آریا بانو
رابطه مصرف نوشيدني هاي شيرين و بيماري هاي قلبي
شنبه 5 ارديبهشت 1394 - 1:13:55 PM
مهر
fiogf49gjkf0d
طبق اين مطالعه بروز عوامل پرخطر رابطه مستقيم با ميزان مصرف دارد، يعني هر چقدر نوشيدني هاي شيرين بيشتر مصرف شود خطر بروز بيماري قلبي-عروقي بيشتر مي شود.

تيم محققان دانشگاه کاليفرنيا در گزارش خود عنوان مي کند: «نوشيدني هاي شيرين شده با مقادير کم، متوسط و بالاي شربت فروکتوز به نحو چشمگيري باعث افزايش عوامل خطر بروز بيماري قلبي-عروقي مي شود، حتي اگر فقط به مدت دو هفته توسط زنان و مردان جوان و سالم مصرف شود.»

جديدترين مطالعه اپيدميولوژيکي هم نشان مي دهد که خطر مرگ ناشي از بيماري قلبي-عروقي که اولين علت مرگ و مير در سراسر جهان است، با افزايش ميزان مصرف قندهاي افزودني افزايش يافته است.

دکتر «کيمبر استنهوب»، سرپرست اين تيم تحقيق، در اين باره مي گويد: «اين يافته ها به وضوح نشان مي دهد که انسان ها به شدت نسبت به تاثيرات مضر شکر اضافي در طيف وسيعي از ميزان مصرف حساس هستند.»

در اين مطالعه 85 مرد و زن در محدوده سني 18 تا 40 سال در قالب چهار گروه متفاوت دسته بندي شدند. در طول مدت 15 روز مطالعه، محققان نوشيدني هاي شيرين شده با 0 درصد، 10 درصد، 17.5 درصد يا 25 درصد شربت فروکتوز را در نياز کالري روزانه شرکت کنندگان گنجاندند.

در ابتدا و انتهاي مطالعه، محققان ميزان ليپوپروتئين، تري گليسيريد و اسيد اوريک که همگي شاخص هاي خطر بيماري قلبي-عروقي هستند را اندازه گيري کردند تا بر تغييرات اين شاخص ها در هر گروه نظارت داشته باشند.

با افزايش ميزان شربت فروکتوز در نوشيدني ها، عوامل پرخطر در هر گروه افزايش مي يافت.

محققان همچنين دريافتند عمدتاً افزايش عوامل پرخطر ليپيد/ليپوپروتئين براي بيماري قلبي-عروقي بدون توجه به وزن بدن، در مردان بيش از زنان است.


http://www.banounews.ir/fa/News/1938/رابطه-مصرف-نوشيدني-هاي-شيرين-و-بيماري-هاي-قلبي
بستن   چاپ