آریا بانو
میز اردور/ نان گردویی؛ برای آشپزهای حرفه ای
شنبه 17 فروردين 1398 - 10:13:08
آریا بانو -
میز اردور/ نان گردویی؛ برای آشپزهای حرفه ای
٤٠
٠
ایران کوک / نان گردویی روش های مختلف اما تقریبا مشابهی برای تهیه کردن دارد. ممکن است در تهیه نان گردویی مازندران اول مخمر را فعال کنند یا در تهیه نان گردویی روسی کمی میزان یا نوع مواد متفاوت باشد. شما میتوانید نان گردویی ساده با ظاهری گرد تهیه کنید یا خمیر نان را با طرح های گوناگون ببافید. بدون شک تمام این روش های تهیه نان گردویی خوشمزه ای به ما می دهد.
امروز قصد داریم یک دستور رومانیایی را امتحان کنیم که ظاهر بسیار جذاب و عطر و طعم دل انگیزی دارد. روش خلاقانه برای بافتن نان گردویی در این دستور، ظاهر منحصر به فردی ایجاد کرده که میتوان از آن برای تهیه کردن انواع نان های مغزدار مانند نان شکلاتی کمک گرفت. اگر قبلا نان هایی مثل نان شیرمال، نان پیچی و نان شیری پخته باشید و یا اگر به طرز تهیه نان گردویی مازندرانی که به نان کوهی معروف است، مسلط باشید، تهیه کردن این نان برایتان مثل آب خوردن است. اما اگر بار اولی است که نان میپزید، برای رسیدن به نان گردویی پفکی احتمالا نیاز به تمرین بیشتری دارید. در ضمن، مقادیر گفته شده در دستور را به هیچ وجه تغییر ندهید تا کیفیت نان شما افت نکند.
در طرز تهیه نان مغزدار گردویی ای که در ادامه تقدیم می شود، از پودر کاکائو و آبلیمو برای مواد میانی استفاده شده که باعث می شود این نان، طعمی بی نظیر و تردی مطلوبی داشته باشد. بنابراین حیف است که خودتان را از پیچیدن عطر مست کننده ی نان در خانه و طعم فوق العاده ی این نان گردویی محروم کنید. پس پیش به سوی تهیه نان گردویی خوشمزه!
چی لازم دارم (برای 10 نفر):
شیر 1 و 1/4 پیمانه
آرد سفید 4 و 1/2 پیمانه
شکر 3 قاشق غذاخوری
کره 85 گرم
پوست رنده شده ی 1 عدد لیمو
تخم مرغ بزرگ 1 عدد
نمک 1/4 قاشق چایخوری
مخمر خشک فعال 3 قاشق چایخوری
شکر 1/4 قاشق غذاخوری برای مخمر
تخم مرغ زده شده 1 عدد برای روی نان
مواد میانی نان گردویی:
شیر 1/2 پیمانه
گردو خرد شده 200 گرم
شکر 85 گرم
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
پوست رنده شده ی 1 عدد لیمو
چطور بپزم:
مرحله اول:
کار را با آماده کردن مواد اولیه و اندازه گیری آن ها آغاز کنید. گردو را از پوست جدا کنید و به کمک غذاساز یا گوشتکوب خرد کنید.
مرحله دوم:
برای تهیه نان گردویی باید ابتدا یک ماهیتابه یا شیر جوش را روی حرارت متوسط بگذارید. یک چهارم پیمانه شیر را کنار بگذارید و یک پیمانه مابقی را در شیر جوش بریزید. سپس شکر و کره را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا وقتی که کره ذوب شود. حالا شیر جوش را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که خنک شود.
مرحله سوم:
تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و آن را خوب هم بزنید تا یک دست شود. وقتی مخلوط شیر کاملا خنک شد میتوانید تخم مرغ را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم:
حالا پوست لیمو را اضافه کنید. بهتر است برای تازگی بیشتر لیمو را مستقیما روی مخلوط شیر و تخم مرغ رنده کنید.
