آریا بانو -
غذای اصلی/ ته چین گرمساری
٧٧٧
٢
سرآشپز پاپیون / این غذا مخصوص مراسم نذری در شهر گرمسار است
مواد لازم
برنج10 پیمانه
گوشت گوسفندی یا گوساله500 گرم
آلو1 پیمانه
کشمش پلویی1/2 پیمانه
پیاز داغ1 عدد
پیاز خام1 عدد
خلال پسته1/4 پیمانه
خلال بادام1/4 پیمانه
زعفران دم کرده3 قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل و
روغن به مقدار لازم
سیب زمینی (درصورت تمایل)2 عدد
طرز تهیه
زمان تهیه 120دقیقه
زمان پخت 240دقیقه
1
برنج را از قبل با نمک خیس میکنیم ، آبکش میکنیم ولی
برنج این تهچین باید خیلی زنده تر از
برنج تهچین های دیگر باشد چون زمان پخت این غذا حدود 4
ساعت است
2
گوشت را برش های نازک زده و همراه با
پیاز خام و نمک و فلفل مزه دار میکنیم ، آلو را هم اضافه کرده درب ظرف را بسته و زمان میدهیم تا گوشت بیات شود .(حدود2ساعت)
3
این ته چین را میتوان به دو شکل درست کرد یا ته ظرف
سیب زمینی بچینید و یا ته دیگ تهچین برنجی باشد که در اصل این غذا بدون
سیب زمینی است ولی پیشنهاد میشود از
سیب زمینی استفاده کنید
4
کف قابلمه نچسب را کمی
روغن میریزیم ،
سیب زمینی هایی که برش 1 سانت داده ایم کف قابلمه می چینیم ، به ارتفاع 2 سانت روی
سیب زمینی ها را با
برنج میپوشانیم و در این مرحله گوشت ها را لایه لایه روی
برنج می چینیم (پیاز را از گوشت جدا کنید ) و سپس آلو ها را روی گوشت ها بچینید و زعفران را اضافه کنید .
5
مابقی
برنج را بصورت مخروطی به شکلی که کامل روی گوشت ها را بپوشاند میریزیم . یک لیوان آبجوش به
برنج اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید .
6
5 دقیقه زمان دهید تا بخار
برنج بالا بیاد سپس حرار ت را بسیار ملایم کرده یا از شعله پخش کن استفاده کنید .
7
پیاز داغ را همراه با کشمش تفت داده کنار بگذارید .خلال بادام و پسته را نیز تفت داده و کنار بگذارید
8
4-5
ساعت صبر میکنیم تا
برنج دم بکشد سپس یا بصورت
برنج مخلوط یا بصورت تهچین برمیگردانیم و با پیازداغ و کشمش و خلال بادام و پسته تزیین میکنیم .