آریا بانو
نوشيدني هاي ماه رمضان؛
يکشنبه 24 خرداد 1394 - 1:07:10 PM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
کارشناس تحقيقات ميکروبيولوژي مواد غذايي انستيتو تغذيه گفت:روزه داري در فصل گرما بدن را دچار کم آبي مي کند،آب بدن مهمترين عاملي است که مي تواند براي روزه داران باعث مشکلات زيادي شود و حتي جان فرد را به خطر اندازد.

دکتر نسرين حاج سيد جوادي فاصله بين افطار تا سحر را بهترين زمان براي جبران آب بدن خواند که مي توان از نوشيدني هاي سنتي، چاي کمرنگ ، انواع ميوه هاي تابستاني و آب ميوه هاي طبيعي و کم شيرين استفاده کرد.

وي اظهار کرد:راهکارهايي را متخصصان تغذيه به روزه داران براي جبران کم آبي بدن توصيه مي کنند به شرح زير است:

*** فاصله بين افطار تا سحر بهترين زمان براي جبران آب بدن

حاج سيد جوادي با بيان اينکه بين افطار تا سحر روزه داران مي توانند از نوشيدني هاي سنتي، چاي کمرنگ، آب ميوه هاي طبيعي و انواع ميوه هاي تابستاني استفاده کنند، گفت:چاي به دليل داشتن مواد آنتي اکسيدان و ضد سرطان براي بدن مفيد است، اما چاي به دليل مدر بودن باعث مي شود مقدار بيشتري از آب بدن دفع شود.

وي ياد آور شد: هنگام افطار بهتر است که از شير ولرم همراه با مواد داراي قند طبيعي مانند خرما، عسل يا انگور شيرين استفاده شود چرا که اين مواد شيرين علاوه بر تنظيم قند خون، خاصيت سم زدايي نيز دارند.

حاج سيد جوادي توصيه کرد :يکي از راههاي مقابله با تشنگي در ماه مبارک رمضان مصرف ميوه و سبزي فراوان است که علاوه بر مقاومت بيشتر در مقابل تشنگي، به دليل داشتن فيبر، سرعت حرکت مواد غذايي را کاهش داده وسبب مي شود احساس گرسنگي نيز ديرتر فعال شود.

وي ادامه داد: مصرف ميوه و سبزي سبب رفع مشکل يبوست نيز مي شود. سبزي ها مانند کاهو، خيار، کرفس و سبزي خوردن چون آب را در خود نگه مي دارند باعث استمرار و تداوم آبرساني به بدن مي شوند و مصرف سالاد کاهو به خصوص در وعده سحر توصيه مي شود.

***پرهيز از نوشيدن آب يخ

حاج سيد جوادي افزود:زماني که آب خنک همراه با يخ مصرف مي شود چون دماي بدن را براي مدت کوتاهي پايين مي آورد، اما باعث رفع عطش در دراز مدت نمي شود.

وي توصيه کرد: هنگام افطار بايد از نوشيدن آب يخ به طور ناگهاني پرهيز کرد همچنين در وعده افطار نيز از نوشيدني هاي ولرم استفاده کرد.

***رفع تشنگي با نوشيدني هاي سنتي

کارشناس تحقيقات ميکروبيولوژي مواد غذايي انستيتو تغذيه به برخي از نوشيدني هاي مناسب براي فصل گرما و ماه رمضان اشاره کرد و گفت:خانواده ها بهتر است اين شربت ها و نوشيدني ها را تهيه و پس از افطار به تدريج و مورد استفاده قرار دهند.

** شربت آبليمو

وي به شربت آبليمو يکي از نوشيدني هاي سنتي رايج اشاره کرد و افزود:شربت آبليمو کم شيرين سبب ترشح بزاق شده و احساس تشنگي را در روزه داران برطرف مي کند.

**شربت خاکشير و تخم شربتي

وي اظهار کرد شربت خاکشير و تخم شربتي خنک کننده و ضد عطش هستند و مي توانند آب را درون دانه هاي خود نگه دارند و به تدريج آن را به بدن برسانند. در نتيجه نياز بدن را به مدت طولاني تر نسبت به آب تامين مي کند. بهتر است آنها را بدون شکر يا با شکر کم مصرف کرد.

**کاسني

کارشناس تحقيقات ميکروبيولوژي مواد غذايي انستيتو تغذيه گفت:دربين عرقيات سنتي، فقط کاسني خاصيت خنک کنندگي بدن را دارد، از اين رو پيشنهاد مي شود نوشيدني هايي مانند خاکشير را با کمي کاسني و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.

**شربت سکنجبين

وي توصيه کرد، شربت سکنجبين به تنهايي يا با اضافه کردن سکنجبين به خاکشير نيز مي تواند به رفع عطش کمک کند و بهتر است اين ترکيب را تهيه و براي کاهش تشنگي آن را نوشيد.

**دم کرده نعناع

حاج سيد جوادي ادامه داد:دم کرده برگ خشک نعناع و يا مخلوط آن با عسل بين افطار تا سحر موجب رفع تشنگي خواهد شد.

وي توضيح داد: تهيه و مصرف شربت نعناع نيز رفع تشنگي بسيار مفيد است. براي تهيه آن بايد از شربت پايه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به يک و افزودن مقداري عرق نعناع و آب ليمو ترش که بايد به صورت خنک مصرف شود. اين شربت نيز به ميزان زيادي از عطش جلوگيري مي کند.

** دم کرده ليمو عماني با گل گاو زبان و نبات

وي ياد آور شد، دم کرده ليمو عماني با گل گاو زبان و نبات نيز مي تواند علاوه بر رفع تشنگي، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.

** شربت تمبر هندي با عسل

حاج سيد جوادي اظهار کرد:خيس کردن تمبر هندي و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهيه شربت، نوشيدني مفيدي براي رفع يبوست در ماه رمضان محسوب مي شود.

** مخلوط زردآلوي تازه همراه با عسل

کارشناس تحقيقات ميکروبيولوژي مواد غذايي انستيتو تغذيه افزود :مخلوط زرد آلوي تازه همراه عسل نيز مناسب جهت رفع عطش و براي سنگيني معده مي توان استفاده کرد.

وي توصيه کرد که مي توان به جاي يک عدد ميوه، نصف تا يک ليوان آب ميوه مصرف کرد،البته بهتر است آبميوه طبيعي باشد. مخلوط ميوه ها با شير مانند شير موز يا توت فرنگي نيز از نظر تغذيه بسيار با ارزش است.


http://www.banounews.ir/fa/News/2069/نوشيدني-هاي-ماه-رمضان؛
بستن   چاپ