مرحله پنجم:
یک چهارم پیمانه شیر را که کنار گذاشته بودید، گرم کنید. در یک کاسه شکر و مخمر خشک را با هم مخلوط کنید. وقتی شیر گرم شد آن را به مخلوط شکر و مخمر اضافه کنید و خوب بهم بزنید. برای چند دقیقه آن را کنار بگذارید تا مخمر نان گردویی فعال شود. وقتی روی مایع حباب های زیادی مشاهده کردید مخمر شما آماده است.
مرحله ششم:
آرد سفید را در یک کاسه ی متوسط بریزید. نمک را روی آن بپاشید. سپس مخلوط مخمر و مخلوط شیر و تخم مرغ را به آرد اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا خمیر نان گردویی به دست آید.
مرحله هفتم:
حالا نوبت ورز دادن خمیر است. روی سطح تمیزی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. دستانتان را بشویید و خوب خشک کنید. کف دست هایتان را به آرد آغشته کنید و خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا حدی که دیگر حالت چسبندگی نداشته باشد.
مرحله هشتم:
خمیر را به شکل یک توپ بزرگ گرد و نرم درآورید. درون یک کاسه را با فرچه روغنی کنید و خمیر را درون آن قرار دهید. روی کاسه را با فویل یا یک پارچه تمیز بپوشانید. خمیر را در یک مکان گرم قرار دهید تا پف کند و اندازه آن دو برابر شود. استراحت خمیر حدودا 1 ساعت زمان نیاز دارد.
مرحله نهم:
در مدتی که خمیر استراحت می کند، میتوانید مواد میانی نان گردویی را حاضر کنید. برای این کار ابتدا باید شیر را در یک شیر جوش بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس شکر را اضافه کنید و با هم خوب مخلوط نمایید.
مرحله دهم:
حالا گردو های خرد شده را به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه مداوم هم بزنید. مراقب باشید شیر به کف شیر جوش نچسبد و نسوزد.
مرحله یازدهم:
مخلوط گردویی را از روی حرارت بردارید. سپس پودر کاکائو را به آن اضافه کنید. پوست یک لیموی دیگر را روی مخلوط رنده کنید و مواد را با هم خوب بهم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. مخلوط را در کناری بگذارید تا خنک شوند.
مرحله دوازدهم:
در این مرحله از تهیه نان گردویی باید به سراغ خمیر بروید. خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. روی سطح کارتان آرد بپاشید و هر قسمت از خمیر را به صورت مجزا به کمک وردنه باز کنید. خمیر را به شکل یک بیضی بزرگ صاف نمایید.
مرحله سیزدهم:
مخلوط گردویی را روی خمیر قرار دهید و به کمک پشت قاشق آن را در مرکز خمیر و به دور از لبه ها پخش کنید. خمیر را رول کنید. سپس همین کار را برای قسمت دیگر خمیر نان گردویی تکرار کنید.
مرحله چهاردهم:
دو رول نانی که آماده کرده اید را کنار هم بگذارید. لبه های بالایی آن ها را به هم فشار دهید تا متصل شوند. سپس به روش بافت گیسو دو رول نان را بهم ببافید. انتهای دو خمیر را بهم فشار دهید تا بهم وصل شوند.
مرحله پانزدهم:
خمیر بافته شده نان گردویی را در یک قالب باریک مستطیلی قرار دهید. فراموش نکنید که درون قالب را با کاغذ روغنی پوشانید. در این مرحله خمیر باید یک ساعت استراحت کرده تا مجددا پف کند.
مرحله شانزدهم:
فر را روشن کنید و در دمای 350 فارنهایت یا 180 سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. به کمک یک براش یا فرچه روی نان را به تخم مرغ زده شده آغشته کنید. نان گردویی را به مدت 40 الی 45 دقیقه در فر قرار دهید تا زمانی که روی آن به خوبی قهوه ای رنگ شود.
مرحله آخر:
پس از این که نان پخته شد آن را از فر خارج کنید و چند ساعت صبر کنید تا به طور کامل خنک شود. نان گردویی را با قهوه، چای یا هر نوشیدنی دلخواه سرو کنید. نوش جان.

http://www.banounews.ir/fa/News/148042/میز-اردور--نان-گردویی؛-برای-آشپزهای-حرفه-ای
بستن   چاپ