آریا بانو
با آش معروف زنجانی سفره افطار را خوش آب و رنگ کنید
يکشنبه 22 ارديبهشت 1398 - 22:24:20
آریا بانو -
با آش معروف زنجانی سفره افطار را خوش آب و رنگ کنید
١٠٤
٠
غذالند / اصولا هر شهر و استانی با توجه به طبیعت و پیشینه ی خود غذاهای محلی مختص به خود را دارد. هر چند ممکن است غذاهایی با عنوان یکسان در شهرهای مختلف به شیوه های متفاوت طبخ شود دلیل آن هم شرایط طبیعی و محیطی هر محل است که افراد متناسب با آن دستور پخت های متفاوتی برای غذاهای خود دارند. بوغدا آشی غذایی بسیار خوشمزه مخصوص استان زنجان است.
حتما باید دقت کنید که حبوبات و گندم را از شب قبل بخیسانید. برای پخت حبوبات و گندم آنها را باید روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب پخته شوند. اگر حرارت بالا باشد آب درون ظرف خشک میشود ولی هنوز حبوبات مغز پخت نشده اند. سبزی بکار رفته در این آش اسفناج است. از آنجایی که این سبزی مقوی حاوی ویتامین های A و E و B – آهن- پتاسیم- ید و کلسیم است- مصرف آن در رژیم غذایی شما توصیه می شود. علاوه بر آن- اسفناج ضد سرطان بوده و برای حل مشکل یبوست بسیار مفید است. یبوست یک مشکل گوارشی است که بخصوص در فصل پاییز بیشتر از سایر فصول بروز می کند و مشکلاتی زیادی برای فرد ایجاد میکند. استفاده از اسفناج کمک خواهد کرد تا گوارش بهتری داشته باشید و کمتر از یبوست رنج ببرید. علاوه بر آن اسفناج به دلیل دارا بودن ویتامین A بسیار برای چشم و بینایی مفید است. و بدلیل دارا بودن کلسیم برای استخوان و دندان ها هم بسیار مفید است. این آش مقوی علاوه بر دارا بودن سبزی اسفناج- حاوی حبوبات مفیدی چون عدس- لوبیا و نخود است. از خواص عدس میتوان به پرانرژی و سبک بودن آن اشاره کرد. علاوه بر آن عدس حاوی کلسیم- ویتامین B و آهن نیز هست. نخود حاوی آهن و ویتامین های A – B و C است و به آسانی هضم شده و به پاکسازی روده ها کمک می کند.از انواع دیگر آش می توان به :آش بلغور ، آش شلغم ، آش کارده و ترخینه یا کشکنه دشتی اشاره کرد.
چی لازم دارم:
اسفناج : 2 کیلو
حبوبات(نخود ، لوبیا قرمز ، عدس) : 500 گرم
پیاز درشت : 4 یا 5 عدد
گندم : 250 گرم
روغن : 200 گرم
آرد : 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
نمک : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
چطور بپزم:
مرحله 1
حبوبات و گندم را بخیسانید.
مرحله 2
روغن را روی حرارت قرار داده و پیاز را خرد کرده و تفت دهید.
مرحله 3
زردچوبه را اضافه کرده و سپس پیاز داغ را به حبوبات و گندم اضافه کنید.
مرحله 4
مقداری آب مجدد روی حبوبات بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله 5
آش را مرتب هم بزنید.
مرحله 6
پس از پخت کامل حبوبات اسفناج را بصورت درشت خرد کرده و در آش بریزید.
مرحله 7
بعد از اینکه مواد آش کامل پخت مقدار کمی روغن را روی حرارت قرار داده و دو قاشق سوپ خوری آرد را در آن سرخ کنید و به آش اضافه کنید.(این مرحله اختیاری ست).
مرحله 8
پس از ده دقیقه آش آماده سرو است.

http://www.banounews.ir/fa/News/157345/با-آش-معروف-زنجانی-سفره-افطار-را-خوش-آب-و-رنگ-کنید
بستن   چاپ