آریا بانو -
نکات تغذیهای در دید و بازدیدهای نوروزی
١١
٠
تابناک / در مصرف آجیل زیادهروی نکنید. انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند،بطوری که هر 100 گرم آنها حاوی 500 تا 600 کالری است.
از انواع آجیلهای بدون نمک و یا کم نمک استفاده کنید زیرا آجیلهای شور با داشتن مقادیر زیاد نمک زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می کنند.
انواع شیرینیهای ساده و در اندازه کوچک برای پذیرایی میهمانان خود تهیه کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند همچنین برای پیشگیری از اضافه وزن و
چاقی در مصرف
شیرینی و
شکلات زیادهروی نکنید.
به منظور پیشگیری از اضافه وزن و
چاقی در دید و بازدیدها به جای شیرینیهای خامهای و شکلاتی - که حاوی مقدار زیادی کالری هستند- از انواع خشک و ساده شیرینیها در اندازه کوچک استفاده کنید.
به جای مصرف
شیرینی و
شکلات در دید و بازدید های نوروزی بهتر است از
میوه استفاده شود. میوهها علاوه بر ویتامینها و املاح معدنی - که برای حفظ
سلامت بدن لازم هستند- حاوی ترکیباتی به نام آنتی اکسیدان هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ازجمله دیابت، بیماریهای قلبی
عروقی و سرطانها شناخته شده است.
مصرف زیاد
میوه هم موجب اضافه وزن و
چاقی میشود. روزانه 2 تا 4 واحد از گروه میوهها میتوان استفاده کرد و هر واحد
میوه معادل یک عدد
میوه با اندازه متوسط است.
اگر در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارید، هر بار از یکی از انواع شیرینی، شکلات، آجیل و یا
میوه استفاده کنید که با اضافه دریافت انرژی دچار اضافه وزن و
چاقی نشوید.
برای صرف چای، به جای قند و
شکلات از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید، مصرف مواد قندی و شیرین مثل
شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکی، گز و سوهان را محدود کنید.
در میهمانیهای نوروزی در وعده ناهار و شام، برای پرهیز از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و
سبزی پر کنید، روزانه 5 بار در روز (400 گرم)
سبزی و
میوه مصرف کنید به دلیل این که مصرف سالاد و
سبزی بدلیل داشتن فیبر ، جذب چربیها و مواد قندی را کاهش میدهد و بدین ترتیب از اضافه وزن جلوگیری میکند.
مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوه های صنعتی را که حاوی قند زیادی هستند را به حداقل برسانید و به جای آن ها از آب ساده و یا دوغ های کمنمک و بدون گاز استفاده کنید.
برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، از غذاهای بخار پز، آب پز و تنوری استفاده کنید.
همه روزه در کنار
تغذیه متعادل، تحرک بدنی و
ورزش داشته باشید و حداقل 30 دقیقه پیاده روی تند در روز داشته باشید.
وی با بیان این که برای برخورداری از آرامش و سلامتی در طول سفرهای نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف مواد غذایی را فراموش نکنید. برای پیشگیری از اضافه وزن و
چاقی در ایام نوروز به مقدار کالری دریافتی از آنچه در طول روز می خورید، دقت کنید.
حتی الامکان مصرف فست فودها (سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع ساندویچ ها) و
سیب زمینی سرخ کرده و پرنمک را محدود کنید.