آریا بانو
کاهش متوسط سن اعتياد زنان به 27 سال
دوشنبه 10 آذر 1393 - 2:10:54 PM
ايسنا
fiogf49gjkf0d
فهيمه فرهمندپور در جلسه شوراي اداري خراسان رضوي، با بيان اينکه به دنبال ايجاد يک ادبيات مشترک بين مديران مياني کشور در حوزه مسائل زنان و خانواده هستيم، اظهار کرد: آنچه باعث افت‌و‌خيز وضعيت زنان و جايگاه خانواده در جوامع مختلف مي‌شود، بر خلاف تصورها امکانات و مشکلات اقتصادي نيست بلکه ريشه اين امر در نوع نگرش به مساله زنان و خانواده است.

 وي با تاکيد بر اينکه لازمه بهبود وضعيت زنان و خانواده در سطح جامعه، تغيير نوع نگرش و تحليلي است که در آحاد جامعه به ويژه در جامعه مردان نسبت به مسائل زنان وجود دارد، خاطرنشان کرد: نوع نگاه زنان نيز در اين مساله بسيار حائز اهميت است.

 فرهمندپور با اشاره به اينکه بايد به زنان به عنوان يک جريان براي بهبود وضعيت و ظرفيتي عالي براي پيشرفت کشور نگاه کرد، افزود: برخي از مردان تصور مي‌کنند مشکلات حوزه زنان، موضوعي زنانه است اما تا زماني که چنين نگرشي وجود داشته باشد، مسائل حوزه زنان و خانواده حل نخواهد شد.

 مشاور وزير کشور در امور زنان و خانواده با تاکيد بر اينکه بايد مساله زنان را مساله خانواده دانست، گفت: زماني که درباره زنان صحبت مي‌شود بايد دغدغه‌هاي خانواده را در نظر گرفت و امنيت زنان مساله‌اي است که اگر تمام جامعه به آن توجه نکنند، مشکل حل نمي‌شود.

 ازدواج و طلاق سرفصل اساسي مشکلات زنان

 وي ازدواج و طلاق را سرفصل اساسي مشکلات زنان برشمرد و تصريح کرد: نرخ ازدواج در جامعه در حال کاهش نرخ طلاق در حال افزايش است و علاوه بر اين شاهد افزايش متوسط سن ازدواج و کاهش متوسط سن طلاق هستيم.

 فرهمندپور با بيان اينکه در جامعه شاهد شکل‌گيري يک لايه اجتماعي از دختراني هستيم که به تجرد قطعي رسيده‌اند، گفت: به طور معمول اميدي به ازدواج اين دختران وجود ندارد.

 کاهش متوسط سن اعتياد زنان به 27 سال

 مشاور وزير کشور در امور زنان و خانواده با اشاره به اينکه امروز 9 تا 10 درصد معتادان جامعه زنان هستند، افزود: زماني مساله اعتياد، مردانه تلقي مي‌شد که اگرچه در آن زمان آسيب اصلي اعتياد به زنان و خانواده بازمي‌گشت؛ اگر مرد خانواده معتاد باشد، زن خانواده را نگه مي‌دارد اما وقتي زن معتاد مي‌شود، خانواده عملا از دست مي‌رود.

 وي با بيان اينکه در حال حاضر الگوي اعتياد در زنان تغيير يافته است، اظهار کرد: در گذشته سن اعتياد زنان بالا بود و اين افراد از مخدرهاي سنتي استفاده مي‌کردند اما امروز متوسط سن اعتياد زنان به 27 سال کاهش يافته است و عمدتا به مخدرهاي صنعتي گرايش دارند.

زندگي مجردي دختران و معضلات آن

 فرهمندپور با اشاره به اينکه در بحث مهاجرت به شهرها با پديده جديد «زنانه‌تر شدن الگوي مهاجرت» مواجه هستيم، خاطرنشان کرد: امروزه دختران براي تحصيل به شهرها مي‌آيند و ماندگار مي‌شوند که حاصل اين امر زندگي مجردي است و پديده «زندگي مجردي» در دختران براي جامعه ما با توجه به زيرساخت‌هاي فرهنگي معضلات خاص خود را به دنبال دارد.

 مشاور وزير کشور در امور زنان و خانواده برهم خوردن تعادل جنسيتي در دانشگاه‌ها را يکي ديگر از مسائل و مشکلات حوزه زنان دانست و گفت: هر چند که افزايش ورودي دختران به دانشگاه‌ها مايه مباهات است اما تعادل جمعيتي در دانشگاه‌ها تغيير کرده و اکنون 60 درصد ظرفيت دانشگاه‌ها به دختران اختصاص يافته که اين امر خود تبديل به يک مساله شده است.

 وي ادامه داد: در گذشته نه چندان دور براي حل اين مساله به اعمال سهميه عليه ورود دختران به دانشگاه‌ها روي آوردند که از نادرست‌ترين شيوه‌هاي مديريت اين مساله بود.

 فرهمندپور اضافه کرد: گرايش دختران به دانشگاه بيش از پسران است زيرا غير از ادامه تحصيل گزينه‌ ديگري پيش رو ندارند و تنها اتفاقي که با ادامه تحصيل رخ مي‌دهد اين است که با ورود دختران به دانشگاه، بلاتکليفي آنان به مدت چهار سال به تعويق مي‌افتد و بعد از آن با معضلات پيچيده‌تري مواجه مي‌شوند.

 مشاور وزير کشور در امور زنان و خانواده با بيان اينکه هيچ حوزه و دستگاهي به تنهايي نمي‌تواند مسائل و مشکلات زنان را به تنهايي حل کند، افزود: بايد عزم ملي و جدي در اين راستا وجود داشته باشد زيرا با حل مشکلات حوزه زنان بسياري از مشکلات فرهنگي و اجتماعي جامعه نيز حل خواهد شد.

 کارگروه زنان استان فعال‌تر شود

 فرهمندپور با انتقاد از اينکه کارگروه تخصصي زنان و خانواده در خراسان رضوي کارگروه فعالي نيست، عنوان کرد: تقاضاي من اين است که مديران استاني توجه خاص و ويژه به حوزه زنان داشته و در اين کارگروه حضور فعال‌تري داشته باشند.


http://www.banounews.ir/fa/News/1452/کاهش-متوسط-سن-اعتياد-زنان-به-27-سال
بستن   چاپ