آریا بانو
برگزاری مراسم عروسی در چه ایامی مناسب نیست؟
يکشنبه 28 بهمن 1397 - 00:18:06
آریا بانو - آسمونی / اولین و مهمترین قدم در برنامه ریزی عروسی، تعیین تاریخ عروسی است. برای تصمیم گیری در باره تاریخ این مراسم مهم،‌ نکاتی را باید مد نظر داشته باشید. مثلا در چه روز و یا در چه ماهی مراسم برگزار شود خوب است و مسائلی از این قبیل. آسمونی در این بخش روز ها و ماه های مناسب برای برگزاری مراسم عروسی را برای شما عزیزان عنوان می کند.
روز های خوب در ماه های قمری برای مراسم عروسی
یکی از مسایلی که در سخنان ائمه ی معصومین(ع) آمده انجام کارها به تناسب خود، در روز های به خصوصی که در آن روزها، تاثیر فرروان بر تداوم و برکت آن کار وجود دارد. دختر و پسر دم بخت برای آنکه از نعمت ازدواج مناسب برخوردار گردند، باید اصولی را رعایت کنند، که یکی از آن موارد، انتخاب روز شایسته برای أمر ازدواج است.
انجام کارهای خیر در روزهای ماه قمری:
از آنجایی که موضوع سوالتان مربوط به ازدواج و اسباب کشی است ما از سخنان گوهر بار ائمه(ع)، تنها در مورد روزهایی که ازدواج و اسباب کشی خوب دانسته شده است بسنده می کنیم تا ان شاء الله ضمن رعایت این نکات و مسایل دیگر، زندگی خوبی را داشته باشید.
روزهایی که برای رفتن به خواستگاری یا پذیرفتن خواستگار و ازدواج کردن، خوب است عبارت اند از: روزهای سوم و ششم و هفتم و هشتم و دوازدهم و چهاردهم و پانزدهم و بیست و هفتم و بیست و نهم هر ماه.
در روایت دیگری در مورد روزهایی که آغاز هر کاری مبارک است، اینگونه بیان کرده اند: از امام صادق(ع) نقل شده است که در روزهای یکم، دوم، ششم، هفتم، نهم، چهاردهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم،‌ بیست و دوم، بیست و سوم، بیست و هفتم، بیست و هشتم و بیست و نهم هر ماه قمری، آغاز هر کاری مبارک است.
جایگاه روزهای قمر در عقرب در انجام کارها:
شایسته است بنابه سفارش و دستورات دینی در ساعات قمر در عقرب -که جدولش در اینترنت یا تقویم های نجومی موجود است- از انجام کارهای اساسی نظیر انعقاد نطفه، عقد ازدواج، افتتاح کار و کسب، اسباب کشی، تعیین و تغییر نام و گذاشتن سنگ بنا و کلاً انجام هر یک از کارهای اساسی پرهیز کنیم
البته ذکر این حدیث گرانقدر در اینجا موجب هدایت و باعث آرامش است که راههایی برای بر حذر بودن از نحوست ایام نیز وجود دارد. راه حلّی که اهل بیت(ع) برای این امر ارائه نموده اند صدقه دادن است. روایات فراوانی از حضرات معصومین(ع) وارد شده که نحوست ایام با صدقه دادن برطرف می شود. «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(ع):مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَهٍ إِذَا أَصْبَحَ دَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ نَحْسَ ذَلِکَ الْیوْم‏.» هر کس صبح صدقه دهد خدا نحوست آن روز را از دفع می کند.
شرافت و نحوست برخی روزها در ایام هفته:
شنبه: در روایتی از امام رضا(ع) از پدرانش درباره شنبه تا پنجشنبه از پیامبر(ص) نقل شده است که از خدا برای امتش چنین درخواستی کرد: «الهم بارک لأمتی فی بکورها یوم سبتها و خمیسها؛ خدایا! در صبحگاهان امت من در روز شنبه و پنج‌شنبه برکت قرار ده».
چهارشنبه: امام رضا(ع) به روایت از پدرانش فرمود: رسول خدا(ص) فرموده است: آخرین چهارشنبه هر ماه همواره روز نامبارکی است.
