آریا بانو
دانشگاه اسلامی اندونزی پوشیدن برقع را منع کرد
جمعه 18 اسفند 1396 - 09:25:12
بانو نیوز - کوالالامپور - یکی از دانشگاه‌های اسلامی دولتی اندونزی پوشیدن برقع را در محوطه دانشگاه در مخالفت با گسترش افراط گرایی دینی منع کرده است که با واکنش تعدادی از فعالان سیاسی در این کشور مواجه شده است.

به گزارش روز جمعه ایرنا، جاکارتا پست دراین زمینه گزار ش داد: اندونزی پرجمعیت ترین کشور جهان اسلام محسوب می‌شود که از جمعیت آن به عنوان مسلمانان میانه رو همواره یاد شده است.با این حال در سال‌های گذشته، برخی تفسیرهای افراط گرایانه دینی گسترش پیدا کرده که به همین دلیل عده ای آن را تهدیدی برای اعتبار اندونزی به عنوان کشوری معتدل می‌دانند.
طبق این گزارش ،دانشگاه اسلامی اندونزی (UIN) در شهر «یوگیاکارتا» واقع در جزیره جاوا اعلام کرده که 41 نفر دانشجوی مشغول تحصیل در این دانشگاه، روبنده یا برقع می‌پوشیدند که به آن ها جلسات مشاوره پیشنهاد شده و همچنین از آن‌ها خواسته شده که در صورت قصد ادامه تحصیل، از پوشیدن برقع خودداری کنند.
شبکه خبر آسیا در این زمینه نیز گزارش داد: گروه سیاسی «جبهه مدافعان اسلام» با این اقدام دانشگاه اسلامی مخالفت کرده و آن را بی معنی خوانده که در تناقض با شعار همزیستی عقاید مختلف در کشور است.
یکی از فعالین حقوق زنان نیز در مخالفت با ممنوعیت پوشش برقع، آن را در تضاد با حق آزادانه پوشش تلقی کرده است.
«لطیفه ویدوری» فعال حقوق زنان در اینباره گفت: پوشیدن برقع یک انتخاب است و ما نباید در انتخاب شخصی افراد، دخالت کنیم.
«واهیودی» رئیس دانشگاه در واکنش به انتقادات مطرح شده توضیح داد: ما به دنبال تبلیغ اسلام اعتدال گرا هستیم و این اقدام ما برای محافظت از دانشجویان است.
طبق این گزارش ، "یک نظرسنجی عمومی در دانشگاه‌ها و دبیرستان‌های اندونزی نشان می‌دهد که از هر پنج دانش آموز، یک نفر معتقد است که به جای نظام دموکراسی، حاکم کشور باید خلیفه باشد.این اطلاعات باعث نگرانی مقامات اندونزیایی شده تا برای متوقف کردن گسترش تفکرات افراط گرایانه، اقداماتی انجام دهند."
به گزارش جاکارتا گلوب معضل افراط گرایی در اندونزی با بیش از 260 میلیون نفر به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان سالیان زیادی است که وجود داشته و سبب وقوع چندین حوادث تروریستی مرگبار در این کشور شده است.
مرگبارترین حادثه تروریستی در اندونزی، در جزیره توریستی «بالی» در سال 2002 رخ داد که در اثر آن، 202 نفر که بیشتر آن‌ها گردشگران خارجی بودند، کشته شدند.
رئیس جمهوری اندونزی تاکنون در اظهارات مختلف اعلام با تاکید بر اینکه چالش های اندونزی در حال حاضر و در آینده چالش های آسانی نیستند، اعلام کرده است: ما همچنان با فقر و نابرابری، بی ثباتی در اقتصاد جهان و گروه های افراط گروها، تندروها و تروریسم مواجه هستیم.
'جوکو ویدودو' با این عنوان که دولت نیازمند کسب اطمینان است که همه سازمان های دولتی 'بالاترین میزان اعتماد مردم را به دست آورند'، تاکید کرد که یک گروه کاری ویژه ریاست جمهوری برای نظارت بر آموزش ایدئولوژی های 'پانکاسیلا' به ویژه در بین جوانان تشکیل شده است.
'پانکاسیلا' که دولت اندونزی تاکید ویژه ای بر آن دارد نظریه فلسفی بنیادی دولت این کشور است که بر پنج پایه شامل اعتقاد به خدای واحد، عدالت اجتماعی، دموکراسی، وحدت ملی و بشریت متمدن و عادل استوار است.
آساق****241**1599

http://www.banounews.ir/fa/News/37033/دانشگاه-اسلامی-اندونزی-پوشیدن-برقع-را-منع-کرد
بستن   چاپ