آریا بانو -
خشک کردن توت به 3 روش خانگی
k ٢.٥
٠
ستاره/ رایجترین روش خشک کردن توت در خانه پهن کردن آنها در برابر آفتاب و در معرض جریان هوا است. همچنین استفاده از مایکروویو و دستگاه
میوه خشککن خانگی نیز از دیگر روشهای خشک کردن توت است.
خوردن و بهره بردن از خواص توت خشک برای افرادی که دچار کمخونی یا کمبود انرژی برای انجام فعالیتهای روزانه خود هستند، بسیار موثر و مفید است. این
میوه مغذی منبع غنی از آهن و پروتئین است و یک میان وعده مفید برای دانش آموزان محسوب میشود. بهترین شیوه مصرف توت خشک، خشک کردن توت سفید تازه در
منزل است تا از بهداشتی بودن و کیفیت آن مطمئن باشید. در ادامه این مقاله نحوه خشک کردن توت در خانه را به سه روش کاربردی آموزش میدهیم.
روشهای خشک کردن توت در خانه
1. خشک کردن به روش
سنتی رایجترین روش خشک کردن توت استفاده از روش
سنتی آن یعنی پهن کردن توت تازه در برابر آفتاب است. به این منظور توت تازه را بشویید و آن را در سبدی بریزید تا آب آن گرفته شود.
توتها رو بررسی کنید و آشغال، حشره، برگ، شاخه درخت و ... را از آنها جدا و توتهای کاملا رسیده را برای خشک کردن انتخاب کنید.
توتها را روی پارچه تمیزی و با فاصله از یکدیگر پخش کنید و آن را به مدت سه تا چهار روز در برابر آفتاب و در معرض جریان هوا پهن کنید تا نیمخشک شوند. دقت کنید که توت اگر داخل اتاق و کاملا در محیط سایه خشک شود، بعد از چند روز سیاه میشود، همچنین آفتاب شدید نیز باعث از دسترس رفتن بخش قابل توجهی از ویتامینهای موجود در این
میوه خواهد شد.
بهترین مکان برای این کار به روش
سنتی مکانی است که سایه آفتاب باشد. همچنین مراقب باشید محل پهن کردن توتها دور از لانه حشرات به ویژه مورچهها، آلودگیهای محیطی و بدون گرد و غبار باشد.
بهتر است، روی توتها را با پارچه توری بپوشانید تا از حشرات و جانوران در امان باشند. همچنین از آنجایی که هوای خنک شب میتواند توتها را دوباره مرطوب کند، پس آنها را در شب در جای سرپوشیده قرار دهید.
بعد از اینکه توتها به صورت نیمهخشک درآمدند، آنها را به سایه منتقل کنید و خشک کردن به صورت کامل را در سایه ادامه دهید تا در مجموع یک هفته سپری شود.
2. خشک کردت توت در مایکروویو
امروزه با توجه به آنکه در بیشتر خانهها مایکروویو وجود دارد، میتوان از آن برای خشک کردن سریع میوهها استفاده کرد. بعد از شستشوی توت سفید آن را در روی دستمالی پهن کرده و داخل مایکرویو قرار دهید. میتوانید روی توتها را با دستمال دیگری یا یک درپوش بپوشانید.
دستگاه را سه دقیقه روشن کنید و سپس میزان خشک شدن توتها را بررسی کنید. اگر هنوز احتیاج به خشک کردن دارند، بعد از زیر و رو کردن مجددا به دستگاه زمان لازم را بدهید تا توت کاملا خشک شود.
استفاده از مایکروویو بدون اینکه اثر منفی روی کیفیت محصول داشته باشد، به طور قابل توجهی زمان خشک کردت توت را نسبت به روش
سنتی کاهش میدهد.
3. خشک کردن توت با دستگاه
میوه خشککن خانگی
از دستگاههای
میوه خشککن هم میتوان برای خشک کردن توت استفاده کرد. این دستگاهها آب
میوه را به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر و
میوه را خشک میکند.
توتها را بعد از شستشو و جدا کردن آشغال و ... از آنها داخل دستگاه
میوه خشککن قرار دهید و درجه تنظیم آن را روی درجه حرارت مخصوص
میوه قرار دهید. اگر دستگاه شما این تنظیمات را ندارد، درجه دستگاه را روی 57 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
بهتر است کمی آبلیمو یا آب آناناس به توتها بزنید تا از سیاه شدن آنها جلوگیری شود.
در حدود 24
ساعت طول میکشد تا
میوه شما داخل دستگاه کاملا خشک شود. توصیه میشود هر 7 تا 8
ساعت یک بار به توتها سر بزنید تا بتوانید روی نتیجه کار خود کنترل داشه باشید و آنها را به هر اندازه و شکلی که مایل هستید، خشک کنید.
گفتنی است استفاده از روش مایکروویو و دستگاه
میوه خشککن خانگی برای خشک کردن چندان توصیه نمیشود، زیرا مزه و کیفیت توتهایی که به روش
سنتی خشک شدهاند بسیار بهتر از این دو روش است.
توتهای کاملاً خشک شده و ترد را میتوانید در ظرف پلاستیکی دردار بریزید و در آشپزخانه نگهداری و 9 تا 12 ماه بعد نیز از آنها استفاده کنید.