آریا بانو
مزايا و مضرات روغن‌ها
سه شنبه 27 آبان 1393 - 12:51:46 PM
ايسنا
fiogf49gjkf0d
علي‌اکبر سهيلي‌آزاد  با اشاره به ترکيبات روغن‌ها، گفت: روغن‌ها به دو دسته گياهي و حيواني تقسيم مي‌شوند.

 وي درباره عامل جامد يا مايع بودن روغن بيان کرد: هر چه طول زنجيره اسيدهاي چرب به کار رفته در چربي بلندتر باشد، روغن جامد غلظت بيشتري دارد که از نظر تغذيه‌اي نيز مناسب نيست، اما اگر طول زنجيره اسيدهاي چرب کوتاه باشد به شکل روغن مايع است.

 سهيلي آزاد با بيان اين مطلب که روغن‌هاي گياهي اغلب به صورت مايع مانند روغن زيتون و روغن کنجد است، گفت: هر چند اين روغن‌هاي گياهي براي سلامت افراد مناسب است، اما به دليل وجود باندهاي دوگانه در روغن‌هاي گياهي و امکان تفکيک سريع اين باندهاي دوگانه با اکسيژن، اين نوع روغن‌ها به سرعت فاسد مي‌شوند.

 وي در خصوص راهکار افزايش طول نگهداري روغن‌هاي گياهي اظهار کرد: روغن‌هاي گياهي را براي افزايش طول نگهداري در کارخانه‌ها هيدروژنه مي‌کنند. بايد بعد از عمل هيدروژنه کردن روغن‌هاي گياهي و مايع، نيکل را از آن حذف کرد زيرا در غير اين صورت مي‌تواند منجر به سرطان کبد شود.

 اين متخصص تغذيه افزود: در اثر هيدروژنه کردن روغن اگر درجه حرارت يا طول زمان حرارت دادن به روغن تحت کنترل نباشد، مي‌تواند منجر به توليد اسيدهاي چرب ترانس شود که امکان افزايش بيماري‌هاي قلبي - عروقي را فراهم مي‌کند.

 سهيلي آزاد با تاکيد بر اينکه مصرف روغن‌هاي مايع به دليل دارا بودن باندهاي دوگانه زياد، در کاهش کلسترول خون و بيماري‌هاي قلبي و عروقي حائز اهميت است، بيان کرد: اين روغن‌هاي گياهي ممکن است حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 باشد که مي‌تواند در بدن افراد تبديل به موادي به نام پروستاگلاندين‌ها شوند که هر کدام اعمال حياتي خاصي را در بدن انجام مي‌دهند.

 وي يادآور شد: به دليل اينکه برخي پروستاگلاندين‌ها منجر به کاهش فشار خون مي‌شود، افرادي که بيماري‌هاي قلبي و عروقي دارند بايد کمتر از روغن مصرف کنند و بهتر است از روغن کنجد، زيتون و ماهي که امگا 3 دارند و براي کاهش فشار خون مناسب است، استفاده کنند.

 اين متخصص تغذيه در خصوص روغن‌هاي جامد بيان کرد: روغن‌هاي جامد اغلب در روده هضم و جذب نمي‌شوند، مانند روغن کرچک که از آن براي افرادي که دچار يبوست هستند، استفاده مي‌شود و به دليل عدم جذب در روده عمل تخليه را آسان مي‌کند، اما روغن‌هاي حيواني از نوع اسيدهاي چرب اشباع هستند.

 سهيلي آزاد در پايان خاطر نشان کرد: روغن‌هاي حيواني يا باندهاي دوگانه ندارند يا کم دارند، مانند چربي که در شير، ماست، پنير، کره و خامه مي‌تواند وجود داشته باشد که از نوع چربي‌هاي جامد است و ماندگاري آنها از نظر طول زمان بيشتر از روغن مايع است.


http://www.banounews.ir/fa/News/1401/مزايا-و-مضرات-روغن‌ها
بستن   چاپ