آریا بانو
بارداري/ مادران شيرده اين خوراکي ها را بخورند
جمعه 20 مرداد 1396 - 2:09:38 PM
آخرين خبر - سلامت
بانو نيوز - امام علي (ع) فرموده است که هيچ شيري براي تغذيه کودک، پر برکت تر از شير مادر نيست.
اما در ميان خوردني ها کدام گياهان هستند که شير مادران را افزايش مي دهد؟

گياهان زيادي هستند که در افزايش شير بانوان موثرند.

شويد: يکي از گياهاني که موجب افزايش شير مادران مي شود، شويد است. شويد را اگر پخته بخورند اخلاط دروني را پخته، مزاج خشک و يبس را نرم و شير زنان را زياد مي کند.

گزنه: گزنه ادرار را زياد مي کند، قند خون را پايين مي اورد، شير را زياد مي کند. برگ هاي تازه گزنه مانند اسفناج در تغذيه مصرف مي شود.

رازيانه: رازيانه سرشار از ويتامين هاي A ، B ، C ، فسفر و آهک است. اگر مادران شيرده دم کرده تخم رازيانه را به مقدار 15 گرم در يک ليتر آب با هر غذا يک فنجان مصرف کنند شير آنها زياد و سريع الهضم مي شود.

بادام: در بعضي از نواحي ، مادران آينده هر روز صبح ناشتا بادام پوست کنده مي خورند، زيرا بادام مقوي نيرو بخشي است که بر روي نطفه و سلامتي آن اثر بسزايي دارد.
بادام خوراکي بسيار مغذي است و مخصوصا به خانم ها هنگامي که حامله هستند و يا شير مي دهند مصرف آن را توصيه مي کنند. بادام تازه و يا خشک براي هر معده اي سازگار نيست ولي اگر آن را کمي بو بدهند سهل الهضم تر خواهد شد . در هر صورت موقع خوردن بايد آن را کامل و آهسته جويد و با آب دهان مخلوط کرد تا زود هضم شود. در خوردن بادام بايد زياده روي نکرد و حد اعتدال را در م صرف آن بايستي رعايت کرد.

انگور: انگور املاح معدني بدن را زياد مي کند، براي خانم هايي که وضع حمل کرده اند و کساني که تحت عمل جراحي قرار گرفته اند، خوردن انگور را تجويز مي کنند.
به اعتقاد دکتر خير انديش براي درمان کم شيري مادران، رژيم انگور يکي از مناسب ترين راه هاست. گفته شده آب انگور معادل شير مادر است.
خرما: مادران کم شير اگر خرما هم بخورند پر شير مي شوند و بر قوت و غلظت شيرشان افزوده مي گردد.

نکتار مفيد براي خانم هاي شير ده
در تمام مدت ايام شير دهي خانم ها بايد از تغذيه مناسب و سالمي برخوردار باشند ، تا مواد لازم بدن آنان بخوبي تامين شود. به اين منظور يکي از اين منابع غذايي ميوه ها هستند.
براي تهيه ي نکتار مفيد براي خانم هاي شيرده، ميوه هاي زير توصيه مي شود.

خربزه ، طالبي و گرمک
نوع ترکيب : هر کدام را به طور جداگانه مصرف کنيد.
طرز تهيه : نکتار خربزه، طالبي و گرمکبه اين گونه است که ميوه هاي فوق را شسته و پوست کنده و ميل نمايند.
مقدار مصرف : روزانه به مقدار نياز.

منابع : طب المفيد ، تاليف محمد سرورالدين
مزاج شناسي و نسخه هاي دکتر خير انديش، گرد آورنده : جواد علي قلي پور
ارمغان تندرستي، تاليف جمشيد خدادادي




http://www.banounews.ir/fa/News/10096/بارداري--مادران-شيرده-اين-خوراکي-ها-را-بخورند
بستن   چاپ