آریا بانو
مديرکل دفتر امور بانوان و خانواده مطرح کرد؛
تاکيد بر آموزش در بحث بانوان و خانواده/سمن‌ها مطالبه‌گري کنند
پنجشنبه 16 شهريور 1396 - 1:10:05 PM
خبرگزاري مهر - خانواده
بانو نيوز - مديرکل دفتر امور بانوان استانداري يزد با بيان اينکه جامعه ايراني خانواده‌محور بوده و هميشه نقش خانواده در انتقال فرهنگ پررنگ است، گفت: در زمينه بانوان و خانواده بر آموزش تاکيد داريم.
قيه کرمانيان عصر امروز در جلسه‌اي با محوريت همايش آب و تراب با اشاره به نقش هنر در اشاعه فرهنگ غني ايراني اظهار داشت: خانواده همواره در فرهنگ و سنت ايراني اسلامي ما از جايگاه خاصي برخوردار بوده و ارزش هايي که منجر به تحکيم خانواده مي شده از طريق فرهنگ منتقل شده است.
وي عنوان کرد: در حال حاضر در عصري قرار داريم که عصر جهاني شدن است به اين معني که نمي توانيم در يک محيط بسته از فرهنگ خود پاسداري کنيم و به ناچار از ساير فرهنگ ها متاثر خواهيم شد.
نياز به همراهي هنرمندان براي اشاعه فرهنگ ايراني اسلامي
مديرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري يزد با بيان اينکه امروز جوامع از ابزار هنر براي اشاعه فرهنگ خود استفاده مي کنند، ادامه داد: در جامعه ما نيز که از فرهنگ غني برخودار است، لازم است هنر به کمک ما بيايد زيرا بدون استفاده از ظرفيت هاي هنر نمي توان اين ارزش ها را به نسل آينده منتقل کرد.
کرمانيان با اشاره به برگزاري همايش آب و تراب با محوريت موضوع خانواده افزود: در آموزه هاي ديني ما، خانواده رکن رکين جامعه است و هنرمندان ما نيز در همين جامعه زندگي کرده و اين حساسيت نسبت به موضوع خانواده را درک مي کنند بنابراين طبيعي است که همگان با جامعه پيش خواهند رفت.
وي، اصلي ترين برنامه دفتر امور بانوان و خانواده استانداري يزد را آموزش عنوان کرد و گفت: دفتر امور بانوان و خانواده استانداري يزد، همسو با سياست هاي ابلاغ شده از سوي رهبر معظم انقلاب همچنين دولت دوازدهم در خصوص خانواده، عمل مي کند.
اجراي طرح‌هاي توان‌افزايي در حوزه زنان و خانواده
مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري يزد اضافه کرد: از اصلي ترين برنامه هاي امور بانوان در سال جاري، طرح هاي توان‌افزايي بانوان است که در اين زمينه بر مبحث آموزش به ويژه آموزش مهارت هاي زندگي، مهارت فرزند پروري و ...تاکيد داريم.
وي با بيان اينکه اين برنامه ها سال گذشته در محلات برگزار شد و امسال نيز به طور گسترده ادامه خواهد يافت، عنوان کرد: برخي برنامه هاي حمايتي براي توانمند سازي بانوان و مشاغل خرد خانگي در دستور کار قرار گرفته همچنين برنامه آموزشي خودمراقبتي نيز براي بانوان شاغل در ادارات در حال انجام است که اين برنامه ها در راستاي شادتر، بهتر و سالم‌تر زيستن زنان و خانواده‌ها است.
سمن‌ها همکار ما در اجراي سياست هاي مرتبط با خانواده هستند
کرمانيان با بيان اينکه از سال گذشته، دفتر امور بانوان و خانواده استانداري مسئول بخش کودک نيز شده است، اظهار داشت: دفاتر امور بانوان، مرجع کنوانسيون حقوق کودک در استان ها هستند و ما در اين زمينه يک طرح آموزشي ارائه داده‌ايم که با همراهي تشکل هاي مردم نهاد انجام مي گيرد که اين تشکل ها در خصوص حقوق کودکان، روانشناسي کودک، مددکاري و تربيت کودکان آموزش‌هاي لازم را فرا مي گيرند.
