آریا بانو
7 راه‌حل براي محافظت از ناخن‌هاي شكننده
چهارشنبه 14 بهمن 1394 - 1:32:04 PM
بيتوته
fiogf49gjkf0d
ناخن‌هاي شما نشان‌دهنده سلامت شماست. در حالت طبيعي فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخن‌ها بستگي به فاكتورهاي سلامتي مختلف دارد. از همه مهم‌تر، ناخن‌ها نمايانگر وضعيت تغذيه شما هستند؛ مثلا ناخن‌هاي مشكل‌دار اين هشدار را مي‌دهند که بدن شما مواد غذايي لازم را دريافت نمي‌كند. ناخن‌ ايده‌آل، ناخني است كه در برابر ضربه تا حدودي مقاوم باشد، خاصيت ارتجاعي داشته باشد و راحت خم بشود؛ نه اينكه بشكند. داشتن چنين ناخني بستگي به نوع تغذيه شما دارد اما ما در اينجا به شما مراقبت‌هاي ساده‌اي را آموزش مي‌دهيم. 7 راه‌حل راحت براي محافظت از ناخن‌هاي شكننده ناخن هايتان را مرطوب نگه داريد براي اينكه ناخن‌هايي سالم داشته باشيد نياز به اين است كه ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب كنيد و هميشه كرم مرطوب كننده همراهتان باشد. به‌طور كلي بهتر است با استفاده از كرم‌هاي مرطوب‌كننده هر روز به ويژه در هواي سرد و خشك، ناخن‌ها را مرطوب كنيد. دستكش، دوست ناخن‌هاي شما در صورتي كه دستان‌تان با آب زياد تماس دارد، براي جلوگيري از آسيب رسيدن به ناخن، و نرم شدن آنها از دستكش استفاده كنيد. هنگام ظرف شستن وشست و شوي منزل، استفاده از دستكش ضروري است. آهن به بدن بزنيد اگر آهن كافي دريافت نكنيد ناخن‌هايتان آن را نشان مي‌دهد. كمبود آهن كه در خانم‌ها رايج است سبب شكنندگي ناخن‌ها مي‌شود؛ بنابراين کساني که اين مشكل را دارند بايد غذاهاي پرآهن مصرف کنند که بهترين منبع دريافت آهن، اسفناج و گوجه فرنگي است. همچنين منابع حيواني آهن عبارت است از گوشت گاو، بوقلمون، اردك، مرغ، ميگو و تخم مرغ. منابع گياهي آهن سويا، عدس، لوبيا و سبوس است. با مصرف ويتامين C مي‌توانيد به جذب آهن حيواني به بدن كمك كنيد؛ البته سعي كنيد مواد غذايي غني از آهن، زينك، ويتامين B و گوگرد مصرف كنيد چون مواد غذايي پروتئيني كه غني از اسيدهاي آمينه، ويتامين B و گوگرد هستند، سبب سخت و زيبا شدن ناخن‌هايتان مي‌شوند. داشتن ناخن هايي محکم و زيبا استفاده بيش از حد از لاك سبب خشكي و شكننده شدن ناخن‌ها مي‌شود لاك ممنوع استفاده بيش از حد از لاك سبب خشكي و شكننده شدن ناخن‌ها مي‌شود. لاك موجب مي‌شود كه سوراخ‌هاي سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشكل كمبود اكسيژن مواجه شود؛ بنابراين استفاده نكردن از لاك در طولاني‌مدت همراه با رعايت بقيه اصول گفته شده مي‌تواند باعث بهتر شدن وضعيت ناخن شود؛ پس تنها در شرايط خاص لاك بزنيد. وقت مناسب ناخن‌گيري هميشه بعد از حمام ناخن‌هاي خود را بگيريد چون آسيب كمتري به آن مي‌رسد. در بقيه مواقع ناخن شكنندگي دارد كه به سطح ناخن آسيب مي‌رساند ولي بعد از حمام، ناخن نرم است و شكننده نيست. آب بنوشيد يك آزمايش ساده براي تشخيص كمبود آب بدنتان اين است که سطح ناخن را محكم فشار دهيد تا ناخن از صورتي به سفيد تغيير رنگ دهد؛ سپس ناخن را رها كنيد و ببينيد در چه زماني به رنگ اوليه خود برمي‌گردد. اگر ناخن كمتر از دو ثانيه به رنگ اصلي‌اش باز نگردد يعني بستر ناخن دچار كمبود آبي است. در طولاني مدت اين كمبود آب باعث شكنندگي ناخن مي‌شود؛ بنابراين براي حفظ سلامتي ناخن‌هايتان به مقدار كافي آب بنوشيد. پروتئين فراموش نشود كمبود پروتئين، خود را به صورت يك نوار سفيد در عرض ناخن نشان مي‌دهد. ناخن‌ها بيشتر از پروتئين ساخته شده‌اند؛ بنابراين براي اينكه ناخن‌هايي بلند، قوي و جذاب داشته باشيد بايد روزانه به مقدار مناسب پروتئين مصرف كنيد. كراتين، عنصر اصلي مو و ناخن، از آمينواسيدها به خصوص سيستئين ساخته شده است. با اين وجود به اين معنا نيست كه شما به مكمل‌هاي سيستئين نياز داريد. خوردن منابع پروتئيني متنوع مي‌تواند به شما اين اطمينان را بدهد كه براي داشتن ناخن‌هايي سالم به اندازه كافي آمينو اسيد مصرف كرده‌ايد. حال اين پروتئين به ميزان قابل توجهي در ماهي قزل‌آلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع ديگر پروتئين شامل ماهي، ميگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سويا، تخم مرغ، آجيل و لبنيات است.

http://www.banounews.ir/fa/News/2859/7-راه‌حل-براي-محافظت-از-ناخن‌هاي-شكننده
بستن   چاپ