آریا بانو
جوش‌های پوستی؛ مهمانی ناخوانده که زیبایی را از چهره‌تان می‌رباید
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 22:57:40
آریا بانو -
جوش‌های پوستی؛ مهمانی ناخوانده که زیبایی را از چهره‌تان می‌رباید
٤٤٣
٠
باشگاه خبرنگاران / سمانه رمضانی گیوی متخصص طب سنتی، درباره جوش‌های پوستی اظهار کرد: بسیاری از افراد به ویژه در دوران جوانی به این جوش‌ها دچار می‌شوند، از دیدگاه طب سنتی جوش در بیشتر موارد حاصل تجمع ماده‌ای زائد در بدن است، بدن انسان به طور طبیعی برای محافظت از سلامت خود تمایل به دفع این ماده دارد و دفع آن از طریق پوست، جوش را ایجاد می‌کند.
وی بیان کرد: ضعف و حرارت کبد یا پوست در بروز جوش موثر است، تشخیص علل ایجاد کننده جوش به درمان صحیح آن کمک می‌کند، بنابراین افراد می‌توانند با رفع علل پدیدآورنده جوش از بروز آن پیشگیری کنند.
بلایی که غذا‌های ناسالم بر سر شما می‌آورد
این متخصص طب سنتی افزود: یکی از شایع‌ترین علل ایجاد کننده جوش مصرف غذا‌های ناسالم از جمله فست فودها، تنقلات مصنوعی مانند چیپس، پفک، نوشابه، سس، بیسکوییت، کیک، شکلات و افراط در استفاده از سرخ کردنی‌ها، پنیر، قارچ، کلم، بادنجان، کنسروها، سوسیس و کالباس است، مواد غذایی حاوی ترکیبات نگهدارنده هم می‌تواند مواد زائد را به تدریج در بدن ذخیره و جوش را ایجاد کند؛ بنابراین افرادی که دچار جوش هستند باید از مصرف این مواد تا حد امکان پرهیز کنند.

پرهیز از پُرخوری برای پیشگیری از بروز جوش
رمضانی گیوی تاکید کرد: پُرخوری و انباشته شدن مواد غذایی غلیظ در بدن که به طور کامل هضم نشده‌اند، از دیگر عوامل موثر در ایجاد جوش هستند، مصرف زیاد چربی‌ها، شیرینی‌ها و غذا‌های سنگین و غلیظ مانند سیب‌زمینی، الویه، حلیم، کله‌پاچه و غذا‌های خمیری و رشته‌ای همچون ماکارونی، آش‌رشته و نان‌های غیربرشته در تجمع مواد غذایی غلیظ در بدن موثر است.

وی تصریح کرد: افرادی که دچار جوش هستند، باید وزن خود را کاهش دهند، این اشخاص همچنین باید از مصرف غذا‌های غلیظ پرهیز و میزان غذای مصرفی خود به ویژه کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و شیرینی‌ها را کنترل کنند.
این متخصص طب سنتی گفت: مصرف زیاد مواد غذایی با طبع گرم هم با افزایش حرارت کبد در بروز یا تشدید جوش‌های پوستی نقش دارد، بنابراین افرادی که دچار جوش هستند باید کمتر از مواد غذایی و ادویه‌های با طبع گرم مانند فلفل و زنجبیل استفاده کنند، این اشخاص باید صبح‌ها ناشتا به مدت 2 هفته از عرقیات خنک و مقوی کبد مانند کاسنی و شاه‌تره به همراه مقداری سکنجبین استفاده و در صورت رفع نشدن مشکلشان به متخصص طب سنتی مراجعه کنند.
رمضانی گیوی اظهار کرد: بیماری‌های گوارشی مانند سوء هاضمه، نفخ، ترش کردن و یبوست هم بر ماندگاری جوش‌های پوستی تاثیر دارند، یبوست با جلوگیری از جریان طبیعی دفع مواد زائد از بدن جوش را ایجاد می‌کند، بنابراین مبتلایان به یبوست برای رفع مشکل خود باید از ملین‌هایی مانند انجیر یا آلوی خیس‌شده یا مخلوط خاکشیر و آب‌جوش صبح‌ها ناشتا استفاده کنند.
جوش در کمین شب‌زنده‌داران
وی بیان کرد: اختلالات خواب مانند بی‌خوابی، بدخوابی، کابوس و بیداری شبانه از بهبود جوش جلوگیری می‌کنند، بنابراین افرادی که دچار جوش هستند باید خوابی آرام و کافی داشته باشند، شب‌ها به موقع بخوابند و صبح زود هم از خواب بیدار شوند.

این متخصص طب سنتی ورزش کردن را در افزایش جریان خون و پاکسازی پوست موثر دانست و افزود: مصرف زیاد لوازم آرایشی با بستن منافذ باز پوست از پاکسازی آن جلوگیری می‌کند، بنابراین زنانی که دچار جوش صورت هستند، باید کمتر از لوازم آرایشی استفاده کنند و روزانه با یک لیف نرم و کمی آب گرم و صابون ملایم پوست خود را بشویند.

http://www.banounews.ir/fa/News/134244/جوش‌های-پوستی؛-مهمانی-ناخوانده-که-زیبایی-را-از-چهره‌تان-می‌رباید
بستن   چاپ