آریا بانو
خواص سیب؛ میوۀ سلامتی
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 9:15:17 AM
روزچین
بانو نیوز - همۀ ما این جمله را شنیده‌ایم که «خوردن یک عدد سیب در روز ما را از دارو و دکتر بی‌نیاز خواهد کرد». قطعاً این جمله به دلیل خواص سرشار آن است که در ادامۀ این مقاله به بیان آن‌ها خواهیم پرداخت. چین بزرگ‌ترین تولیدکنندۀ سیب در جهان است. ایالات متحده و ترکیه به‌ترتیب مقام دوم و سوم را از آن خود کرده‌اند. چیزی حدود 7500 نوع شناخته‌شدهٔ سیب وجود دارد، زیرا درخت‌های سیب از نظر محصول و اندازه نهایی و شرایط رشد متفاوت هستند.
موارد مصرف
سیب
این میوه را می‌توان به شکل‌های مختلفی مصرف کرد. می‌توان آن را به‌تنهایی، در سالاد میوه، دسر، به‌صورت پخته، خردشده، له‌شده، منجمد و حتی خشک‌شده مصرف کرد. آب‌ سیب هم که یکی از نوشیدنی‌های پرمصرف در جهان است.
ترکیبات و ویتامین‌ها
C ,K ,B6 و B2 از ویتامین‌های موجود در سیب هستند. در آن پتاسیم، مس، آهن، منگنز و منیزیم هم یافت می‌شوند. همچنین سیب سرشار از فیبر است. مصرف یک عدد از این میوه، 12 درصد از نیاز روزانۀ بدن را به فیبر تأمین می‌کند. یکی دیگر از علل خواص بی‌شمار این میوۀ خوشمزه وجود ترکیبات آلی در آن است.
خواص سیب برای سلامتی
سیب
به دلیل وجود فیبر عملکرد روده تقویت می‌شود و به رفع اختلالات آن کمک می‌کند. کالری این میوه در حدود 50 تا80 است و چربی و سدیم ندارد. ویتامین B موجود در سیب در حفظ سلول‌های قرمز و سیستم عصبی مؤثر است. کلسترول اضافی را از رگ‌ها دور می‌کند در نتیجه سلامت قلب را هم تضمین کرده و احتمال گرفتگی عروق را کاهش می‌دهد. این میوه احتمال ابتلا به سرطان سینه، رودۀ بزرگ و ریه را کاهش و در صورت ابتلا به سرطان ریه، سرعت گسترش سرطان را کاهش می‌دهد. شاید بگویید که همۀ میوه‌ها خاصیت ضدسرطانی دارند، حرف شما درست است، اما سیب در این میان‌ یک سر و گردن از بقیه بالاتر است. به دلیل وجود مقدار فراوان آهن در درمان کم‌خونی مؤثر است. باعث ازبین‌رفتن ضعف بدن و انرژی‌بخشیدن به افرادی می‌شود که ضعیف هستند. به‌ همین دلیل توصیه می‌شود بیمارانی که در حال بهبود هستند، سیب مصرف کنند؛ چون به سم‌زدایی و افزایش سلامت عمومی فرد کمک می‌کند. ترکیبات آلی سیب از نوسان قندخون جلوگیری کرده و به کنترل دیابت کمک می‌کند: به‌این‌صورت که این ترکیبات جذب گلوکز را در دستگاه گوارش کاهش داده و ترشح انسولین را از لوزالمعده افزایش می‌دهند. این روال برای سوخت‌وساز و عملکرد مناسب اندام‌های بدن ضروری است. مصرف آن احتمال کرم‌خوردگی دندان‌ها را کاهش داده و فیبر موجود در آن دندان‌ها را تمیز می‌کند. همچنین دندان‌ها و لثه را تمیز نگه می‌دارد. به دلیل خاصیت ضدمیکروبی از تأثیر باکتری‌ها و ویروس‌ها بر بدن جلوگیری می‌کند. مصرف سیب میزان استیل‌کولین (ماده‌ای مرتبط با توانایی تمرکز، حل مسئله و حافظه) موجود در مغز را افزایش می‌دهد. درنتیجه از بروز آلزایمر و پارکینسون چلوگیری می‌کند. این میوه رفتار ضدالتهابی چشمگیری از خود نشان می‌دهد، به‌طوری‌که می‌توان گفت از داروهای طبیعی درمان آسم به شمار می‌رود. ترکیبات آلی آن باعث کاهش بیماری‌های روماتوئیدی و بیماری‌های التهابی مانند آرتروز و نقرس می‌شود. مصرف این میوه بینایی را تقویت و بهبود می‌بخشد. همچنین در درمان شب‌کوری مؤثر است. مصرف این میوۀ خوشمزه و آب‌دار به پیشگیری از آب‌مروارید، تباهی لکه زرد و آب سیاه کمک می‌کند. فیبر موجود در آن باعث احساس سیری شده و از پرخوری فرد جلوگیری می‌کند. به‌این‌صورت که سرعت سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد. بنابراین کالری تولیدشده سریع‌تر سوزانده می‌شود و در بدن‌ باقی نمی‌ماند. این میوه به کاهش وزن کمک می‌کند. استفاده از ماسک‌های ترکیبی سیب و عسل یا سیب و شیر می‌تواند باعث درخشندگی پوست شود. این ویژگی به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی موجود در پوست و گوشته‌ی آن است. علاوه‌بر این مصرف آن به‌صورت خوراکی باعث افزایش گردش خون درنتیجه جایگزینی سلول‌های مرده و ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده می‌شود و کمک می‌کند تا جوان‌تر به نظر برسید. از دست ندهید: از خواص خرمالو بیشتر بدانیم
مضرات سیب
مصرف بیش‌ازحد آن باعث افزایش وزن می‌شود. مصرف بیش‌ازحد این میوه موجب بالارفتن قندخون می‌شود. مراقب دانه‌های سیب باشید!
سیب
دیده می‌شود که بعضی‌ها، علاوه بر خوردن این میوه، دانه‌های آن را هم می‌خورند. این دانه‌ها حاوی آمیگدالین است. آمیگدالین ماده‌ای سمی که رسیدن مقادیر زیاد آن به بدن برای سلامتی خطرناک است. بنابراین کودکان، زنان باردار، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان و سالمندان باید بیشتر در این مورد احتیاط کنند.
در مقاله‌های بعدی روزچین بیشتر در مورد این میوه صحبت خواهیم کرد. برای آموزش پخت تارت سیب می‌توانید اینجا را ببینید.
خواندن این مطالب را از دست ندهید:
خواص پرتقال
خواص انار

http://www.banounews.ir/fa/News/34783/خواص-سیب؛-میوۀ-سلامتی
بستن   چاپ