آریا بانو
کارشناس اقتصادي:زنان درشرايط برابر ٧٧ درصد دستمزد مردان را دريافت مي کنند
شنبه 11 شهريور 1396 - 2:07:15 PM
ایرنا - زن و خانواده
بانو نیوز - تهران- ایرنا- یک کارشناس اقتصادی با طرح این پرسش که آیا زنان در شرایط مساوی بامردان دستمزد کمتر دریافت می کنند، گفت:در دنیا تساوی دستمزد در شرایط مساوی وجود ندارد. زنان در سراسر جهان در شرایط مساوی ٧٧ درصد دستمزد مردان را دریافت می کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حسن طایی» روز شنبه در نخستین کارگاه بین المللی مطالعات بازار کار که در مجموعه تلاش برگزار شد با اشاره به شکاف جنسیتی دستمزد، افزود: برای بهبود بازار کار ایران در دوره طولانی درعرصه بین المللی باید کشوری صلح دوست و فرهنگ کارمان کاردوست شود.
وی گفت: برنامه ریزان برای سیاستگذاری اشتغال توجه کنند که آیا زنان در شرایط مساوی دستمزد کمتر دریافت می کنند .
این کارشناس اقتصادی به بررسی بازار کار ایران در زمینه سطح سواد پرداخت و گفت: تفاوتی به این لحاظ نیست اما با این حال نرخ مشارکت زنان کمتر و نرخ بیکاری آنها از مردان بیشتر است.
طایی در ادامه به موضوع سقف شیشه ای و کف چسبنده دستمزد پرداخت و گفت: کف چسبنده دستمزد این است که در سطوح پایین، تبعیض بیشتری در مورد دستمزد اعمال می شود و در سقف شیشه ای در سطوح مدیریتی این تبعیض نیست.
وی تاکید کرد: به طور کلی افزایش تحصیلات باعث افزایش دستمزد می شود و مدرک دستمزد زنان را از مردان بیشتر می کند.
طایی گفت: اشتغال در بخش خصوصی کاهش دستمزد را به دنبال دارد و این کاهش برای زنان بیشتر است.
وی با اشاره به نتایح تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، گفت: نتایج نشان می دهد در دستمزد ساعتی دستمزد مردان بیشتر از زنان است و با حرکت به سطوح بالا این تفاوت کمتر می شود ، به نوعی بازار کار ایران با پدیده کف چسبنده مواجه است و در چند دهک پایین مزدی تبعیض بیشتری بین زنان و مردان مشاهده می شود.
طایی گفت: زنان با مدرک بالاتری در فعالیت اقتصادی مشارکت کنند تبعیض کمتر و حقوق بالاتری دریافت می کنند.
به گزارش ایرنا، مرکز آمار ایران اعلام کرد: بررسی نرخ بیکاری افراد 10 ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که 12.6 درصد از جمعیت فعال کشور در بهار امسال بیکار بوده‌اند.
روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به بهار 1395 معادل 0.4 درصد و نسبت به زمستان 1395 معادل 0.1 درصد افزایش داشته است.
در بهار امسال 40.6 درصد جمعیت 10 ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1395) 1/1 درصد و نسبت به فصل قبل (زمستان 1395)، 1.7 درصد افزایش داشته است.
نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله حاکی از آن است که 26.4 درصد از فعالان این گروه سنی در بهار 1396 بیکار بوده‌اند.
بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1395)1.5 درصد و نسبت به فصل قبل (زمستان 1395)، 0.9 درصد افزایش یافته است.
بررسی سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که در بهار 1396معادل 10.2 درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از 44 ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند.
این در حالی است که 40.9 درصد از شاغلین 15 ساله و بیش‌تر، 49 ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.
بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در بهار 1396، بخش خدمات با 49.8 درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.
در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با 5.31 درصد و کشاورزی با 18.7 درصد قرار دارند .

http://www.banounews.ir/fa/News/16043/کارشناس-اقتصادي-زنان-درشرايط-برابر-٧٧-درصد-دستمزد-مردان-را-دريافت-مي-کنند
بستن   چاپ