آریا بانو
پدرم برایم موبایل نمی‎خرد
يکشنبه 3 شهريور 1398 - 15:17:31
آریا بانو -
پدرم برایم موبایل نمی‎خرد
٤٧١
٢
خراسان / «16ساله‎ام و مادرم نمی‎گذارد پدرم برایم گوشی بخرد. حالا پدرم هم ناراضی است. هیچ کار بدی از من سر نزده و هیچ دلیلی برای این مخالفت ندارد. چهار سال است درگیر این مسئله‎ام. در سنی هستم که واقعا به گوشی نیاز دارم. حتی بهشان می‎گویم که تلفنم را چک کنید».
دوست عزیز! ممنون که مشکل ات را با ما درمیان گذاشتی. در سال‎های اخیر نیاز به گوشی بیشتر از قبل احساس می‎شود و بچه‌ها از سن کمتری احساس نیاز می‎کنند. از طرفی خانواده‎ها هم به دلایل گوناگونی با داشتن تلفن همراه مخالفت می‎کنند؛ دلایلی که با توجه به شرایط فرهنگی و اقتصادی هر خانواده، متفاوت است. در این مطلب کوتاه چند دلیل شایع‎تر را با هم بررسی می‎کنیم تا اگر دلیل مخالفت خانواده شما هم بین آن‎ها بود، بتوانی مشکل ات را حل کنی.
گاهی اوقات مخالفت والدین به این دلیل است که نیاز شما را درک نکرده‎اند و دقیقا نمی‎دانند برای چه کارهایی نیاز به تلفن شخصی دارید. شاید احتمال می‎دهند گوشی شخصی شما را از انجام کارهای روزانه و درس خواندن غافل می‎کند به‎ویژه که در دوره دبیرستان هستید و حجم درس‎های‎تان زیادتر شده‎است. همچنین ممکن است فکر کنند شما هنوز نمی‎توانید مسئولیت داشتن یک گوشی شخصی را برعهده بگیرید به‎ویژه با توجه به این‎که تلفن همراه یک وسیله گران‎قیمت به‎شمار می‎رود و احتمال دزدیده شدنش هم وجود دارد. دلیل احتمالی دیگر می‎تواند خطرات فضای مجازی مثل انواع کلاهبرداری‎ها، صفحات و کانال‎هایی با محتوای نامناسب باشد که گاهی والدین را نگران می‎کند. من چند پیشنهاد دارم:
دلایل مخالفت پدر و مادرتان را بشناسید؛ برای این‎ کار سعی کنید بدون قشقرق و قهر و ناراحتی نیازتان را با آن‎ها درمیان بگذارید و درباره فواید و مضرات داشتن تلفن همراه با هم صحبت کنید، همچنین درباره این‎که نیازتان به گوشی چقدر فوری است یا این‎که چقدر می‎توانید برای داشتن آن صبر کنید.
مثل هر وسیله دیگری که استفاده از آن در هر خانواده‎ای قوانین خاصی دارد، با پدرومادرتان صحبت و قوانین مدنظر آن‎ها و خودتان را با توافق همدیگر، وضع کنید؛ درباره میزان استفاده از تلفن همراه، حجم اینترنت، عضویت در شبکه‎های مجازی و چیزهایی شبیه این، با هم مشورت کنید.
اگر در درس‎ و مدرسه، ضعف و اشکالی وجود دارد، سعی کنید آن‎ها را برطرف کنید. همچنین برای انجام کارهای شخصی‎ برنامه‌ریزی کنید تا والدین‎تان مطمئن شوند که شما با داشتن گوشی هم از پس انجام کارهای روزانه‎تان برمی‎آیید. مثلا برای اوقات فراغت، برنامه‎هایی غیر از استفاده مدام از گوشی همراه، ترتیب بدهید.
برای این‌که مسئولیت‌پذیری را تمرین کنید و والدین‌تان هم متوجه تلاش شما برای یادگرفتن این مهارت بشوند، انجام یک‎سری از کارهای خانه را بر عهده بگیرید.
با توجه به گران بودن گوشی‌های همراه، شرایط مالی خانواده‌تان را درنظر بگیرید. مثلا می‎توانید از پول توجیبی‌های‌تان برای خرید گوشی پس‌انداز کنید.
اگر خانواده به دلایل دیگری با خرید گوشی مخالفت دارند پیشنهاد می‌کنم برای بررسی بیشتر موضوع همراه هم، با یک مشاور صحبت کنید تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.
نویسنده : نفیسه مشجری| کارشناس ارشد مشاوره

http://www.banounews.ir/fa/News/189285/پدرم-برایم-موبایل-نمی‎خرد
بستن   چاپ