آریا بانو
رابطه صرع و بارداری
يکشنبه 26 خرداد 1398 - 17:41:10
آریا بانو -
رابطه صرع و بارداری
٢٠٦
٠
ایران / بیش از 90 درصد از زنان مبتلا به صرع دارای حاملگی طبیعی هستند. این نکته باید به بیمار منتقل شود که ممکن است ترس و اضطراب زیادی در رابطه با خطرات داشته باشد. با وجود این، زنان مبتلا به صرع در معرض خطر بیشتری از عوارض پرناتال در مقایسه با جمعیت عمومی، از جمله پره اکلامپسی، زایمان زودرس و مرگ و میر جنین هستند. برای پزشکان و زنان مبتلا به صرع مهم است که از این موضوع آگاه باشند، زیرا برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت حاملگی می‌تواند احتمال یک نتیجه مطلوب را افزایش دهد.
تعدادی از مسائل مهم وجود دارد که باید توسط پزشک با بیمارمطرح شود، زمانی که یک زن مبتلا به صرع باردار می‌شود؛ این مسائل شامل:
آیا داروهای ضد صرع لازم است؟
داروهای ضد صرع بر جنین چه تأثیری دارد؟
اثر صرع مادری بر جنین چیست؟
حاملگی چه تأثیراتی بر تشنج دارد؟
چگونه باید در طول حاملگی و زایمان بیمار مدیریت شود؟
چگونه در طول دوره پس از زایمان بیمار باید مدیریت شود؟
مهم‌ترین نکته آن است که حتماً قبل از اقدام به بارداری مشاوره‌های لازم انجام شود تا عوارض مادری و جنینی کاهش یابد.از مسائل مدیریت قبل از بارداری می‌توان به مصرف اسید فولیک اشاره کرد. تجویز اسید فولیک قبل از خواب (0.4 تا 0.8 میلی گرم در روز) برای همه زنان بالقوه برای کاهش خطر عوارض لوله عصبی توصیه می‌شود. دوز بالاتر (4 میلی گرم در روز) در خانم‌هایی است که در معرض خطر افزایش نقایص لوله عصبی هستند (مثلاً کودک قبلی با نقص لوله عصبی، کسانی که داروهای ضد صرع، بویژه کاربامازپین یا والپروات مصرف می‌کنند) پیشنهاد می‌شود.
هدف بعدی، کنترل تشنج در طول بارداری است. مهم است این نکته به بیمار آموزش داده شود که خطرات عدم مصرف دارو و قطع خودسرانه توسط بیمار از تأثیر داروها بر جنین بیشتر است. بهتر است میزان مصرف دارو تحت نظر پزشک کاهش یابد و از حداقل انواع دارویی استفاده شود. اگر زنی 2 سال یا بیشتر بدون تشنج باشد می‌تواند پزشک معالج شما با انجام معاینه و آزمایشات تکمیلی، قطع درمان دارویی را مد نظر قرار دهد. ممکن است به‌دلیل تهوع و استفراغ بارداری یا کاهش حرکات دستگاه گوارش یا مصرق آنتی اسیدها، سطح خونی دارو در بدن مادر کاهش یابد و منجر به افزایش تعداد حملات صرع در بارداری شود.همچنین ممکن است بی‌خوابی یا درد‌های زایمانی آستانه تشنج کاهش یابد. در صورت شک به قطع مصرف خودسرانه دارو و یا هنگام رخ دادن تشنج می‌توان سطح دارویی ضد تشنج را در خون اندازه گرفت هر چند ممکن است در تمام مراکز این امر در دسترس نباشد. سونوگرافی هدفمند در طول بارداری جهت پایش نقص‌های جنینی الزامی است. داده‌های محدودی درباره ایمنی شیردهی با مصرف داروهای متعدد در دسترس است. هر چند اختلالات شناختی در مصرف طولانی مدت اکثر داروها گزارش نشده است. بعد از زایمان بهتر است از روش‌های پیشگیری از بارداری متناسب با توجه به نوع داروی مصرفی ضد صرع استفاده کرد.

http://www.banounews.ir/fa/News/170140/رابطه-صرع-و-بارداری
بستن   چاپ