fiogf49gjkf0d
فشار خون نيرويي است که توسط جريان خون به ديواره رگ ها وارد مي شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جريان يابد. اگر اين نيرو افزايش پيدا کند و در طول زمان ثابت باقي بماند، بدن با مشکلات زيادي روبرو مي شود. کنترل فشار خون فرآينده پيچيده اي نيست و به راحتي مي توان با اجتناب از مواد غذايي و عوامل تحريک کننده بر آن چيره شد. در ادامه به چند عامل افزايش دهنده فشار خون اشاره شده است:
-غذاهاي کنسروي، آماده و فرآوري شده
اين غذاها حاوي مقادير قابل ملاحظه اي نمک، مواد نگهدارنده و ادويه هستند و سبب افزيش فشار خون مي شوند. نمک اين غذاها بيش از حد مجاز است.
-انواع شيريني و کيک
کيک و شيريني منبع شکر و چربي هاي اشباع است که علاوه بر افزايش وزن، يکي از مهمترين دلايل افزايش فشار خون محسوب مي شود.
-رب و سس گوجه فرنگي کنسرو شده
رب و سس گوجه فرنگي کنسروشده حاوي مقادير بالاي نمک است و استفاده از آن براي بيماران مبتلا به فشار خون به هيچ وجه توصيه نمي شود.
-مشروبات الکلي
مشروبات الکلي يکي از مهمترين دلايل افزايش فشار خون و صدمه به سيستم قلب و عروق است.
-لبنيات پرچرب
-غذاهاي چرب
-شور و ترشي هاي پرنمک
-گوشت قرمز
در ادامه توصيه شده هايي نيز براي کاهش فشار خون ارايه شده است:
-ميزان نمک در وعده هاي غذايي را کاهش دهيد
-وزن خود را کاهش دهيد
- به طور مرتب ورزش کنيد
- از مواد معدني مفيد مانند پتاسيم، کلسيم و منيزيم بيشتر استفاده کنيد
سيب زميني، موز، سبزيجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگي، انواع کلم و قارچ حاوي اين مواد معدني مفيد هستند
-از مصرف دخانيات اجتناب کنيد
-در معرض دود سيگار قرار نگيريد
-از استرس و تنش دوري کنيد
-روزانه حداقل هشت ليوان آب بنوشيد
-فشار خون خود را به صورت روزانه بررسي کنيد
-مصرف کافئين را به حداقل کاهش دهيد
-از غذاهاي گياهي استفاده کنيد
-شکلات تيره و کم شيرين بخوريد
-خواب کافي داشته باشد