگی معده است.
بیشتر بخوانید: خواص آلوئه ورا؛ همه چیز درباره مضرات و خواص گیاه آلوئه ورا
تمامی گیاهانی که در بالا ذکر شدند می‌توانند ناراحتی‌های گوارشی را کاهش دهند. در نهایت می‌توان گفت ترکیب یک لیوان عرق نعنا و یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ به همراه یک قاشق عسل یک ساعت بعد از صرف شام یکی از بهترین جایگزین‌های طبیعی مصرف داروی امپرازول محسوب می‌شود.
امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. درصورتی که تجربه مصرف هر کدام از این گیاهان دارویی را داشته و دیدگاهی در اینباره دارید، نظرات و تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره در میان بگذارید.
صفورا دادخواه

http://www.banounews.ir/fa/News/100667/معرفی-انواع-داروی-گیاهی-جایگزین-امپرازول
بستن   چاپ