آریا بانو
خورشت خلال بادام؛ غذای محبوب کرمانشاهی
دوشنبه 29 بهمن 1397 - 11:39:30
آریا بانو - آخرین خبر / چی لازم دارم:
گوشت : 300 گرم
کره : 1 قاشق غذاخوری
زرشک : 1 لیوان
پیاز : 1 عدد
رب_گوجه_فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
گلاب : 5 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده : 1 فنجان
خلال_بادام درشت: 250 گرم
چوب_دارچین : 1 تکه کوچک
نمک و زردچوبه : به مقدار لازم
چطور بپزم:
پیاز را خرد کنید و زردچوبه بزنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید، تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
پس از تغییر رنگ گوشت رب گوجه فرنگی را افزوده، چند دقیقه تفت دهید سپس 4 لیوان آب بریزید و در قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم گوشت بپزد.
خلال بادام را حدود 10 دقیقه در آب گرم خیس کنید تا نرم شود سپس 5 دقیقه داخل زعفران دم کرده خیس کنید (مقدار کمی زعفران ساییده را در آب جوش حل کنید و 15 دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا دم بکشد و رنگ دهد).
وقتی آب خورش کم شد خلال بادام، زعفران و چوب دارچین را اضافه کنید (باید به اندازه یک بند انگشت روی خورش آب باشد)، حرارت را بسیار کم کنید و حدود 30 دقیقه خورش را روی حرارت قرار دهید.
پس از این مدت زرشک، گلاب و کره را به خورش اضافه نمائید و 30 دقیقه دیگر با حرارت کم و در باز اجازه دهید خورش کاملا جابیافتد، پس از پایان پخت چوب دارچین را خارج کنید و نمک غذا را اندازه کنید سپس در ظرف بریزید و به همراه برنج سرو نمائید.
نکته ها:
برای این خورش بهتر است از گوشت گوسفند استفاده کنید، اگر پس از پخت آب خورش زیاد بود کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن بخار شود.
دلیل استفاده از چوب دارچین به جای پودر دارچین به این علت است که رنگ خورش تیره نشود، در صورت تمایل می توانید چند عدد لیموعمانی هم به همراه خلال بادام اضافه کنید.
حتما بعد از طبخ چوب دارچین را از خورش خارج کنید.
اگر می خواهید خورش خوش رنگ شود بهتر است وقتی به جوش آمد کف روی آن را بگیرید.
زردچوبه اگر زیاد سرخ شود باعث تلخ شدن خورش می شود بیشتر از 20 ثانیه آن را سرخ نکنید.
خورش خلال یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کرمانشاهی است. این غذا بسیار مقوی و پر انرژی بوده و طعم بسیار خوشایندی دارد به طوری که اغلب افراد طعم آن را می پسندند. تهیه این غذا برای مجالس و میهمانی های رسمی پیشنهاد می شود.
بهتر است برای این خورش از زرشک سیاه و روغن کرمانشاهی استفاده شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/127828/خورشت-خلال-بادام؛-غذای-محبوب-کرمانشاهی
بستن   چاپ