آریا بانو
کدخدايي: رئيس جمهورشدن زنان شرعا منع دارد
دوشنبه 13 شهريور 1396 - 9:41:44 AM
بانو نيوز-رئيس جمهور شدن زنان بحث فقهي و قديمي است و بحثي نيست که در طول دوره انقلاب به آن رسيده باشيم. اين يک نظريه فقهي است که زن نمي‌تواند به مفهوم شرعي ولايت داشته باشد و عده‌اي مي‌گويند رياست جمهوري و وزارت چون جزيي از آن ولايت است پس زن نمي‌تواند وزير و رييس‌جمهور شود
*يکي ديگر از چالش‌هاي پيش روي شوراي نگهبان، تعريف رجل سياسي مذهبي و حضور زنان است. فکر مي‌کنم جلساتي هم اخيرا در اين خصوص داشتيد. تعريف اين رجل به کجا رسيده است؟

کدخدايي: چندين جلسه داشتيم. بر اساس جزء 5 بند 10 سياست‌هاي کلي که ابلاغ شده است، شوراي نگهبان موظف است که شاخص‌ها و معيارها را تعيين کند. قبل از انتخابات متاسفانه نتوانستيم آن را به پايان برسانيم ولي چند هفته است که در دستور کار قرار گرفته، بحث‌هاي خوبي صورت گرفته است و کم کم به جمع بندي‌هايي مي‌رسيم که انشاالله آن را اعلام مي‌کنيم که مجلس هم بر اساس آن، قانون جامعي را وضع کند ولي هنوز در دستور کار است.

* اين بحث هم شده که زنان در تعريف رجل سياسي جاي مي‌گيرند؟

کدخدايي: کل چيزي که در سياست‌ها آمده است، شاخص‌ها و معيارهاي رجل مذهبي سياسي و مدير و مدبر بودن است، طبيعتا بايد اين مباحث مطرح شود تا نظر آقايان را در اين‌باره بدانيم.

* واژه رجل هميشه مورد بحث بوده و اگر شوراي نگهبان همچنان با اين رويکرد بررسي کند که رجل فقط آقايان هستند يا نظر مبهمي دراين باره دهد، باز هم سر بحث اول باز مي گرديم…

کدخدايي: يعني مشکل کشور فقط همين رياست جمهوري زنان است؟!

* نه! ولي بايد اين واژه مشخص شود که چرا فقط رجل؟

کدخدايي: بله! البته بايد دقت داشته باشيد که اين مسأله هرچند در رسانه‌ها فقط به عنوان بحث سياسي مطرح مي‌شود، اما بحث سياسي نيست بلکه بحث فقهي و قديمي است و بحثي نيست که در طول دوره انقلاب به آن رسيده باشيم. اين يک نظريه فقهي است که زن نمي‌تواند به مفهوم شرعي ولايت داشته باشد و عده‌اي مي‌گويند رياست جمهوري و وزارت چون جزپي از آن ولايت است پس زن نمي‌تواند وزير و رييس‌جمهور شود. اين نظريه فقهي نظر جديدي نيست که امروز مطرح شده باشد بلکه نظري است که چند صد سال در عرصه‌هاي فقهي روي آن بحث شده مانند بحثي که در خصوص قضاوت زنان مطرح است. در مقابل هم البته نظر اقليتي وجود دارد اما نظر مشهور همان است که گفتم. طبيعتا بايد در اين چارچوب روي آن فکر کرد که کدام يک از اين نظرات اعتبار بيشتري دارد و بر اساس آن بخواهيم عمل کنيم. نمي‌توان به سادگي گفت که اين بحث رجل بايد به زنان هم تسري پيدا کند. اينها نيازمند استدلال و بحث علمي است و اگر در اين بحث علمي به نتيجه برسند خب هيچ مشکلي نيست ولي اگر نرسيدند نبايد اين را به يک مساله و موضوع سياسي تبديل کنيم چون بحث فقهي و علمي است و بايد در آن چارچوب
عمل شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/16268/کدخدايي--رئيس-جمهورشدن-زنان-شرعا-منع-دارد
بستن   چاپ