آریا بانو
گوش سپردن به موسیقی و افزایش بهره وری در زندگی
شنبه 12 اسفند 1402 - 6:43:55 PM
آریا بانو - آخرین خبر / پیوند علمی میان موسیقی و بهره‌ وری در امور زندگی موضوعی است که بسیاری از متخصصان و روانشناسان کم و بیش به آن پرداخته اند و مقالاتی در این زمینه منتشر کرده اند. اما این موضوع آنقدر ساده نیست که بگوییم موسیقی در هر حالتی باعث افزایش بهره‌ وری در کارهایمان می‌شود. 
روشن است که گوش سپردن به موسیقی مطلوب و مورد پسند ما ضمن ترشح هورمون های مختلف در مغز در بسیاری از موارد باعث کاهش استرس و تنش های هر روزه ی ما می شود و عملکرد ذهنی و جسمی ما را در حین انجام کارهای روزمره بهبود می بخشد اما مضراتی هم دارد که در ادامه مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد. 
فارغ از بحث مضرات و فواید گوش دادن به موسیقی باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که انتخاب موسیقی بسته به شرایط روحی و جسمی ما و همچنین نوع فعالیت انجام شده توسط ما می تواند اهمیت بسیاری بر عملکرد ما داشته باشد.
 به طور مثال اگر نوع شغل روزانه ما به گونه ای است که به تمرکز بالایی احتیاج دارد قاعدتا نمی توانیم آهنگ های هارد راک یا متال با ضرب و تمپوی بالا گوش دهیم یا اگر در شرایط غم و دلتنگی هستیم نباید آهنگ های نا امید کننده با موضوع شکست و گله و شکایت از دنیا گوش دهیم زیرا به بهبود حال ما هیچ کمکی نخواهد کرد. 
تاثیر موسیقی بر افزایش بهره وری و عملکرد حافظه

آریا بانو

آریا بانو


عصب شناسان به این نتیجه رسیده اند که گوش دادن به موسیقی باعث ترشح چند ماده شیمیایی عصبی می‌شود که در عملکرد مغز و سلامت روان نقش خیلی مهمی ایفا می کنند. یکی از آن ماده ها، دوپامین هست که یه ماده شیمیایی مرتبط با مراکز لذت و پاداش می باشد و می تواند در بهبود بیماری افسردگی کمک کننده باشد و تاثیری به مانند ورزش کردن برای افراد داشته باشد 
برخی از مطالعات هم نشان داده که موسیقی درمانی می‌تواند کیفیت زندگی و ارتباطات اجتماعی افرادی را که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند، بهتر کند.

آریا بانو

موسیقی می‌تواند در مدیریت درد نیز مفید باشد. مطالعاتی در این زمینه نشان داده است که بیماران مبتلا به سرطان های بدخیم و یا برخی سردردهای عصبی که درد زیادی را تحمل می کنند فقط با یک ساعت در روز به موسیقی گوش دادن نسبت به افرادی که این تجربه را نداشتند، درد به مراتب کمتری را تجربه کرده اند. 
جدا از همه فواید بیشماری که برای موسیقی بیان شد گوش دادن مداوم به موسیقی (به خصوص موسیقی های با ضرب و تمپوی بالا) می تواند ایجاد مشکلاتی در شنوایی و آسیب رساندن به سلول های گوش داخلی، مشکلاتی در حواس پرتی حین انجام امور مهم و همچنین وابستگی عاطفی به موسیقی برای کاهش درد و آلام زندگی شود که این موارد باید مدیریت شوند تا موسیقی تاثیر خود را بر فرد به طور مناسب بگذارد.
نکاتی برای کاهش عوارض جانبی گوش دادن به موسیقی:

آریا بانو

با صدای بلند موسیقی گوش ندهید.
از هدفون‌های با کیفیت استفاده کنید و ‌سطح صدا را ‌در حد ‌معقول ‌نگه دارید.
در زمان‌هایی که نیاز به تمرکز دارید، موسیقی گوش ندهید.
قبل از خواب، به موسیقی آرامش‌بخش گوش دهید.
به ‌نوع ‌موسیقی ‌که گوش ‌می‌دهید ‌توجه ‌کنید و ‌از ‌موسیقی‌هایی ‌که ‌احساسات ‌منفی ‌را ‌در ‌شما ‌برانگیخته ‌می‌کنند ‌اجتناب ‌کنید.
‌در ‌صورت ‌مشاهده ‌علائم ‌اعتیاد ‌به ‌موسیقی ‌یا ‌وابستگی ‌عاطفی ‌به ‌آن، ‌به ‌دنبال ‌کمک ‌حرفه‌ای ‌باشید.
در ‌نهایت، ‌گوش ‌دادن ‌به ‌موسیقی ‌می‌تواند ‌فعالیت ‌لذت‌بخش ‌و ‌سالمی ‌باشد، ‌اما ‌مهم ‌است ‌که ‌از ‌عوارض ‌جانبی ‌آن ‌آگاه ‌باشید ‌و ‌برای ‌کاهش ‌آنها ‌اقدام ‌کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/1155939/گوش-سپردن-به-موسیقی-و-افزایش-بهره-وری-در-زندگی
بستن   چاپ