آریا بانو
اجراي طرح شناسايي تقلب در زعفران
دوشنبه 23 فروردين 1395 - 11:51:35 AM
ايرنا
fiogf49gjkf0d
حسين رستگار افزود: در اجراي طرح شناسايي تقلبات در زعفران، وضعيت انواع تقلبات و همچنين ميزان تقلبات سنجيده مي شود. وي تصريح كرد: رنگ هاي مصنوعي با نام زعفران تقلبي در جوجه كباب هاي زعفراني و گاهي نيز در قنادي ها استفاده مي شود كه براي سلامتي مضر است. مديركل آزمايشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: البته گاهي در جوجه كباب هاي زعفراني به جاي زعفران از زردچوبه و گلرنگ استفاده مي شود كه گرچه ضرر ندارند اما خاصيتي متفاوت از زعفران داشته و نبايد با نام زعفران عرضه شوند. رستگار با اشاره به فروش پودر زعفران از سوي دستفروشان بويژه در مترو افزود: بررسي ها نشان مي دهد كه اين پودرها كاملا شيميايي بوده و نه تنها خاصيت درماني ندارند بلكه براي سلامتي بدن خطرناك هستند. ** عرضه افزودني «دخترخواب» و «دخترپيچ» به جاي زعفران وي ادامه داد: همچنين افزودني ديگري موسوم به «دخترخواب» كه به نام زعفران به فروش مي رسد، كاملا رنگ مصنوعي و شيميايي بوده و عرضه آن غيرقانوني است. مديركل آزمايشگاه مرجع سازمان غذا و دارو تاكيد كرد: «دختر خواب» كاملا يك ماده ممنوعه بسيار خطرناك شيميايي بوده و به هيچوجه نبايد استفاده شود. رستگار افزود: افزودني ديگري موسوم به «دختر پيچ» به عنوان زعفران عرضه مي شود درحاليكه «دختر پيچ» قسمت سفيد رنگ پايين كلاله زعفران است كه پس از رنگ كردن و پيچيدن 300 تا 500 عدد از آنها، دور هم با يك نخ با عنوان زعفران مي فروشند و چون قيمت پايين تري هم دارد، مردم آن را مي خرند. مديركل آزمايشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به اجراي طرح شناسايي تقلبات در زعفران ادامه داد: در اجراي اين طرح، مناطقي كه تقلب زعفران در آن بيشتر است، مشخص خواهند شد و همچنين آلودگي هاي ميكروبي و شيميايي احتمالي در زعفران نيز مورد بررسي قرار خواهد گرفت. رستگار خاطرنشان كرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با همكاري وزارت علوم درصددند تا از ظرفيت هاي مختلف آزمايشگاه هاي كنترل مواد غذايي، دانشگاه هاي علوم پزشكي، پژوهشكده صنعت غذايي مشهد و انستيتو تغذيه، طرح كشوري را براي پايش تقلب در زعفران اجرا كند. مديركل آزمايشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ادامه داد: دانشگاه علوم پزشكي بقيه الله(عج) به عنوان دانشگاه محوري و پژوهشگاه صنايع غذايي به عنوان مجري اين طرح تعيين شده اند و كارهاي مقدماتي آن نيز از سوي سازمان غذا و دارو انجام خواهد شد. رستگار ادامه داد: زعفران يك كالاي استراتژيك و داراي قيمت بالايي است كه هم مصرف داخلي داشته و هم در صادرات ارزآوري دارد. وي يادآور شد: زعفران در مواد غذايي متنوعي براي ايجاد رنگ طبيعي و تزئين غذاها استفاده مي شود و علاوه بر آن داراي خاصيت دارويي نيز هست. به گفته مديركل آزمايشگاه مرجع سازمان غذا و دارو، تقويت سيستم عصبي، ضد افسردگي و بهبود سيستم گوارشي از جمله فوايد دارويي زعفران به شمار مي رود. رستگار تصريح كرد: زعفران مصرف بالايي در كشور دارد و چون قيمت آن نسبت به ساير افزودني هاي ديگر بيشتر است، تقلب در آن بيشتر صورت مي گيرد. وي تاكيد كرد: زعفران هاي تقلبي نه تنها ارزش درماني ندارند بلكه براي سلامتي نيز مضر هستند. مديركل آزمايشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: متخلفان براي اينكه سود كاذب به جيب بزنند، به جاي زعفران از رنگ هاي مشابه زعفران استفاده مي كنند كه برخي از اين رنگ هاي مصنوعي به شدت براي سلامتي آسيب زا است. رستگار خاطرنشان كرد: وظيفه ارگان هاي نظارتي، اجراي راهكارهاي تشخيص تقلبات است و از آنجا كه شيوه هاي متعددي براي تقلب در زعفران وجود دارد نياز به اجراي يك طرح كشوري جامع است تا وضعيت اين محصول استراتژيك در نقاط مختلف كشور بويژه خراسان مشخص شود. وي يادآور شد: طرح شناسايي تقلبات در زعفران حداقل تا پايان شهريور ماه و حداكثر تا پايان سال جاري انجام مي گيرد.

http://www.banounews.ir/fa/News/3104/اجراي-طرح-شناسايي-تقلب-در-زعفران
بستن   چاپ