آریا بانو
آسپرين در مبتلايان به آنفلوآنزا ممنوع!
يکشنبه 9 آذر 1393 - 1:53:14 PM
ايسنا
fiogf49gjkf0d

دکتر عليرضا جانبخش با بيان اينکه ويروس آنفلوآنزا به سه شکل تيپ A، B و C وجود دارد، اظهار کرد: به طور معمول تيپ A و B در انسان و تيپ C در حيوانات ايجاد بيماري مي‌کند.

 وي خاطر نشان کرد: ميان دو تيپ آنفلوآنزا که بيشتر در انسان ديده مي‌شود، تيپ A اغلب به شکل همه‌گيري يا جهان‌گيري ظاهر شده و تيپ B تنها در محل تجمعات از جمله مدارس، آسايشگاه‌ها و پادگان‌ها مشاهده مي‌شود.

 جانبخش تصريح کرد: با شروع بيماري علائمي از جمله افزايش تب تا دماي 39 تا 40 درجه سانتيگراد، سردرد، درد اطراف چشم، ترس از نور، گلودرد، سرفه خشک و سپس خلط دار، دردهاي عضلاني شديد بويژه در کمر و ساق پا، استفراغ، اسهال و قرمزي در چشم ظاهر مي‌شود.

 جانبخش تزريق واکسن آنفلوآنزا را با پيشگيري بيش از 90 درصد همراه دانست و تصريح کرد: اين واکسن در افرادي که دچار ضعف سيستم ايمني هستند، داراي اثر پيشگيري ضعيف‌تري است.

 اين متخصص بيماري‌هاي عفوني با اشاره به تغييرات سالانه ويروس آنفلوآنزا اظهار کرد: اثر واکسن آنفلوآنزا تنها براي يک سال است و به جهت پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزا واکسن آن بايد در شهريور و مهرماه هر سال مجددا تزريق شود.

 جانبخش به منابع محدود واکسن آنفلوآنزا در کشور اشاره و تصريح کرد: در همين راستا توصيه مي‌شود تا تنها گروه‌هاي در معرض خطر از جمله کودکان زير شش سال، سالمندان بالاي 65 سال، بيماران مبتلا به ديابت، نارسايي کبد و کليه، بيماران مزمن تنفسي و قلبي، بيماران با نقص سيستم ايمني و نيز زنان بارداري که سه ماهه سوم بارداري آنها در فصول سرد سال قرار دارد، اقدام به تزريق اين واکسن کنند.

 وي با بيان اينکه آنتي بيوتيک‌ها نقش ضدميکروبي داشته و در درمان بيماري‌هاي ميکروبي موثرند، اظهار کرد: در درمان بيماري آنفلوآنزا که نوعي بيماري ويروسي است، مصرف آنتي بيوتيک توصيه نمي‌شود و تنها در درمان عوارض اين بيماري مي‌توان از آنتي بيوتيک استفاده کرد.

 اين متخصص بيماري‌هاي عفوني، نارسايي تنفسي، عفونت‌هاي ميکروبي، عوارض مغزي مانند مننژيت، عوارض قلبي مانند ميوکارديت و عوارض کبدي و نخاعي را ازجمله عوارض بيماري آنفلوآنزا عنوان کرد.

 وي در خصوص مصرف آسپرين در اين بيماران و بويژه کودکان هشدار داد و افزود: سندرم "ري" به دنبال مصرف آسپرين در بيماران مبتلا به آنفلوآنزا ايجاد شده و لذا توصيه مي‌شود اين افراد از مصرف آسپرين به طور جد خودداري کنند.

 اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه شير گرم، عسل، خرما، آبميوه‌هاي طبيعي، سوپ‌هاي محلي مانند ترخينه که کالري بسيار داشته و موجب نرم شدن مخاط مي‌شود و نيز نوشيدن مايعات گرم و سبزيجات تازه را در جهت بهبود هرچه سريع‌تر بيماري آنفلوآنزا توصيه کرد.

 جانبخش افزود: با مصرف ويتامين C و تامين آن از طريق مواد خوراکي مانند مرکبات، سيب، پرتقال، موز و گوجه فرنگي مي‌توان تا حد زيادي از ابتلا به آنفلوآنزا پيشگيري کرد.


http://www.banounews.ir/fa/News/1443/آسپرين-در-مبتلايان-به-آنفلوآنزا-ممنوع!
بستن   چاپ