آریا بانو
میز اردور/ ترشی هندوانه؛ ساده و ارزان با ارزش غذایی بالا
چهارشنبه 13 شهريور 1398 - 12:03:20
آریا بانو -
میز اردور/ ترشی هندوانه؛ ساده و ارزان با ارزش غذایی بالا
٦١
٠
خراسان / چی لازم دارم:
پوست هندوانه: 800 گرم تا یک کیلو
نمک ساده: یک چهارم پیمانه
آب: 4 پیمانه
شکر سفید: 2 پیمانه
سرکه سفید: یک پیمانه
چوب دارچین: یک قاشق غذاخوری (شکسته)
میخک خرد نشده: 5/1 قاشق چای‌خوری
لیمو:5/1 عدد، برش‌های نازک
گزینه اختیاری: سبزیجات رنگی یا میوه رنگی به میزان کم
چه جوری درست میشه:
اگر به تازگی هندوانه خورده‌اید و در حال دور ریختن پوست آن‌ها هستید، لطفا دست نگه دارید! پوست هندوانه ارزشمندتر از آن است که بی تفاوت از کنار آن رد شوید. این ماده افزون بر این که مغذی است می‌تواند چند خوراکی جالب را برای شما بسازد. مراقبت‌های پوستی، درست کردن ترشی و مربا با این دور ریز میوه، دست کم کار‌هایی هستند که اغلب ما می‌دانیم. ترشی پوست هندوانه خوشمزه است و ظاهری بسیار شفاف و زیبا دارد و برای گذاشتن روی میز غذا یا سفره مهمان عالی است. اگر چند برش هویج یا یک سبزی رنگی دیگر (نوعی که رنگ پس ندهد)، همراه آن داخل شیشه بریزید، ترشی شما زیباتر هم می‌شود. این ترشی دوست داشتنی را هم می‌توان در ساندویچ‌ها ، سالاد‌ها و همچنین به همراه غذا‌ها استفاده کرد.
پوست سبز بیرونی و بخش‌های صورتی رنگ داخل هندوانه را با چاقوی تیز جدا کنید و دور بریزید. بخش اعظم پوست هندوانه قسمت سفیدآن است پس نگران دور ریختن آن نباشید. تکه‌های پوست هندوانه را به شکل مربع‌های 2 تا 3 سانتی درآورید تا به اندازه هفت پیمانه شود.این پوست هندوانه‌های خرد شده را داخل یک قابلمه بزرگ همراه نمک و سه پیمانه آب بریزید. در صورت نیاز آب بیشتری به آن اضافه کنید تا روی قطعات پوست هندوانه را بپوشاند. این مخلوط را بگذارید یک شب تا صبح بماند تا پوست هندوانه حسابی خیس بخورد. صبح هنگام پوست هندوانه را داخل آبکش بریزید و بشویید. پوست‌ها را داخل ماهیتابه گود یا قابلمه بریزید و روی آن‌ها را با آب سرد بپوشانید. سپس به مدت 10 دقیقه پوست هندوانه‌ها را بپزید تا نرم شود.در ظرف دیگری که با اسید واکنش ندهد مثل قابلمه لعابی یا شیشه‌ای یا حتی سرامیکی، شکر، سرکه، دارچین، میخک و یک پیمانه آب بریزید. آن را به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم گرم کنید.از صافی رد کنید و قطعات جامد را دور بریزید. سپس مایع را دوباره داخل قابلمه بریزید. پوست هندوانه پخته و آبکش شده، برش لیموترش و سبزیجات رنگی (در صورت دلخواه) را به آن اضافه کنید. مخلوط را تا زمانی که پوست هندوانه تغییر رنگ دهد به ملایمت گرم کنید. این کار 30 دقیقه زمان می‌برد. مخلوط نیمه داغ و محلول همراه آن را داخل شیشه‌ها بریزید و یک سانت بالای شیشه را خالی بگذارید. در شیشه را بگذارید. شیشه‌ها را به مدت 5 دقیقه داخل آب جوش، بجوشانید سپس روی حوله یا توری شیرینی پزی بگذارید. آن را سرو کنید و لذت ببرید.

http://www.banounews.ir/fa/News/194746/میز-اردور--ترشی-هندوانه؛-ساده-و-ارزان-با-ارزش-غذایی-بالا
بستن   چاپ