آریا بانو
زولبیا هندی، زولبیای بدون نشاسته!
دوشنبه 23 ارديبهشت 1398 - 17:45:33
آریا بانو -
زولبیا هندی، زولبیای بدون نشاسته!
k ١.٧
١
ستاره/اگر کمی حوصله به خرج دهید به راحتی می‌توانید یک زولبیا خوشمزه خانگی و سالم درست کنید. طرز تهیه زولبیا بدون نشاسته مانند دیگر زولبیا‌هاست، فقط به جای نشاسته باید از آرد استفاده کنید.
مواد لازم برای مواد خمیر
آرد صاف شده نصف فنجان
آرد نخودچی یک و نیم قاشق چایخوری
مایه خمیر خشک (مایه خمیر خشک مدت زمان آماده سازی خمیر را کاهش می‌دهد) نصف قاشق چایخوری
روغن یا کره آب شده نصف قاشق چایخوری
شکر نصف قاشق چایخوری
آب ولرم نصف فنجان
کره آب شده برای سرخ کردن به مقدار لازم
پودر پسته یا خلال پسته به مقدارلازم برای تزیین
مواد لازم برای شربت زولبیا
شکر یک و نیم فنجان
آب دو فنجان
پودر هل (یا هل خرد شده) یک چهارم قاشق چایخوری
زعفران دم کرده سه قاشق غذاخوری
آب لیمو یک قاشق چایخوری
زمان لازم برای تهیه و آماده سازی زولبیا دو ساعت
دستور تهیه شربت زولبیا
آب و شکر را در یک تابه گود ریخته و با هم مخلوط کنید.
تابه را روی شعله بگذارید تا بجوشد.
سپس زعفران دم کرده و پودر هل را به آن اضافه کنید.
پس از اینکه شربت کمی جوشید، غلیظ شد و قوام آمد کمی از آن را در یک بشقاب بریزید و انگشت خود را در آن فرو کنید. اگر پس از جدا کردن انگشتهایتان از یکدیگر بین دو انگشت شما رشته‌ای تشکیل شد یعنی شربت آماده است. شعله را خاموش کنید و آن را کنار بگذارید تا کمی خنک شود و به سراغ درست کردن زولبیا بروید.
دستور تهیه زولبیا
شکر را با کمی آب ولرم در یک کاسه کوچک بریزید و خوب هم بزنید تا شکر‌ها حل شوند.
پس از آن مخمر را نیز اضافه کنید و هم بزنید تا مخمر کاملا حل شود.
روی کاسه را با پلاستیک کامل بپوشانید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا مخمر عمل کند. (قابل ذکر است که در روش‌های دیگر برای تخمیر از ماست استفاده می‌شود، ولی در این روش برای تخمیر از خمیر مایه خشک استفاده می‌کنیم.)
آرد‌ها را الک کنید و در یک ظرف بریزید و همه‌ی مواد تشکیل دهنده‌ی خمیر را به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
سپس مخمر را به آن اضافه کنید.
اکنون مواد را به قدری هم بزنید تا کاملا یکدست شود و هیچ توده‌ای در آن باقی نماند.
اگر خمیر به قوام مورد نظر نرسیده بود کمی آب ولرم به مخلوط اضافه کنید تا خمیر به قوام مورد نظرتان برسد.
حال کاسه خمیر را با یک پلاستیک بپوشانید و یک ساعت آن را کنار بگذارید.
پس از یک ساعت می‌توانید زولبیا را سرخ کنید. برای این کار باید خمیر را داخل قیف بریزید. (اگر قیف ندارید می‌توانید یک ظرف سس را خوب بشویید تا بوی آن گرفته شود و سپس به عنوان قیف از آن استفاده کنید.)
کره‌ی آب شده یا روغن را در یک تابه نچسب بریزید تا گرم شود.
حال قیف را فشار دهید تا خمیر‌ها بیرون بیایند و سریع دست خود را به حالت دایره و مارپیچ بچرخانید.
صبر کنید تا یک طرف زولبیا سرخ شود سپس آن را برگردانید تا طرف دیگرش هم سرخ شود.
به تعدادی زولبیا در روغن بریزید که زولبیا‌ها به هم نچسبند و فضای کافی برای پف کردن داشته باشند.
پس از سرخ شدن، زولبیا‌ها را در یک توری بگذارید تا روغن‌ اضافی آن گرفته شود و سپس آن را به مدت نیم ساعت در ظرف حاوی شربت بگذارید تا خوب شیرین و عسلی شوند.
دوباره آنها را در یک توری بگذارید تا شربت‌های اضافی آن گرفته شود.
آن‌ها را در ظرف مورد نظر برای پذیرایی بچینید.
نوش جان ...

http://www.banounews.ir/fa/News/157530/زولبیا-هندی،-زولبیای-بدون-نشاسته!
بستن   چاپ