آریا بانو
توليد کالباس ژامبون خشک از ماهي بدون مواد نگهدارنده در کشور
سه شنبه 20 بهمن 1394 - 11:59:55 AM
ايسنا
fiogf49gjkf0d
دکتر کاوه رحماني فرح، مجري طرح اظهار کرد: کشور ايران ذخاير آبي فراوان و منابع شيلاتي مناسبي دارد و توليد ماهي در ذخاير طبيعي دريا و هم به صورت آبزي‌پروري قابل توجه است که در سال‌هاي اخير با پيشرفت توليد کشور با مازاد عرضه ماهي روبرو شده است و فرآوري ماهي و ايجاد ارزش افزوده مي­‌تواند از راهکارهاي ايجاد اشتغال و افزايش صادرات غير نفتي در بخش شيلات باشد. وي افزود: تاکنون فرآورده کالباس از ماهي در کشور با موفقيت توليد نشده است؛ در واقع با توجه به استحکام پايين پروتئين­‌هاي ماهي در مقايسه با گوشت قرمز و مرغ، تهيه يک فرآورده با قطر زياد که ضمن برخورداري از قوام و انسجام، داراي قابليت برش باشد، دشوار است. همچنين ماهي داراي بوي خاصي است که بسياري از مردم ايران آن را نمي‌پسندند که کالباس‌­هاي توليد شده در اين طرح داراي بافت قابل برش و استاندارد و فاقد بوي نامطبوع ماهي هستند. دکتر رحماني با اشاره به ويژگي‌هاي ديگر کالباس ماهي توليدشده اظهار کرد: فقدان ميکروارگانيسم و صفر بودن تعداد آنها در کالباس­‌ها با تائيديه وزارت بهداشت (در حالي‌که بر پايه استاندارد ملي سوسيس و کالباس ميزان يکصدهزار عدد ميکروارگانيسم در يک گرم محصول قابل پذيرش است)، عدم استفاده از نگهدارنده‌هاي نيتريت و نيترات بدون جايگزين کردن نگهدارنده شيميايي (گواهي ثبت اختراع)، توليد کالباس با افزودن گوشت ماهي تا مقدار حدود 95 درصد ترکيب با ويژگي­‌هاي حسي مطلوب و بدون بوي بد ماهي، کاهش استفاده از نمک، کاهش استفاده از روغن و حتي عدم استفاده از آن در برخي محصولات، بازارپسندي بالا، قيمت رقابتي، تنوع بالاي محصولات با توجه به استفاده از گوشت ماهي با رنگ­ها و طعم‌هاي مختلف از جمله مزاياي کالباس مذکور است. اين عضو هيات علمي تصريح کرد: پس از توليد نمونه آزمايشگاهي طرح، نمونه نيمه صنعتي نيز با موفقيت توليد شده و مدل کسب و کار، مطالعه بازار و طرح توجيه فني اقتصادي آن به همراه برخي محصولات مشابه از ماهي تهيه شده و دانش فني آن به فروش رسيده است. دکتر رحماني خاطرنشان کرد: اکنون طرح‌هاي دانش‌بنيان ديگري با مشارکت دانشگاه اروميه در دست اجراست که انشاءالله بتوانيم در آينده نزديک موفق به تجاري‌سازي آنها و کسب درآمد براي دانشگاه شويم. بر اساس اين گزارش، طرح مذکور در جشنواره ايده‌هاي برتر هفته پژوهش و فناوري استان آذربايجان غربي موفق به کسب رتبه نخست شده است.

http://www.banounews.ir/fa/News/2876/توليد-کالباس-ژامبون-خشک-از-ماهي-بدون-مواد-نگهدارنده-در-کشور
بستن   چاپ