آریا بانو
غذای اصلی/ ساطوری پلو؛ غذای مجلسی خراسان
جمعه 10 خرداد 1398 - 18:11:11
آریا بانو -
غذای اصلی/ ساطوری پلو؛ غذای مجلسی خراسان
٦٧٧
٠
پارسی دی / ساطری پلو یکی از انواع غذاهای پلویی خوشمزه و مجلسی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان خراسان می باشد. این غذای خوشمزه مانند غذاهای مثل آلبالو پلو و کلم پلو به همراه گوشت های کوچک قلقلی تهیه می شود.
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر ساطری پلو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری ساطری پلو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خراسانی ساطری پلو با ما همراه باشید.
چی لازم دارم:
برنج 4 پیمانه
هویج 200 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
کشمش پلویی 1 پیمانه
روغن مایع به اندازه کافی
گوشت چرخ کرده 200 گرم
زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
چطور بپزم:
برای تهیه ساطری پلو مجلسی ابتدا هویج ها را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد می کنیم و در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم
و هویج های خلالی را در تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی نرم تر شوند و تابه را از روی حرارت بر می داریم و هویج ها را در بشقابی می ریزیم و تابه را کنار می گذاریم.کشمش ها را در کاسه ای از آب می ریزیم و 10 دقیقه می گذاریم تا خیس بخورد
و بعد آبکش می کنیم و در صافی می ریزیم تا آب اضافه آن خارج شود.پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و رنده ریز می کنیم و آب آن را محکم می گیریم و به گوشت چرخ کرده می افزاییم و خوب با هم مخلوط می کنیم
و بعد کوفته های کوچک درست می کنیم تابه ای که هویج ها را در آن تفت دادیم را مجددا روی حرارت قرار می دهیم و با همان مقدار روغنی که در خود دارد اجازه می دهیم تا تابه گرم شود و کوفته های کوچک را در تابه قرار می دهیم
و تفت می دهیم تا رنگ آن ها کاملا تغییر کند و کمی سرخ شوند و از روی حرارت تابه را بر می داریم و کوفته های سرخ شده را روی هویج ها می ریزیم.سپس تابه را مجددا روی حرارت قرار می دهیم و کشمش ها را در تابه به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم
(تفت دادن زیاد کشمش باعث می شود آن ها باد کنند و یا سفت شوند) و کوفته های سرخ شده و هویج های تفت داده شده را به کشمش اضافه می کنیم و روی مواد نصف زعفران دم کرده را می ریزیم و آرام مواد را مخلوط می کنیم.
در قابلمه ای آب و چند قاشق نمک می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر به جوش بیاید.برنج را چندین بار می شوییم و آب آن را خالی می کنیم و داخل قابلمه آب در حال جوش می ریزیم و هم می زنیم
و اجازه می دهیم تا 5 دقیقه بعد برنج نیم پز شود. یک دانه از برنج را زیر دندان تست می کنیم اگر اطراف برنج کاملا پخته شده بود ولی مغز آن کمی سفت بود،برنج را آبکش می کنیم و در کف قابلمه روغن می ریزیم
و ابتدا یک کفگیر و بعد کفگیر دوم برنج می ریزیم و لایه روی برنج را از مواد می ریزیم و مجددا یک کفگیر برنج و لایه بعدی از مواد می ریزیم،تا مواد و برنج تمام شود(می توانید کمی از مواد را کنار بگذارید برای تزئین روی ساطری پلو)
و روی برنج باقی زعفران مانده را می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و ابتدا کمی حرارت را زیاد می کنیم تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد حرارت را کم می کنیم تا بعد از گذشت 45 دقیقه الی 1 ساعت غذا کاملا پخته شود.
پس از گذشت 1 ساعت که غذا آماده شده است درب قابلمه را بر می داریم و مواد و پلو را با هم مخلوط می کنیم و ساطری پلو را در دیس می کشیم روی آن را با موادی که کنار گذاشته بودیم تزئین می کنیم.

http://www.banounews.ir/fa/News/165766/غذای-اصلی--ساطوری-پلو؛-غذای-مجلسی-خراسان
بستن   چاپ