آریا بانو
کیمونو و تاریخچه آن
دوشنبه 3 تير 1398 - 10:14:50
آریا بانو -
کیمونو و تاریخچه آن
٤٠
٠
منودلیار / شاید به تعداد دفعات بسیار اسم لباس کیمونو را شنیده باشی و متعجب از اینکه این نوع لباس دقیقاً چه لباسی است، از کجا آمده و به کجا می رود. شاید تا به الان حدس زده باشی که متعلق به یکی از کشور های آسیایی باشد. کیمونو در واقع متعلق به کشور ژاپن و به قولی یکی از سنتی ترین لباس های ژاپن محسوب می شود؛ اما قسمت بامزه و خنده دار داستان این است که این لباس کیمونو در واقع از فرهنگ چین که در سده پنج میلادی نشأت گرفت؛ به فرهنگ ژاپن وارد شده است. ژاپنی ها از این لباس خاص، در مراسم های عروسی، ترحیم و همچنین چای خوری، استفاده می کنند و به این شکل نیست که هر روز، از این لباس استفاده کنند. واژه کیمونو از دو بخش “کی” به معنای پوشیدن و “مونو” به معنای چیز، تشکیل شده است؛ که به طور کل به معنای چیز پوشیدنی، می توان معنا کرد.
همانطور که در بالا تر اشاره کردم، در زمان سلسله کوفان، که امپراطوری چینی بوده است؛ به این دلیل که از کشور چین مهاجران زیادی به ژاپن نقل مکان کردند و جنگ های طاقت فرسایی که بین این دو شکل گرفت؛ همه و همه سبب این شد که فرهنگ این دو کشور در هم آمیخته شود. لباس کیمونو این قابلیت را دارد که کل بدن را بپوشاند و اگر به این لباس دقت کنی، شکل حرف T انگلیسی را می توانی بر روی آن ببینی. به طور کل یک لباس کیمونوی اصیل باید از بالا تا پایین مچ دست ها و همچنین تمامی مچ پا را بپوشاند.
در دوران “ادو” که از سال 1603 تا 1868 میلادی پابرجا بود، هنر طراحی کیمونو به یک حرفه فوق تخصصی تبدیل شد. آنقدر بعضی از این کیمونو ها خاص و زیبا بودند که بیشتر از هر چیزی ارزش داشتند و مردم این کیمونو های جذاب را نگه می داشتند و نسل به نسل، به فرزندان خود منتقل می کردند. طراحی و انتخاب پارچه این کیمونو های نازنین با توجه به تغییر فصل ها، متفاوت است. به این شکل که کیمونو های ابریشم، برای فصل های سردی مثل پاییز و زمستان، بسیار کارآمد است؛ همچنین با گرم و سرد شدن فصول می توان لایه های لباس کمتر و بیشتری به این کیمونو ها اضافه کرد. جالب است بدانی که کیمونو های کم وزن و سبک که بیشتر برای فصول گرم مثل تابستان مورد استفاده قرار می گیرند به اسم “یوکاتا”، شناخته می شوند.
به نظرم آنقدر این کیمونو های جذاب، جادویی هستند که هیچ لباسی به این اندازه، معما ندارد. برای اینکه کیمونو ها، بهترین جلوه را بر روی بدن آدمی نشان بدهد، کمربندی به نام “اوبی” به وجود آمد که این یکپارچگی بدن، بهترین حالت خود را نشان بدهد. کفش های مورد استفاده با کیمونو، “گِتا” نام دارند که اگر دقت کرده باشی، همیشه پای یک جوراب در میان بوده است. خود من، همیشه از بچگی متعجب بودم که چرا این کفش را با جوراب به پا می کنند، بعد از تحقیقاتی که برای تو کردم به این حقیقت دست پیدا کردم که این جوراب ها نیز، جزو سنت کیمونو پوشیدن است و اسم آن “تابی” نام دارد.
امروزه شکل های مدرن شده کیمونو های عزیز، برای همه افراد جوامع مختلف به قولی مدرنیزه شده و به شکل های پر طرفدار در آمده. حتی در ایران خودمان، مانتو هایی به این شکل طراحی شده که بسیار خوش استایل هستند و حق مطلب را کاملاً ادا می کنند. در واقع این مدرنیزه شدن کیمونو ها اتفاق فرخنده ای بود که باعث شد همه جوامع با این کیمونو های خاص و جذاب خو بگیرند. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشی.

http://www.banounews.ir/fa/News/171273/کیمونو-و-تاریخچه-آن
بستن   چاپ