آریا بانو -
غذای اصلی/ دستور تهیه دلمه قالبی برگ
مو ٤١٦
٠
ایران / چی لازم دارم:
پیازدرشت 2عدد
سیر 3حبه
برنج نیم دانه عطری 3پیمانه
جعفری 2پیمانه
گوجه فرنگی یک و نیم پیمانه
روغن زیتون نصف پیمانه
رب انار نصف پیمانه
آبلیمو نصف پیمانه
برگ
مو به اندازه لازم برای پرکردن قالب از دوطرف
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه به میزان لازم
چطور بپزم:
پیاز و سیر را ریز خرد کرده و با
روغن زیتون تفت میدهیم.
برنج نیم دانه عطری را که قبلاً شستیم و خیس کردیم به
پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم. مواد را از روی حرارت برداشته و به آن جعفری شسته و خردشده اضافه میکنیم. گوجه فرنگی را هم نگینی خرد کرده و اضافه میکنیم. آبلیمو، نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه و رب انار را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. برگ
مو را در آب جوش و نمک میگذاریم و اجازه میدهیم یک جوش بخورد. بعد آن را آبکش میکنیم و در آب خنک قرار میدهیم. حالا قالب را چرب و تعدادی از برگها را باز میکنیم و درون قالب میچینیم. دو یا سه ردیف برگ ته قالب میچینیم. بعد مواد دلمه را درون برگهای چیده شده میریزیم و سری بعدی برگها را روی مواد میچینیم. از اطراف برگها را به داخل جمع میکنیم و میبندیم و روی برگها هم مقداری
سیب زمینی حلقه شده میگذاریم. نصف پیمانه آب، نمک و کمی آبلیمو را مخلوط میکنیم و روی دلمه میریزیم. روی قالب را با کاغذ آلومینیوم میبندیم و حدود 1ساعت و نیم در فر قرار میدهیم. بعد آن را درمیآوریم و مقداری
روغن زیتون رویش میریزیم.