آریا بانو
سخنی با خانم‌هایی که شوهر معتاد به شیشه دارند به بهانه یک خبر تلخ!
چهارشنبه 15 اسفند 1397 - 12:15:01
آریا بانو -
سخنی با خانم‌هایی که شوهر معتاد به شیشه دارند به بهانه یک خبر تلخ!
k ١.٢
٠
خراسان / خبر دار زدن همسر توسط مردی که معتاد به شیشه بود، این روزها در سایت های زیادی بازنشر می شود. این مرد شیشه‌ای که دو بچه هم داشته، در همان تحقیقات اولیه به قتل همسرش اعتراف کرده و گفته است: «از مدتی قبل به رفتارهای همسرم شک کرده بودم. تصور می‌کردم که او با شخص دیگری در ارتباط است. همین مسئله باعث اختلاف بین ما شد و مدام با هم دعوا می‌کردیم. دعواهای ما تمامی نداشت تا این‌که شب حادثه بعد از خوابیدن دو فرزندم باز هم سر این موضوع با همسرم دعوایم شد. او که از دست کارهای من عصبانی شده بود به اجبار و از روی ناراحتی حرف هایم را تأیید کرد. با شنیدن حرف‌های همسرم تصمیم به قتل او گرفتم. آن زمان شیشه کشیده بودم اصلاً التماس‌های همسرم را نمی‌شنیدم. بعد هم دست و پای همسرم را بستم و او را دار زدم...»(منبع خبر: فرارو). در ادامه و به همین بهانه، لازم می دانیم که با خانم هایی که شوهرشان به شیشه معتاد است، چند نکته ای را در میان بگذاریم تا دیگر شاهد چنین اتفاق های تلخ و ناگواری نباشیم.
می توان با شوهر معتاد به شیشه زندگی کرد؟
همسرم مصرف کننده شیشه است. می‌توان به زندگی با او ادامه داد؟ می‌توان به تغییر او امیدوار بود؟ این ها سوالاتی است که خیلی از خانم هایی که همسرشان درگیر اعتیاد به شیشه است، از مشاوران می‌پرسند. برای پاسخ به این سوال باید خیلی از مولفه‌ها ازجمله انگیزه فرد معتاد به ترک، میزان، مدت و شیوه مصرف، میزان حمایت اجتماعی، شرایط خانوادگی، میزان پرخاشگری به اعضای خانواده، سایکوز (روان پریشی) و تخریب‌های جسمانی و روانی را در نظر گرفت. برای مثال در صورتی که همسر شما به دلیل مصرف بیش از حد، دچار توهم و هذیان می شودو میزان پرخاشگری او به اعضای خانواده غیر قابل کنترل است، فورا باید فرد مد نظر را به نهادهای مربوط (اورژانس اجتماعی یا پلیس) معرفی کنید چراکه برخی افراد به دلیل عوارض شدید ناشی از مصرف باید در بیمارستان‌های روان پزشکی به منظور خدمات مناسب بستری شوند.
شیشه مدارهای مغز را نابود می کند
بدیهی است که هر قدر میزان و مدت زمان مصرف زیادتر باشد، عوارض مصرف شدیدتر و فرد نیازمند خدمات فوری و تخصصی است. ضمنا شیوه مصرف تزریقی و تدخینی (دودکردنی)، اثرات تخریبی بیشتری بر خلق افراد می‌گذارد. به طور کلی در نظر داشته باشید که مصرف شیشه باعث بروز تغییرات در مدارهای مغزی می‌شود و هر چه مصرف بیشتر باشد، تغییرات مغزی بادوام‌تری اتفاق می‌افتد به طوری که حتی بعد از ترک کامل، ممکن است که بخشی از آسیب‌ها هر چند خفیف پایدار بماند. در مقابل در صورت عزم جدی همسرتان برای ترک و داشتن خلق آرام‌تر و حمایت اجتماعی مناسب و نبود علایم سایکوز (مثل توهم و هذیان)، میزان و مدت کوتاه مصرف، می‌توانید با کمک متخصصان مربوط در فرایند ترک مواد، همسرتان را یاری کنید. نبود درمان دارویی مشخص برای سم زدایی این ماده، اهمیت روان‌درمانی و نقش روان‌درمانگران در درمان سوء‌ مصرف شیشه را آشکار می‌سازد. از جمله درمان‌های رایج برای درمان وابستگی به شیشه، مشاوره و روان درمانی، برنامه های آموزشی، حمایتی، تفریحی، ورزشی و خانواده درمانی است که مطالب زیادی در همین باره در صفحه خانواده و مشاوره نوشته شده است.
نویسنده : مصطفی نجمی| روان شناس و پژوهشگر حوزه اعتیاد

http://www.banounews.ir/fa/News/134467/سخنی-با-خانم‌هایی-که-شوهر-معتاد-به-شیشه-دارند-به-بهانه-یک-خبر-تلخ!
بستن   چاپ