آریا بانو
دیدنی های بندر انزلی؛ از تالاب و نیلوفرهای آبی تا دهکده ساحلی
پنجشنبه 17 مرداد 1398 - 12:18:54
آریا بانو -
دیدنی های بندر انزلی؛ از تالاب و نیلوفرهای آبی تا دهکده ساحلی 4
١٥٠
٠
کجارو / دیدنی‌های بندر انزلی همچون تالاب انزلی، پناهگاه حیات وحش سرخانکل، موج‌شکن و شهرک دهکده ساحلی بندر انزلی مجموعه‌ای بی‌نظیر را برای گردشی خاطره‌انگیز فراهم آورده است..
بندر انزلی دومین شهر پرجمعیت استان گیلان و بدون شک یکی از دیدنی‌ترین بنادر ایران است. از نیلوفرهای آبی تالاب گرفته تا موج‌شکن قدیمی و بلوار ساحلی زیبای انزلی، جاذبه‌های گردشگری بی‌نظیری در این شهرستان پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است. در این مقاله با شماری از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی بندر انزلی آشنا می‌شویم.
تالاب انزلی
تالاب بین‌المللی انزلی محل تخم‌ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است. در میانه تالاب جزایر زیبایی وجود دارد و دو شهر زیبای بندرانزلی و آبکنار در ساحل آن قرار دارند. وسعت این تالاب فصول زمستان و بهار به علت افزایش بارندگی به حدود 120 کیلومترمربع می‌رسد و در تابستان و پاییز به حدود 80 کیلومتر تقلیل می‌باید.
تالاب انزلی با بیش از 100 گونه پرنده، 50 گونه ماهی، صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کم‌نظیری دارد که بخش اعظم آن در منطقه حفاظت‌شده سرخانکل از آنان محافظت می‌شود. تالاب انزلی با تالاب کوشیرو در پارک ملی کوشیرو شیتسوگن پیوند خواهرخواندگی دارد. قایق‌سواری بر پهنه مرداب یکی از مفرح‌ترین لحظات سفر به بندر انزلی است.
پناهگاه حیات وحش سرخانکل
تالاب سرخانکل (منطقه حفاظت‌شده سرخانکل) بخشی از مجموعه تالاب انزلی است، که در بخش میانی آن واقع‌ شده است. از آنجایی‌ که نبض گردشگری تالاب در انتهای این منطقه می‌تپد خواه‌ناخواه سرخانکل به‌عنوان تنها مسیر رسیدن به نیلوفرهای آبی است. پرندگان مهاجر نظیر قو، غاز، چنگر و انواع مرغابی‌ها، طاووسک، یلوه، کاکایی نیز در این منطقه زمستان گذرانی می‌نمایند. سرخانکل پوشیده از آزولا، سه کوله خیز، لاله تالابی و نیزار است که گونه غالب گیاهی آن را نی و لوئی تشکیل می‌دهد. منطقه رویش گل‌های نیلوفر آبی یکی از مکان‌های اصلی تخم‌گذاری و جوجه آوری پرستوهای دریایی در تالاب انزلی محسوب می‌شود.
بلوار ساحلی بندر انزلی
بلوار ساحلی قدس بندر انزلی که به بوستان ساحلی انزلی یا بلوار ساحلی بندر انزلی نیز معروف است، یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر انزلی محسوب می‌گردد. بلوار ساحلی از قدمت بالایی نیز برخوردار است و اولین پارک به سبک اروپایی و نوین در ایران محسوب می‌شود. این بلوار با چشم‌اندازی زیبا به تاسیسات بندری و دریای خزر و ورودی تالاب بین‌المللی انزلی فضایی چشم‌نواز و دل‌انگیز را برای گردشگران فراهم ساخته است.
ازآنجا که بندر انزلی از سالیان دور با روسیه تزاری هم‌مرز بوده و رفت‌وآمدهای بسیاری بین شهرهای هم‌مرز با انزلی صورت می‌گرفته، حال‌وهوایی اروپایی داشته که نشانه‌های آن را در معماری شهر می‌توان مشاهده کرد. از بوستان بلوار ساحلی بندر انزلی می‌توان آمدوشد کشتی‌ها در اسکله‌های بندر، رقص نرم امواج در کناره موج شکن، پرواز پرندگان بر فراز خزر، تلالوی نور خورشید روی امواج سبز غلطان و قایق‌های موتوری تندرو را مشاهده کرد. مجسمه زیبای شیر، پلکان‌های خوش‌ساخت، آلاچیق و حوضچه‌هایی با فواره‌های بلند در میان درختان کاج و مرکبات، درختچه‌های تزئینی، شمشادهای سرسبز و گل‌ها و سبزه‌ها، گلدان‌های سپید بزرگ پر از گل‌های رنگارنگ بر زیبایی این بوستان ساحلی انزلی می‌افزاید.
