آریا بانو
ارتباط مصرف چربي بعد از يائسگي و ريسک سرطان سينه
يکشنبه 23 خرداد 1395 - 11:55:02 AM
مهر
fiogf49gjkf0d
به گفته محققان دانشگاه نيويورک، درحاليکه اضافه وزن ناسالم بعد از يائسگي موجب افزايش ريسک ابتلا به سرطان سينه مي شود، اما بخش عمده آن مربوط به نوع چربي اي است که موجب ايجاد توده چربي در سينه مي شود. محققان دريافته اند سهم بالاي وجود اسيدهاي چرب اشباع شده در سينه زنان بعد از دوره يائسگي به شکل خاصي موجب افزياش اين ريسک مي شود. به گفته محققان، چربي هاي اشباع از محصولات حيواني نظير پنير، گوشت هاي چرب، و دسرهاي لبني و همچنين روغن هاي مناطق گرمسيري نظير روغن پالم حاصل مي شوند. نقش چربي در ابتلا به سرطان سينه و پيشرفت آن به شکل گسترده اي با استفاده از شاخص توده بدني و مصرف چربي رژيمي مورد مطالعه واقع شده است. اما هنوز مکانيسم دقيق مربوط به افزايش ريسک اين بيماري در زنان يائسه با شاخص توده بدني بالا به طور کامل مشخص نشده است. يک احتمال مربوط به افزايش توليد استروژن يا اديپوکين، که پروتئين سيگنال دهنده سلولي ترشح شده از طريق بافت چربي است، عنوان مي شود. محققان دريافتند وجود نسبت بيشتر اسيدهاي چرب اشباع شده و نسبت کمتر اسيدهاي چرب مونواشباع در بافت سينه زنان يائسه مبتلا به سرطان سينه تهاجمي در مقايسه با زنان داراي توده خوش خيم در سينه مشخص شد.

http://www.banounews.ir/fa/News/3383/ارتباط-مصرف-چربي-بعد-از-يائسگي-و-ريسک-سرطان-سينه
بستن   چاپ