آریا بانو
دلایل تورم صبحگاهی لب‌ها
چهارشنبه 19 تير 1398 - 11:51:59
آریا بانو - سلامانه: به نقل از عصر ایران، دلایل مختلفی می توانند موجب تورم لب ها هنگام صبح شوند. در بسیاری موارد، لب های متورم به واسطه آسیب بافتی (التهاب)، آسیب دیدگی های جسمی، یا مصرف بیش از حد نمک شکل می گیرند. آلرژی یکی از شایع‌ترین دلایل تورم لب هاست. یک واکنش آلرژیک زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی واکنشی عجیب و غیر طبیعی به ماده ای که به عنوان آلرژن شناخته می شود، نشان می دهد.
افراد مبتلا به آلرژی ممکن است تورم لب ها را به عنوان نشانه ای از شوک آنافیلاکتیک تجربه کنند و برخی شرایط پزشکی خاص نیز می توانند به تورم لب ها منجر شوند.
به گزارش "نیو هلث ادوایزر"، از مهم‌ترین دلایل تورم صبحگاهی لب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: 
آکنه و جوش
برخی افراد مبتلا به آکنه و جوش ممکن است متوجه تورم لب های خود شوند. این شرایط به ویژه در مورد آکنه کیستیک صادق است که معمولا دردناک‌تر و بزرگ‌تر از آکنه عادی است.
آلرژی ها
آلرژی یکی از شایع‌ترین دلایل تورم لب هاست. یک واکنش آلرژیک زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی واکنشی عجیب و غیر طبیعی به ماده ای که به عنوان آلرژن شناخته می شود، نشان می دهد. از جمله آلرژن های غذایی رایج می توان به نرمتنان صدفدار، بادام زمینی، شیر گاو، سویا، محصولات لبنی، فلفل های هالوپینو، گندم، و برخی افزودنی ها اشاره کرد. هر یک از آنها می توانند موجب ترشح هیستامین ها شده و تورم لب ها را در پی داشته باشند. واکنش های آلرژیک می توانند به واسطه برخی داروها، قرار گرفتن در معرض پوست حیوانات، گرد و غبار، گرده گیاهان، یا زهر حشرات نیز شکل بگیرند.
سلولیت صورت
سلولیت به عنوان التهاب بافت های بدن تعریف می شود و همان گونه که مشخص است سلولیت صورت شامل بروز التهاب در بافت های واقع در صورت می شود. این می تواند هر بخش صورت از جمله لب ها را تحت تاثیر قرار دهد.
هیپوکسی
هیپوکسی (افت اکسیژن خون) با آپنه خواب، نیش حشرات، و واکنش های آلرژیک پیوند خورده است. همچنین، غذا خوردن پیش از خواب ممکن است موجب هیپوکسی شود و اگر با زخم، تاول یا بریدگی مواجه نیستید، این به احتمال زیاد مقصر اصلی است. افراد مبتلا به هیپوکسی به طور مکرر با لب های متورم از خواب بیدار خواهند شد.
هرپس دهانی
این عفونت به واسطه ویروس هرپس سیمپلکس شکل می گیرد. افزون بر تورم لب ها هنگام صبح، ظهور تبخال ها در گوشه های دهان یا لب ها یکی دیگر از عوارض ابتلا به این عفونت است.
وضعیت خواب
حتی روش خوابیدن شما بر این که چگونه از خواب بیدار خواهید شد، تاثیرگذار خواهد بود. اگر در وضعیتی عجیب که روی لب ها فشار وارد می کند، بخوابید، تورم لب ها پس از بیدار شدن چندان دور از ذهن نخواهد بود.
آفتاب سوختگی
همانند دیگر بخش های بدن، لب ها نیز می توانند دچار آفتاب سوختگی شوند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض خورشید می تواند موجب تورم لب ها و احساسی دردناک شود. در بیشتر موارد، لب های متورم به واسطه آفتاب سوختگی خودبخود طی چند روز بهبود می یابند، اما می توانید با مرطوب نگه داشتن لب ها به روند بهبودی و پیشگیری از پوسته پوسته شدن لب ها کمک کنید.
تروما، جراحت، یا عمل جراحی
تروما، جراحت یا یک عمل جراحی یکی دیگر از دلایل بیدار شدن از خواب با لب هایی متورم است. این می تواند شامل جراحی لب، پیرسینگ لب بالایی، فرآیند دندانسازی، گاز گرفتن لب، بوسیدن، برخورد با یک شی، سوختگی به واسطه غذای داغ، عفونت ها، نواختن آلات موسیقی، جراحات ناشی از سیم کشی ارتودنسی، بوتاکس و غیره باشد.
الکل
مصرف بیش از حد الکل می تواند موجب تورم بافت های بدن، از جمله لب ها شود. افزون بر این، برخی افراد ممکن است به الکل آلرژی داشه باشند؛ تنها چند قطره الکل می تواند موجب احساس سوزن سوزن شدن و تورم لب ها در این افراد شود.
عفونت های دندانی، قرار گرفتن در معرض لاتکس یا اعمال فشار بیش از حد هنگام ورزش نیز ممکن است به تورم لب ها منجر شود.
درمان‌های پزشکی درمان لب‌های متورم
درمان های پزشکی بر اساس دلیل زمینه ای تورم لب ها انتخاب می شوند.
در موارد تورم ناشی از آلرژی، پزشک شما با تجویز آنتی هیستامین تورم و واکنش آلرژیک را درمان خواهد کرد. در مورد آنافیلاکسی، دریافت کمک پزشکی فوری نیاز است.
تورم ناشی از التهاب با استفاده از داروهای ضد التهاب، مانند کورتیکواستروئیدها قابل درمان خواهد بود.
تورم ناشی از عفونت های باکتریایی یا ویروسی نیز با داروهای ضد باکتری و ضد ویروس درمان خواهد شد.
منبع خبر:
عصر ایران

http://www.banounews.ir/fa/News/173664/دلایل-تورم-صبحگاهی-لب‌ها
بستن   چاپ