آریا بانو -
آش گوجه فرنگی همدان
k ١.٦
٣
سرآشپز پاپیون / مواد لازم
آش گوجه فرنگی همدان
نمک و فلفل و زرد چوبهبه مقدار لازم
آبغورهبه مقدار لازم
گوجه فرنگی700 گرم
برنج150 گرم
سبزی (جعفری،نعنا،تره)500 گرم
پیاز2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق سوپ خوری
لپه150 گرم
طرز تهیه
زمان تهیه 30دقیقه
زمان پخت 60دقیقه
1
ابتدا در ظرفی مناسب مقداری
روغن داغ کرده و پیازها را نگینی کرده و در آن نیمه سرخ میکنیم . سپس زردچوبه ،نمک و فلفل را به همراه رب گوجه فرنگی در آن تفت میدهیم تا
عطر آن به مشام برسد.
2
برنج و لپه را شسته و با آبکش آب اضافی آنها را میگیریم و کمی در
آش تفت میدهیم و سپس به
آش به مقدار کافی آب اضافه میکنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا غذا بجوشد و سپس دوباره حرارت را کم میکنیم تا غذا بپزد.سبزی ها را شسته و خرد میکنیم .
3
گوجه ها را
پوست گرفته و نگینی خرد میکنیم و در ظرفی با
روغن داغ کمی تفت میدهیم و سپس به همراه
سبزی و آبغوره به
آش اضافه میکنیم.
4
البته قبل از آن از پخته شدن کامل
برنج و لپه اطمینان حاصل میکنیم.20 دقیقه بعد
آش آماده است.آن را با نعنا داغ و پیازداغ تزیین کنید.
سایر نکات
آش گوجه فرنگی همدان
آش گوجه فرنگی
آش محلی همدان است و در منطقه رزن زیاد طبخ میشود این
آش طعم ترش و بسیار لذیذی دارد و مناسب جمع های خودمانی است!!
1)این
آش در همدان به صورت ترش خورده میشود و در واقع بیشتر آب آن را آبغوره تشکیل میدهید در صورت تمایل مقدار آبغوره را زیاد کنید.
2)اگر گوجه های شما زیادی شل هستند از ریختن قسمت داخلی آن خودداری کنید و تنها قسمت سفت گوجه را خرد کرده و به غذا اضافه کنید.
3)برای
پوست گرفتن گوجه تنها کافیست آنها را در آب جوش به مدت 30 ثانیه بجوشانید و بعد با کارد تیزی پوستشان را بکنید.
4)اضافه کردن گرد غوره به جای آبغوره غذایتان را خوشمزه تر میکند.
5)حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آن را بجوشانید و آبش را خالی کنید تا نفخش گرفته شود.