آریا بانو
طرز تهیه سوپ قارچ و جو، پیش غذایی لذیذ
پنجشنبه 17 آبان 1397 - 23:27:01
آریا بانو - سوپ قارچ و جو همانطور که از نام آن مشخص است، از ترکیب قارچ، جو و شیر تهیه می‌شود. به دو روش می‌توان این سوپ را تهیه کرد که در ادامه هر دو روش شرح داده شده است.


سرویس آشپزی - معمولا در میهمانی‌ها از غذا‌های سنتی ایرانی مانند قورمه سبزی، خورش بادمجان، جوجه کباب و ... برای پذیرایی استفاده می‌کنیم. اگرچه این غذا‌ها بسیار لذیذ بوده و برای میهمانی‌ها مناسب هستند، اما نباید همراه با پیش غذایی سنگین سرو شوند، زیرا اکثر غذا‌های سنتی سنگین هستند و باید با پیش خوراکی سبک سرو شوند. سوپ قارچ و جو یک پیش غذای مناسب برای این منظور است.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید .
سوپ با خامه سوپ با رب گوجه فرنگی طرز تهیه سوپ قارچ و جو با خامه
به منظور تهیه این پیش غذا برای شش الی هفت نفر ، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم
جو پرک یک لیوان
قارچ 250 گرم
هویج 2 الی 3 عدد
سینه مرغ نصف یک عدد
شیر گرم شده 2 لیوان
خامه 5 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده یک الی 2 قاشق غذاخوری
سیر 2 حبه
کره 50 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:
سینه مرغ را خرد کنید و بشویید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. مرغ را همراه با مقداری آب روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا یکی دو جوش بزند، سپس دوباره مرغ را در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. به این ترتیب بوی بد مرغ از بین خواهد رفت. در یک قابلمه چهار لیوان آب بریزید و مرغ، جو و فلفل را به آن اضافه کنید. روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا به تدریج مرغ و جو بپزند و جو لعاب بیندازد. هویج را رنده بزنید یا به صورت نگینی خرد و به سوپ اضافه کنید. مرغ پخته را از قابلمه خارج و ریش ریش کنید و مجددا به سوپ بازگردانید. قارچ ها را خرد کنید و همراه با کره، نمک، فلفل و شیری که آن را داغ کرده اید، به سوپ اضافه کنید. کمی سوپ را بهم بزنید تا تمام مواد بایکدیگر مخلوط شوند. اجازه دهید که سوپ روی حرارت ملایم به غلظت برسد. گاهی آن را بهم بزنید تا ته نگیرد. وقتی آب سوپ به اندازه شد، آن را از روی حرارت بردارید و هنگامی که از جوشیدن افتاد، خامه را اضافه کنید و بهم بزنید. توجه کنید که سوپ باید حرارت داشته باشد که با خامه مخلوط شود، اما نباید آنقدر داغ باشد که باعث بریدن خامه شود. اگر خامه بجوشد، فاسد خواهد شد.
سوپ را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با جعفری خرد شده تزیین کنید.

چند نکته:
در صورت تمایل می‌توانید در مرحله پنجم پس از ریش ریش کردن مرغ ها، آن‌ها را کنار بگذارید و هنگام سرو روی سوپ قرار دهید. به این ترتیب اگر فردی طعم مرغ را دوست نداشته باشد، به راحتی می‌تواند تکه‌های آن را کنار بگذارد.
خامه غلظت شیر را زیاد می‌کند. در صورت تمایل می‌توانید خامه را به سوپ اضافه نکنید و صبر کنید تا سوپ حرارت بیشتر ببیند و به غلظت مورد نظر برسد.
طرز تهیه سوپ قارچ و جو با رب گوجه فرنگی
به منظور تهیه این نوع سوپ قارچ و جو برای چهار الی پنج نفر ، به یک الی یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نیاز است.
مواد لازم
جو پرک یک لیوان
قارچ 250 گرم
پیاز یک عدد
آب مرغ 3 قاشق چایخوری
شیر یک لیوان
جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

شیوه طبخ:
جو پرک را همراه با سه لیوان آب مرغ روی حرارت قرار دهید تا جو بپزد. قارچ را خرد و تفت دهید تا آب آن کاملا تبخیر شود. قارچ را به سوپ اضافه کنید. پیاز را رنده درشت بزنید و سرخ کنید. رب گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رب سرخ شود. اکنون رب گوجه را نیز به سوپ قارچ و جو اضافه کنید. زمانی که سوپ به غلظت رسید، شیر را گرم و به سوپ اضافه کنید. زمانی که سوپ به غلظت مورد نظر رسید، آماده است. سوپ را در ظرف مناسبی برای سرو بکشید و روی آن را با جعفری خرد شده تزیین کنید.

چند نکته:
در صورت تمایل به جای شیر می‌توانید از یک لیوان آب جوش استفاده کنید.
قبل از آنکه سوپ را از روی حرارت بردارید، نمک آن را مجددا تست کنید و اگر کم نمک بود، مقداری فلفل به آن اضافه کنید. اگر طعم تندی را می‌پسندید، از فلفل قرمز، در غیر اینصورت از فلفل سیاه استفاده کنید.
خواص جو فراوان است و وقتی با مرغ و قارچ ترکیب می‌شود، به غذایی کامل تبدیل می‌گردد. از اینرو برای افرادی که اشتها ندارند یا دچار سرماخوردگی هستند نیز می‌توانید این سوپ را تهیه کنید. علاوه براین، سوپ قارچ و جو برای میهمانی‌های افطار در ماه مبارک رمضان نیز گزینه مناسبی است. زیرا بعد از ساعت‌ها روزه داری بهتر است ابتدا خوراکی سبک مانند سوپ و پس از آن غذای اصلی را میل کنید.
آناهید اعظمی فر

http://www.banounews.ir/fa/News/100721/طرز-تهیه-سوپ-قارچ-و-جو،-پیش-غذایی-لذیذ
بستن   چاپ