قابل ذکر است بر مبنای روایاتی که درباره صدقه و آثار آن آمده است، استعداد نحس و ناخوش ‌آیندی که درباره روز چهارشنبه ذکر شده با صدقه، دفع می‌شود.
پاداش مضاعف در روز جمعه: هاشم بن حکم از امام صادق(ع) درباره مردی پرسید که قصد دارد کار خیری مانند صدقه یا صوم (روزه) و این‌گونه امور انجام دهد؟ آن حضرت فرمود: خوب است آن عمل را در روز جمعه انجام دهد، زیرا پاداش عمل در روز جمعه چند برابر است.
ضمناً مراسم ازدواج را در ایام مبارک و چه بهتر که در روزهای تولد معصومین(ع) انجام دهید و نیت خود را در ازدواج خالص کنید. خوب است هنگام عقد، به قمر در عقرب دقت کنید.
نکتۀ پایانی: نکاتی که بیان شد، صرفاً برای رعایت فضیلت بیشتر بود که رعایت آن دارای نکات مثبت است، اما اگر به خاطر مشکلاتی نمی توانید این مسایل را رعایت کنید، به خودتان سخت نگیرید و با دادن صدقه مشکلات احتمالی را دفع کنید تا مبادا دچار وسواس شوید.
آیا عروسی گرفتن در روزهای اول هفته مثلا شنبه یا یکشنبه مشکلی دارد؟
یکی از مسایلی که در سخنان ائمه ی معصومین (ع) آمده انجام کارها به تناسب خود، در روز های به خصوصی که در آن روزها، تاثیر فرروان بر تداوم و برکت آن کار وجود دارد.
از آنجایی که موضوع سوالتان مربوط به ازدواج است ما از سخنان گوهر بار ائمه(ع)، تنها در مورد روزهایی که خواستگاری و ازدواج خوب دانسته شده است بسنده می کنیم تا ان شاء الله ضمن رعایت این نکات و مسایل دیگر، زندگی خوبی را داشته باشید .
یادآوری این نکته لازم است که منظور از روزها، روزهای قمری است نه شمسی و شما با روزهای قمری، برای خواستگاری و ازدواج برنامه ریزی خواهید کرد.
روزهایی که برای رفتن به خواستگاری یا پذیرفتن خواستگار و ازدواج کردن، خوب است عبارت اند از: روزهای سوم و ششم و هفتم و هشتم و دوازدهم و چهاردهم و پانزدهم و بیست و هفتم و بیست و نهم هر ماه.
به صورت خلاصه باید گفت: دختر و پسر دم بخت برای آنکه از نعمت ازدواج مناسب برخوردار گردند، باید اصولی را رعایت کنند، که یکی از آن موارد، انتخاب روز شایسته برای أمر ازدواج است.
همچنین عقد و انجام هر یک از کارهای اساسی در روزهای قمر در عقرب هم از نظر دینی و هم از نظر منجمین، توصیه نمی‌شود! پس خوب است هنگام عقد، قمر در عقرب نباشد.
از امیرالمؤ منین علیه السلام منقول است که روز جمعه براى خواستگارى و نکاح خوب است.
مراسم ازدواج را در ایام مبارک و چه بهتر که در روزهای تولد معصومین( ع ) انجام دهید و نیت خود را در ازدواج خالص کنید. خوب است هنگام عقد، قمر در عقرب نباشد .
و در آخر: رسول اکرم (ص) فرمودند :
هر کس برخدا توکل کند و هیچ گاه ملاحظه سعادت و نحوست روزها را ننماید خداوند او را یاری خواهد نمود و عهده دار او خواهد شد به ویژه اینکه صدقه نیز بپردازد زیرا صدقه نحوست را از بین می برد.
اما ازدواج روز شنبه یا یکشنبه مشکلی ندارد، ولی در روایات روز شروع کارها را برای شروع خوب، یک شنبه و چهارشنبه می دانند.

http://www.banounews.ir/fa/News/127179/برگزاری-مراسم-عروسی-در-چه-ایامی-مناسب-نیست؟
بستن   چاپ