آریا بانو
توصيه‌هاي يک روانشناس به خانواده‌هاي داراي فرزند جوان
چهارشنبه 8 بهمن 1393 - 1:02:21 PM
ايسنا
fiogf49gjkf0d
دکتر سيما فردوسي در دومين همايش ويژه والدين و دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي همدان، اظهار کرد: بررسي‌ها نشان مي‌دهد دلايلي مبني بر تند خو و کم طاقت شدن جوانان وجود دارد چرا که امروزه آنان دوست ندارند با والدين خود روابط لطيفي برقرار کنند و برخورد جوانان با والدين نيز خصمانه و سهل انگارانه است.

 وي با تاکيد بر اينکه نظارت والدين بر فرزندان بايد دقيق باشد، تصريح کرد: جوانان خواهان هيجان هستند و بسياري از وقت خود را صرف فضاهاي مجازي مي کنند متاسفانه امروزه نيز شاهد شبکه‌هاي جديد هستيم که جوانان را با امکانات و تجهيزات بيشتري به سمت خود دعوت مي کنند.

 فردوسي يکي از دلايل گرايش جوانان به فضاهاي مجازي را کسب اعتماد به نفس کاذب عنوان کرد و ادامه داد: گروهي از جوانان، در فضاهاي واقعي و حقيقي اعتماد به نفس ندارند بنابراين سعي مي کنند در فضاهاي مجازي اين اعتماد به نفس را يافته و با قرار دادن عکس خود منتظر تائيد از سوي اشخاص ديگر هستند که اين کار احساس خوشايند و مطلوبي را براي آنان در پي دارد.

 وي از ديگر افراد متمايل به فضاهاي مجازي را افرادي با اضطراب بالا، افراد غمگين و گروه‌هاي داراي ضعف شخصيتي برشمرد و افزود: طي تحقيقات به عمل آمده، افرادي که از فضاهاي مجازي استفاده مي‌کنند از رشد اجتماعي دور شده و مردم گريز و تنهايي را بيشتر دوست دارند.

 فردوسي اضافه کرد: همچنين اين افراد مديريتي در رفتار و هيجانات خود نداشته و ادبيات خاصي که زياد پسنديده و خوشايند نيست را در بين خود رواج مي دهند.

 وي از ديگر عوارض استفاده فضاهاي مجازي را بي حوصلگي، کم رنگ شدن حافظه و مديريت زمان، کم دقت و عجول شدن عنوان کرد و گفت: اين افراد عجول بوده و حوصله جواب دادن معمولي را ندارند همچنين اين فضاها عملکرد و ساختار مغز آنان را نيز تغيير مي دهد.

 جوانان را به تفکر تشويق کنيم

 فردوسي از دلايل مهم در اختيار گذاشتن امکانات شبکه‌هاي مجازي به صورت رايگان در اختيار جوانان را جذب آنان به سمت خود دانست و افزود: جوانان ايراني مهر طلب و عاطفي هستند بنابراين دشمنان مي خواهند از اين طريق بر ملت‌ها نفوذ کرده و اهداف خود را پياده کنند که خانواده ها بايد جوانان را بيشتر تشويق به تفکر کنند.

 وي در بخش ديگري با اشاره به ازدواج سپيد اذعان کرد: متاسفانه امروزه اين بحث در کشور ما رايج شده که والدين با ايجاد رابطه‌اي صميمي و مهر و محبت مي‌توانند جوانان را بيش از پيش به سمت خود جذب کرده و در خصوص اين مسائل آگاه کنند.

 وي به والدين توصيه کرد: بيشتر براي فرزندان خود وقت گذاشته، فضاي ايمن و راحتي براي جوانان فراهم کرده و با آنان به گفت و گو بپردازيد چرا که امروزه نسبت به گذشته والدين از فضاي خانواده دور شده‌اند.

 فردوسي با تاکيد بر اينکه والدين بايد جوانان را وارد عادت گفت و گو کنند، اظهار کرد: والدين بايد شنونده‌هاي خوبي براي فرزندان خود باشند چرا که جوانان از نصيحت‌هاي تکراري گريزان بوده که والدين بايد در مورد موضوعي که آنان دوست دارند صحبت کنند.

گرايش جوانان به موسيقي‌هاي مبتذل

 وي تصريح کرد: امروزه جوانان به موسيقي‌هاي مبتذل گرايش دارند و والدين بايد متذکر شده و با دلايل علمي، منطقي و مستند با آنان صحبت کنند.

 وي تاکيد کرد: والدين نبايد براي متذکر شدن فرزندان، با کلمات بد با آن‌ها سخن بگويند چرا که آنان احتياج به اميد دارند که اگر آن را از دست بدهند ديگر نمي‌توان کاري انجام داد.

 فردوسي خاطرنشان کرد: بايد کاري کنيم تا جوانان قدر خود را بدانند و به سمت اعتياد و ديگر آسيب‌هاي اجتماعي کشيده نشوند.

 وي يادآور شد: بايد جوانان را به سمت کارآفريني برده و اهداف بلند مدت و کوتاه مدت را براي آنان ترسيم کنيم تا از ياس و نااميدي دور شوند.

 فردوسي همچنين به والديني که فرزندان خوابگاهي دارند توصيه کرد: در موقعيت‌هاي مناسب و مداوم به فرزندان خود سر بزنيد، آن ها را تنها رها نکنيد و بيشتر از گذشته به آنها ابراز علاقه کنيد چرا که آنان در اين موقعيت بيشت به محبت نياز دارند.

 مولفه‌هاي شادکامي در خانواده‌ها ايجاد شود

 وي در ادامه خصوصيات شادکامي را صبوري، احساس رضايتمندي و شکرگزاري خداوند خواند و اضافه کرد: شادکامي يک نوع سبک زندگي است و شادکام کسي است که آرامش درون داشته باشد.

 وي يادآور شد: از جمله راهکارهاي ايجاد صبوري مي توان به خواندن نماز با صبر، منتظر شدن در مکان‌هاي شلوغ و شکرگزاري خداوند اشاره کرد چراکه دينداري نبايد طلبکارانه باشد.

 فردوسي در پايان خاطرنشان کرد: دانشگاه فقط محل تحصيل نيست، بلکه مکاني براي رشد و ارتقاء شخصيت، فکر و انديشه است


http://www.banounews.ir/fa/News/1671/توصيه‌هاي-يک-روانشناس-به-خانواده‌هاي-داراي-فرزند-جوان
بستن   چاپ