آریا بانو
شوید پلو با ماهی ترکیب طبع سرد و گرم
دوشنبه 6 خرداد 1398 - 23:45:18
آریا بانو -
شوید پلو با ماهی ترکیب طبع سرد و گرم
٩٦٨
٠
آرگا/ مواد مورد نیاز برای پخت شوید پلو با ماهی عبارت است از:
برنج/ 500 گرم
ماهی/ 1 عدد
روغن زیتون/ 2 قاشق غذاخوری
سیر/ چند حبه
زعفران دم کرده/ به مقدار کمی
شوید تازه یا شوید خشک/ به میزان کافی
نمک، فلفل(سیاه و قرمز) و زرد چوبه/ به مقدار کافی
روغن/ به مقدار نیاز
پودر زنجبیل و آب لیمو/ به مقدار دلخواه
آرد/ 2 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری/ به مقدار لازم
طرز تهیه شوید پلو با ماهی :
3 الی 4 ساعت ساعت قبل از تهیه غذا برنج را با مقداری نمک در آب بخیسانید.
سپس ماهی را تمیز کنید و برای مزه دار کردن آن می توانید، مقداری پودر زنجبیل تازه را با مقداری آب لیمو، زعفران دم کرده، نمک، فلفل و روغن زیتون ترکیب کنید و ماهی را به مدت چند ساعت درون این مواد بگذارید، تا حسابی طعم و مزه این مواد به خرد ماهی برود و بوی زُخم ماهی از بین برود. البته بهتر است با استفاده از نوک چاقو چند خط بر روی پشت ماهی ایجاد کنید. همچنین می توانید داخل شکم ماهی را نیز با این مواد پر نمایید.
در مرحله بعدی طرز تهیه شوید پلو با ماهی باید برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید و پس از مقداری نرم شدن برنج، آن را آب کش کنید. سپس لابه لای برنج، شوید تازه خرد شده و یا شوید خشک بریزید و آن را دم کنید. در صورتی که از شوید تازه استفاده می کنید، بهتر است پس از خرد کردن، آن را با مقدار خیلی کمی روغن تف دهید.
سپس آرد سوخاری را با زرد چوبه، فلفل، نمک و آرد مخلوط کنید و بعد ماهی را داخل این ترکیب بغلتانید.
حال درون تابه مناسب، مقدار کمی روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، ماهی را داخل تابه بگذارید، تا با حرارت ملایم به طور کامل سرخ و مغز پخت شود. البته برای طعم بهتر ماهی می توانید چند حبه سیر خرده شده نیز به آن اضافه نمایید. برای پخت ماهی می توانید از فر نیز استفاده کنید.
در آخر، داخل یک دیس و یا در دو ظرف مجزا ماهی و شوید پلو را به بهترین شکل تزیین نمایید و آن را سرو کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/164290/شوید-پلو-با-ماهی-ترکیب-طبع-سرد-و-گرم
بستن   چاپ