آریا بانو
هشدار درباره مصرف خودسرانه «زالو»
دوشنبه 6 شهريور 1396 - 7:09:15 PM
زنان خبر
بانو نيوز - «زالو» جانوري است که خيلي از افراد از آن مي‌ترسند، اما ساليان زياديست که بسياري از پزشکان از مفيد بودن و خواص درماني آن ها صحبت مي کنند.
عليرضا عباسيان، مدير تعالي دفتر طب سنتي ايراني ــ اسلامي وزارت بهداشت  بيان کرد: زالو اندازي در طب ايراني سابقه زيادي دارد اما در کشور به صورتي که بايد به آن اهميت داده نشده است، در صورتي که در تمامي دنيا از خواص طبي و درماني آن به بهترين شکل ممکن استفاده مي کنند. به عنوان مثال درمان زانو درد، مهم‌ترين خواصي است که از نظر اسناد علمي از درجه بالايي برخوردار است .
وي در ادامه افزود: امروزه جراحان پلاستيک به وفور در کارهاي خود از زالوها کمک مي گيرند تا تورم هاي حاصل از جراحي را کاهش بدهند. بنابراين در دنيا استفاده هاي درماني و متنوعي از زالوها مي شود اما ناگفته نماند زالو ها علاوه بر خواص درماني زيادي که دارند در پي آن هم ممکن است فرد را درگير يکسري عوارض نيز کنند. به عبارتي ديگر مي توان گفت زالو ها مانند شمشير دو لبه هستند و همان طور که مقالات متعددي براي خواص آن مطرح شده است علاوه بر آن نيز در خصوص عوارض آن هم تحقيقات جدي انجام داده اند.
عباسيان متذکر شد: ميزان تاثير گذاري زالو به عوامل خاصي بستگي دارد. شرايط فردي و کسي که توسط آن زالودرماني صورت مي گيرد تعيين کننده ميزان تاثير گذاري زالو بر بدن است. براي مثال اخيرا يک فردي با زخمي بر روي پا که داراي عفونت نيز بود براي کشيدن عفونت از زخم زالو اندازي را انتخاب مي کند و با مراجعه به افراد سودجو و غير حرفه اي اقدام به انجام اين کار مي کند، حال فرد پس از انجام اين کار، عفونت پاهايش شديد تر و در نهايت مجبور به قطع عضو شد. بنابراين مي توان گفت زالو يک داروست و بايد مانند داروهاي ديگر استفاده شود همان طور که مي دانيم دارو را نبايد خودسرانه مصرف کرد و حتما مشورت پزشک در اين خصوص الزاميست، زالو نيز همانند دارو از اين قاعده مستثنا نيست.
مدير تعالي دفتر طب سنتي ايراني وزارت بهداشت در رابطه با خواص درماني زالو به جام جم آنلاين گفت: به دليل اثر ضدانعقادي بزاق زالو، پس از عمل جراحي زالو درماني مي‌تواند نقش مفيدي ايفا کند و ريسک جراحي و عوارض جانبي را به حداقل کاهش دهد. به طور کلي يکي از ريشه هاي اثربخشي زالو در بزاق زالو است.
وي با هشدار درباره زالو درماني افرادي که سکته مغزي کرده اند گفت : بيماري که سکته مغزي حاد کرده و با اينکه مکانيزم بيماري به علت لخته شدن خون باشد به هيچ وجه گزينه هاي مناسبي براي انجام اين اقدام نيستند. عمده ترين عارضه زالو، درد و خونريزي در محل قرارگيري زالو روي بدن است. زالو اندازي اگر به شيوه صحيح و اصولي آن صورت گيرد عارضه جدي را به دنبال ندارد. حال منظور از شيوه صحيح و اصولي زالو درماني اين است که زالو بايد در محيط سالم و در مزارع زالو پرورش يابد، هر زالوي استفاده شده بايد سريعا کشته شود و براي بيمار ديگر به هيچ عنوان مصرف نشود و در آخر محل زالو اندازي حتما بايد استريل شود.
اين متخصص طب سنتي هشدار داد: در اين ميان بسياري از افراد سودجو و متخلف از اين موضوع سوء استفاده کردند و بدون داشتن تخصص اين دسته اقدامات را انجام مي دهند و لازم به ذکر است مردم بدانند با مراجعه به مراکز غير معتبر نيز بايد توقع هرگونه اتفاق جبران ناپذير را داشته باشند. اغلب مراکز دانشگاهي طب سنتي که کار زالو درماني را انجام مي دهند کاملا سالم و کنترل شده هستند و از اين جهات خطري جان مردم را تهديد نمي کند.
عباسيان خاطرنشان کرد: تمام دانشگاه هاي قطب پزشکي کشور کلينيک هاي طبي سنتي دارند و فهرست اين دسته از کلينيک هاي معتبر در سايت دفتر طب سنتي وزارت بهداشت وجود دارد.
وي در پاسخ به اين سوال که چه افرادي نبايد زالو درماني را انجام دهند گفت: بيماران اورژانسي که زمان براي سلامت آنها رکن اساسي را ايفا مي کند گزينه هاي مناسبي براي انجام اين کار نيستند به علاوه آن کودکان و سالمندان، افرادي که درگير بيماري هاي اختلالات خوني هستند مانند هموفيلي ها و تالاسمي ها، زنان باردار، بيماراني که مبتلا به کم خوني هستند و افرادي که بدنشان مستعد عفونت است و داروهاي نقص ايمني مصرف مي کنند، نيز منع استفاده دارد.
مدير تعالي دفتر طب سنتي ايراني وزارت بهداشت در پايان خاطرنشان کرد: اخيرا اخباري در خصوص تاثيرگذاري زالو اندازي در بيماري هاي ام اس و آلزايمر منتشر شده است، لازم به ذکر است مردم فريب تبليغات دروغين در فضاي مجازي را نخورند چرا که اين موضوع به ثبت علمي نرسيده است و هيچگونه صحتي ندارد.

http://www.banounews.ir/fa/News/15514/هشدار-درباره-مصرف-خودسرانه-«زالو»
بستن   چاپ