وي با اشاره به همکاري سمن ها در اين زمينه بيان کرد: سمن ها اين آموزش ها را در ارتباط با زمينه کاري خود به کار بسته و به خانواده‌ها انتقال مي دهند علاوه بر اين سمن ها ناظر خوبي بر عملکرد دولت در اين زمينه خواهند بود.
مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري يزد، نقش تشکل هاي مردمي را بسيار مثبت ارزيابي کرد و ادامه داد: دولت يازدهم و دوازدهم اعتماد زيادي به سمن ها دارد و سازمان‌هاي مردم نهاد چون از بطن جامعه برخاسته اند، هم مشکلات را مي دانند و هم مي توانند دانش و آموزه هاي خود را انتقال دهند.
تشکل‌هاي مردم نهاد در حوزه خانواده مطالبه گري کنند
کرمانيان افزود: طي سال هاي گذشته طرح ها دفتر امور بانوان به طور عمده از طريق تشکل ها اجرا شده که از جمله آنها مي توان به دو طرح تاب‌آوري و توان‌افزايي بانوان محلات اشاره کرد که 10 شهرستان را زير پوشش قرار داد و 42 تشکل مردم نهاد پس از آموزش هاي لازم، در تمام شهرها و روستا مجري اين طرح ها شدند.
وي بيان داشت: در حال حاضر هم در بحث حقوق کودک (همياران حقوق کودک) همکاري متقابل با تشکل ها داريم و سمن ها همکار ما در اجراي سياست ها هستند.
مدير کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري تصريح کرد: نياز است تشکل هاي مردم نهاد وارد کار شده و در زمينه‌هاي مختلف به ويژه در حوزه خانواده مطالبه گري کنند.
با اشاره به موضوع ازدواج سالم و پايدار گفت: بالا رفتن سن ازدواج يک مشکل کشوري است و اين ممکن است به علت تغيير فرهنگ و نگرش و در بعضي موارد مشکلات اقتصادي باشد.
افزايش سن ازدواج از يک‌سو و ازدواج‌هاي زودهنگام از سوي ديگر نگران‌کننده است
وي با بيان اينکه از سويي با مسئله ازدواج دختران کم سن و سال روبرو هستيم، اظهار داشت: هر چند ازدواج کودکان را جايز نمي دانيم اما معتقدم فرد زماني بايد ازدواج کند که به شناخت و آگاهي کامل از خود رسيده باشد و اطلاعات و ديد درست درباره ي ازدواج داشته باشد.
کرمانيان افزود: به طور قطع عامل اصلي طلاق، ازدواج هاي احساسي و بدون شناخت و آگاهي است و تاکيد ما بر ازدواج آگاهانه و پايدار است و سياست هاي کلي دفتر امور بانوان نيز در همين رابطه بوده است.
وي با اشاره به نقش رسانه ها در زمينه آگاهي بخشي در زمينه ازدواج گفت: رسانه ها مي توانند يک ارزش را به صورت فرهنگ در آورند ضمن اينکه رسانه ها با تبليغات محيطي و با استفاده از ابزار هنر مي توانند در اين زمينه نقش موثري ايفا کنند.
مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري يزد با تقدير از همه دستگاه هاي اجرايي استان يزد در راستاي همکاري با دفتر امور زنان و خانواده استانداري عنوان کرد: اين همکاري، لازمه توسعه و پيشرفت استان است و براي پيشبرد بهتر کارها و رسيدن به اهداف، لازم است تمام دستگاه هاي اجرايي استان با يکديگر همکاري کرده تا هم‌افزايي صورت بگيرد.

http://www.banounews.ir/fa/News/16645/تاکيد-بر-آموزش-در-بحث-بانوان-و-خانواده-سمن‌ها-مطالبه‌گري-کنند
بستن   چاپ