آریا بانو
کولی غورابیج غذاهای محلی استان گیلان
يکشنبه 27 مرداد 1398 - 11:52:42
آریا بانو -

برای دیدن این کلیپ لطفا امکان استفاده از جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال نمایید،و از مرورگر خود را بروزرسانی نمایید

١٥٧
٠
آخرین خبر / کولی غورابیج یکی از غذاهای محلی استان گیلان است. (کولی) کولی که نوعی ماهی می‌باشد بر دو نوع است: سیا کولی و کاس کولی. هر دو نوع بسیار خوش‌مزه و لذیذ است. آنها را گیلانی‌ها همراه پلو خورش می‌خورند یا با کته و کره فراوان و لوله پیاز (شبیه پیازچه) نوش جان می‌کنند. هنگام تهیه کولی باید مانند ماهی‌های دیگر دقت کرد که کاملا تازه باشد. چرا که این ماهی گوشت لطیف و حساس دارد که در هوای گرم خیلی زود فاسد می‌شود. برای انتخاب و نگهداری آن باید نهایت دقت را به کار برد. کولی تازه دارای چشمهای برجسته و براق و گوشت آن سفت است و اثر انگشت روی سطح آن باقی نمی‌ماند در حالی که کولی کهنه شل و نرم است.
دستور شماره یک
مواد لازم برای 5 تا 6 نفر:
کولی (ماهی ریز) 8 عدد
سبزی (نعناع _ خلواش _ چوچاق و گشنیز) = نیم کیلو
ترشی آبغوره 1/5 فنجان
شکر 1 قاشق غذاخوری
مغز گردو 250 گرم
طرزتهیه:
مغز گردو را سائیده یا چرخ کرده با دو لیوان آب می‌گذاریم بپزد تا روغن بیندازد. کولی را پوست گرفته و نمک و فلفل زده در روغن داغ دو طرفش را سرخ می‌کنیم. سبزی را هم ساطوری ریز کرده و با روغن سرخ می‌کنیم. آنگاه کولی سرخ شده را با سبزی و ترشی در مغز گدوی پخته شده روی حرارت ملایم دم می‌کنیم بعد از یکساعت که آهسته جوشید شکر و نمک و فلفل را به مقدار کافی اضافه کرده و بعد از چند دقیقه برمیداریم و با پلو سرو می‌کنیم.
دستور شماره دو
مواد لازم:
ماهی کولی 500 گرم
مغز گردو 150 گرم
سبزی‌ها شامل (نعناع، چوچاق، خال واش، گشنیز) جمعاً 250 گرم
نمک، فلفل و زردچوبه کمی
آبغوره 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
گردو را آسیاب کنید و با 4 لیوان آب بپزید تا به روغن بیفتد، ماهی کولی را بعد از خالی کردن شکم و سر بشویید و با نمک و فلفل مزده دار کنید و درون تابه با روغن سرخ کنید و به گردوی در حال پخت که به روغن افتاده اضافه کنید سبزی‌ها را که خرد کرده‌اید و سرخ نموده‌اید به خورش اضافه کنید آب غوره بزنید و بعد از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید و با کته سرو نمایید.

http://www.banounews.ir/fa/News/186506/کولی-غورابیج-غذاهای-محلی-استان-گیلان
بستن   چاپ