آریا بانو
آنچه لازم است درباره تخم مرغ و خواص آن بدانيد
دوشنبه 3 آبان 1395 - 3:56:00 PM
ايسنا

مريم اسدي  درباره اهميت مصرف تخم مرغ گفت: تخم‌مرغ يکي از معدود غذاهاي کامل طبيعي است که نيازهاي بدن را به طور متعادل تامين مي‌کند.

وي با بيان اينکه عمده‌ترين ويژگي‌هاي تخم‌مرغ و وجه‌تمايز آن با ساير مواد غذايي، ترکيب کامل پروتئيني آن و مواد مهم موجود در آن نظير کولين، لوتئين و گزانتين و توليد کم انرژي است که مصرف آن بويژه در صبحانه به لاغري کمک مي‌کند، افزود: امروزه ثابت شده است مزايا و نقش تخم‌مرغ در سلامتي بدن به قدري است که نبايد آن را از رژيم غذايي بدليل نقش آن در تکامل مغز جنين و نوزاد، پيشگيري از آلزايمر متداول در کهنسالي، تقويت سيستم عصبي و حافظه و کمک به سلامت قلب و عروق حذف کرد.

اسدي با بيان اينکه 100درصد ويتامين‌هاي محلول در چربي و 70 تا 80 درصد ويتامين‌هاي محلول در آب، همگي در زرده تخم‌مرغ وجود دارد، خاطرنشان کرد: سفيده حاوي بخش مهمي از پروتئين و بسياري از مواد معدني است.

وي با بيان اينکه عمده چربي تخم‌مرغ از نوع غيراشباع بوده و کلسترول تخم‌مرغ تاثيري در افزايش کلسترول خون ندارد، گفت: در حقيقت پروتئين تخم‌مرغ چنان از کيفيت بالايي برخوردار است که به عنوان استانداردي براي مقايسه ساير پروتئين‌ها استفاده مي‌شود.

اسدي گفت: متاسفانه در دهه‌هاي گذشته تخم‌مرغ جايگاه مناسبي در سبد غذايي مردم نداشته است؛ زيرا تصور مي‌شد که با خوردن آن کلسترول خون افزايش مي‌يابد و در نتيجه بيماري‌هاي قلبي-عروقي و خطر حمله قلبي را افزايش مي‌دهد. امروزه مطالعات بسيار متعدد ثابت کرده‌اند که مصرف تخم‌مرغ حتي بيش از يک عدد در روز در بسياري از مردم بدون ارتباط به جنس، سن و نژاد آنها نه تنها باعث افزايش کلسترول خون نشده بلکه مي‌تواند براي قلب نيز مي‌تواند مفيد و موثر باشد.

کارشناس تغذيه مرکز بهداشت صومعه‌سرا با بيان اينکه مصرف تخم‌مرغ به زنان باردار و شيرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و بزرگسالان سالم و در دوران پس از بيماري توصيه اکيد مي‌شود، گفت: خوردن يک تخم‌مرغ در روز در اين افراد بلامانع است.

وي با تاکيد بر اينکه تخم‌مرغ داراي حداقل 13 نوع ويتامين و مواد معدني ضروري بدن است، تصريح کرد: در نگهداري تخم‌مرغ نکاتي لازم است که مطلوب است به آن توجه شود. پس از خريد تخم‌مرغ آن را بايد به يخچال منتقل کرد. تخم‌مرغ را مي‌توان به مدت چهار هفته در يخچال نگهداري کرد.

اسدي با اشاره به اينکه بهترين درجه حرارت نگهداري تخم‌مرغ در يخچال صفر و تا چهار درجه سانتي‌گراد و رطوبت 85 درصد است، افزود: گرماي بيش از حد باعث تسريع کاهش کيفيت تخم‌مرغ و در نتيجه مخلوط شدن زرده و سفيده مي‌شود.

وي با تاکيد بر اينکه تخم‌مرغ‌ها را براي نگهداري شست‌وشو نکنيد، افزود: راه ورود ميکروب از طريق منافذ موجود روي پوسته، باز مي‌شود و آلودگي به داخل آن راه مي‌يابد. تخم‌مرغ داراي روزنه‌هاي بسياري در سطح پوسته خود است و از اين طريق قادر است بو يا آلودگي احتمالي ساير مواد غذايي را به خود جذب کند. جهت جلوگيري از اين امر بهتر است تخم‌مرغ‌ها را به صورت بسته‌بندي شده خريداري و در يخچال نگهداري کنيد.

کارشناس تغذيه مرکز بهداشت صومعه‌سرا در پايان با بيان اينکه از مصرف تخم‌مرغ‌هاي خام به علت احتمال وجود آلودگي و ايجاد مسموميت غذايي بپرهيزيد، اظهار کرد: آب‌پز کردن از بهترين روش‌هاي طبخ تخم‌مرغ است. پوسته تخم‌مرغ آب‌پز تازه، هنگام پوست کندن از سفيده به سختي جدا مي‌شود و اين در حاليست که تخم‌مرغي که کهنه باشد پوست کندن آن به سهولت انجام مي‌شود. يکي از نشانه‌هاي تازگي تخم‌مرغ پخته آن است که زرده در مرکز سفيده قرار دارد، اما در تخم‌مرغ کهنه زرده در کنار پوسته واقع شده است.  


http://www.banounews.ir/fa/News/3838/آنچه-لازم-است-درباره-تخم-مرغ-و-خواص-آن-بدانيد
بستن   چاپ