آریا بانو
هزینه آنژیوگرافی
سه شنبه 28 شهریور 1396 - 10:42:26 AM
نبض ما - سفره آرائی
بانو نیوز -
هزینه آنژیوگرافی و هزینه آنژیوپلاستی از جمله سوالات شایع بیماران است. در مقاله ابتدا با تفاوت آنژیوگرافی با آنژیوپلاستی، سپس با مراکز درمانی و بیمارستان های مخصوص انجام آنژیوگرافی آشنا می شوید. همچنین در انتها چند مورد از بیمه های درمانی طرف قرارداد در عمل آنژیوگرافی نیز ذکر شده اند.
تفاوت آنژیوگرافی با آنژیوپلاستی چیست؟
در آنژیوگرافی از طریق یک شریان که ممکن است کشاله ران (فمورال) یا آنژیوگرافی از راه دست باشد، یک لوله تو خالی به داخل رگ اصلی تغذیه کننده بدن (آئورت) وارد شده و در ابتدای عروق تغذیه کننده قلب (کرونر) قرار می گیرد. حال از داخل این کاتتر ماده حاجب در ابتدای رگ قلب تزریق شده و این ماده با ورود به داخل رگ قلب توسط اشعه ایکس ردیابی و تصویربرداری خواهد شد.
پس از انجام آنژیوگرافی کاتتر تعبیه شده از کشاله ران و یا مچ دست خارج می شود. اگر آنژیوگرافی از طریق کشاله ران انجام شود برای جلوگیری از خونریزی حدود 3 ساعت یک یا دو کیسه شن روی محل قرار داده می شود،بیمار برای 6 ساعت اجازه حرکت ندارد، اما در آنژیوگرافی از طریق دست بیمار بلافاصله اجازه پیدا می کند که راه رفته و و محدودیت حرکت نداشته و نیازمند کیسه شن نیز نمی باشد.
در آنژیوپلاستی همان روش آنژیوگرافی برای رساندن لوله تو خالی به ابتدای شریان تغذیه کننده قلب (کرونر) استفاده می شود. سپس یک سیم بسیار نازک وارد عروق قلب دچار تنگی شده و داخل رگ ثابت می شود. برای باز کردن رگ دچار تنگی یا انسداد و یا حاوی لخته ابزارهای گوناگونی مانند ترومبوساکشن ، بالون و استنت از روی این سیم نازک وارد عروق قلبی می شودو کار بیرون کشیدن لخته تازه یا بازکردن رگ دچار انسداد از این طریق انجام می گیرد.
زمان مورد نیاز برای آنژیوگرافی بطور متوسط حدود3-2 دقیقه است ولی در آنژیوپلاستی بطور متوسط 30-15 دقیقه زمان لازم می باشد. اغلب بیماران پس از انجام آنژیوگرافی از طریق شریان دست پس از گذشت 6-5 ساعت در صورت نرمال بودن رگ مرخص می شوند ولی بیمارانی که تحت بازکردن عروق قلب قرار می گیرند حداقل یک شب را در سی سی یو سپری می نمایند.
شاید دوست داشته باشید
درد قفسه سینه چه زمانی علامت حمله قلبی است
برگزاری روز جهانی فیبریلاسیون دهلیزی نخستین بار در کشور
هزینه آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی
سوال شایع بیماران محترم راجع به هزینه آنژیوگرافی و هزینه آنژیوپلاستی است. بر اساس اینکه بیمار تحت پوشش کدام بیمه پایه است ( بیمه تامین اجتماعی ، سلامت یا نیروهای مسلح) و آیا بیمه تکمیلی (آتیه سازان حافظ ، ایران، آسیا، پاسارگاد، بانک ملی و سایر بانک ها، هواپیمائی، میهن و…) دارد یا خیر و آیا آنژیوگرافی به تنهایی یا همراه آنژیوپلاستی انجام شود و یا از استنت داروئی و یا غیر داروئی استفاده می شود و نیز در کدام بیمارستان قلب و عروق این کار انجام می گیرد، هزینه آنژیوگرافی و هزینه آنژیوپلاستی متفاوت است.
هزینه آنژیوگرافی در یک بیمارستان خصوصی در فردی که هیچکدام از بیمه های پایه را ندارد حدود 6 میلیون تومان و هزینه آنژیوپلاستی اگر فقط روی یک رگ با استنت داروئی انجام گیرد حدود 13 میلیون تومان و اگر روی دو رگ با استنت دارویی انجام گیرد هزینه آنژیوپلاستی حدود 18 میلیون تومان است.
هزینه آنژیوگرافی در بیمارستان های دولتی قلب و عروق در تهران
در طیف دیگر اگر طرح سلامت فعلی ادامه یابد در بیمارستان های دولتی مانند حضرت رسول، مدرس، مرکز قلب تهران امیر آباد و بیمارستان قلب شهید رجائی هزینه ی آنژیوگرافی حدود پانصد هزار تومان و هزینه آنژیوپلاستی بطور متوسط 1 تا 3 میلیون تومان می باشد.
بیماران تامین اجتماعی می توانند با مراجعه به بیمارستان میلاد یا شهید لواسانی بطور رایگان تحت آنژیوگرافی قرار گیرند، این بیماران چنانچه لازم باشد که تحت آنژیوپلاستی قرار گیرند در شورای استنت مطرح شده و در صورت پذیرش بطور رایگان آنژیوپلاستی انجام خواهد گرفت.
بیمارانی که تحت پوشش بیمه های تکمیلی هستند اغلب به 2 گونه هزینه هایشان پرداخت می شود یا بطور نقدی با بیمارستان حساب کرده و با مدارک جهت دریافت هزینه به بیمه خود مراجعه می نمایند؛ اما راحت تر است که یک معرفی نامه جهت انجام آنژیوگرافی یا آنژیوپلاستی و یا هر دو از بیمه تکمیلی خود گرفته و به بیمارستان تحویل دهند. اغلب بیمه های تکمیلی هزینه آنژیوگرافی را به طور کامل و بخشی یا تمام هزینه های آنژیوپلاستی را متقبل می شوند.
منبع: وب سایت دکتر محمد حسین نجفی متخصص آنژیوگرافی

http://www.banounews.ir/fa/News/17921/هزینه-آنژیوگرافی
بستن   چاپ