حافظیه انزلی
در بلوار ساحلی انزلی و در کنار بنای شهرداری، بنایی سفیدرنگ شبیه حافظیه شیراز قرار دارد. این بنا در سال 1311 به سفارش شهرداری و توسط گروهی از مهندسان آلمانی احداث شده است. پیش‌ از این، حافظیه انزلی مکان برگزاری کنسرت‌های موسیقی بوده و هنوز هم به دلیل شباهتی که با حافظیه دارد به همین نام خوانده می‌شود. اکنون از این محل در کنار جذابیت گردشگری به‌عنوان مکان برگزاری نمایشگاه‌های کوچک نقاشی و صنایع‌دستی استفاده می‌شود.
پل های انزلی
در گذشته که غازیان و انزلی دو شهر جدا از هم بودند، رفت‌وآمد بین آن دو از طریق قایق انجام می‌شد. در سال 1314 ساخت پل‌های انزلی و غازیان به‌منظور اتصال این دو مکان آغاز شد.
کاخ موزه نظامی انزلی
این عمارت زیبا با پنجره‌های بزرگ از شمال به خزر و چشم‌انداز زیبای آن و از سمت جنوب به سرسبزی و زیبایی یک باغ پرطراوت آغوش گشوده است. گرچه این موزه نام نظامی را بر خود دارد اما بنای زیبا و اشیای ظریف و هنرمندانه آن بر وجهه خشک و نظامی سلاح‌های موجود در آن چیرگی دارد. کاخ موزه نظامی همچون قوی سپیدی در باغ دلگشایی ماوا گزیده و عطر بهارنارنج‌هایش مشام هر دیدارکننده‌ای را نوازش می‌دهد. ساخت بنای کاخ میان پشته به دستور رضاخان و به‌دست مهندسان ایرانی در سال 1308‬ آغاز شد و پس از دو سال به پایان رسید.
دهکده ساحلی بندر انزلی
دهکده ساحلی بندر انزلی بزرگ‌ترین باغ شهر ایران است. این شهرک در منطقه غازیان انزلی بین محله شالیور و بی‌بی حوریه غازیان واقع‌شده و از هنگام ساخت آن در سال 48 توسط مرحوم فرهنگی تاکنون باوجود ایجاد شهرک‌های توریستی فراوان در استان گیلان و مازندران هنوز از زیباترین شهرک‌های گردشگری ایران است. در دهکده ساحلی فضای سبز اهمیت ویژه‌ای دارد، به گونه‌ای که ویلاهای این شهرک در حدود 20 درصد مساحت زمین را به خود اختصاص داده است. شهرک ساحلی بندر انزلی (دهکده ساحلی بندر انزلی) دارای امکانات رفاهی همچون رستوران، فروشگاه، پارک، مسجد، منطقه شنای برادران و خواهران، زمین‌های ورزشی، ویلاهای ساحلی، آلاچیق و … است.
برج ساعت انزلی
برج ساعت که یکی از قدیمی‌ترین بناهای انزلی است و هنوز نیز به درستی ساعت را نمایش می‌دهد، پشت بازار سپه و میدان انزلی واقع‌شده است. این برج به دستور خسرو خان گرجی، حاکم ناصرالدین‌شاه در انزلی در سال 1194 شمسی ساخته‌شده است.
موج‌شکن انزلی
موج‌شکن انزلی که برای جلوگیری از آسیب رساندن موج‌های دریا به کشتی‌ها و قایق‌ها ساخته شده بود، اکنون به محلی برای تفریح بدل شده است. تقریبا هر بازدیدکننده از انزلی، یک عکس یادگاری در کنار موج‌شکن دارد. گردش روی موج‌شکن بندر انزلی و تماشای منظره دریا و کانال و ساحل انزلی و بلوار ساحلی انزلی از فراز آن، خاطره‌ای فراموش‌نشدنی برای هر گردشگری خواهد ساخت.
کشتی تفریحی میرزا کوچک خان
کشتی مسافرتی-تفریحی میرزا کوچک خان که در سال 1971 میلادی در ژاپن ساخته‌ شده دارای 5 طبقه، 74 متر طول، 12 متر عرض، 20 متر ارتفاع و 27 کابین درجه‌یک و دو، با گنجایش حدود 250 مسافر است. این کشتی می‌تواند بین استان‌های ساحلی و خارجی تردد کند و مرکز اقامتی آن در حد هتل 4 ستاره است. کشتی مسافری-تفریحی میرزا کوچک خان با امکانات و تجهیزات اقامتی و پذیرایی مناسب میزبان میهمانان علاقه‌مند به تجربه شبی به‌یادماندنی در دریای خزر است.

http://www.banounews.ir/fa/News/182364/دیدنی-های-بندر-انزلی؛-از-تالاب-و-نیلوفرهای-آبی-تا-دهکده-ساحلی
بستن   چاپ