آریا بانو
شورش سيستم ايمني بدن عليه مغز!
fiogf49gjkf0d
يکشنبه 14 آذر 1395 - 4:08:23 PM
ايسنا

پس از مراجعه اين زن 27 ساله به اورژانس در کلرادو، مشخص شد که اين فرد دچار يک بيماري نادر شده که طي آن سيستم ايمني بدن وي مغزش را هدف قرار داده است.

پزشکان اورژانس اظهار کردند که اين زن در عرض يک هفته به صورت مقطعي دچار اختلال در حافظه، اضطراب و حرکات غيرارادي شده است.

قبل از اين يک هفته، زن از سلامت کامل برخوردار بوده و در زمان مراجعه به اورژانس براي پزشکان توضيح داده بود که هيچگونه نوشيدني الکلي، دخانيات و هيچگونه مخدر ديگري استفاده نکرده است.

هنگامي که يک شخص  با "تغيير وضعيت رواني" به اورژانس مراجعه مي‌کند پزشکان بايد يک طيف گسترده‌اي از دلايل ممکن مانند مشکلات عصبي، تروما، بيماري رواني و بيماري‌هاي مرتبط با سراسر بدن را در نظر بگيرند.

پزشکان آزمايش‌هاي مختلفي را انجام داده و با دقت علايم زن را مورد بررسي قرار دادند، در نهايت احتمال بروز اين حالات به دليل وجود عفونت، يک سم و يا يک اختلال متابوليک را رد کردند.

سن اين بيمار، جنس و حرکات غير ارادي وي نشان مي‌داد که او احتمالا دچار يک نوع نادر از آنسفاليت و يا التهاب مغز، به نام آنسفاليت گيرنده ضد NMDA شده است. گيرنده  NMDAبر روي سلولهاي مغز يافت مي‌شود.

هنگامي که اين حمله اتفاق مي‌افتد، باعث بروز التهاب در مغز شده، که به نوبه خود مي‌تواند علايم عصبي مانند تشنج و از دست دادن کنترل حرکتي عضلات را در پي داشته باشد.

دکتر ژوزف دالما عصب شناسي از دانشگاه پنسيلوانيا، براي اولين بار اين بيماري را با نام Anti-NMDA Receptor Encephalitis( ورم مغزي) در سال 2007 کشف کرد.

به گفته پزشکان، اگرچه اين يک بيماري نادر است اما موارد متعددي از اين بيماري خود ايمني در دانشگاه کلرادو مشاهده  شده و طبق گزارشات به دست آمده در حدود چهار نفر از هر پنج نفري که به اين بيماري مبتلا مي‌شوند زن هستند.

پزشکان براي آزمايش وضعيت اين زن جوان از او يک نمونه مايع نخاعي گرفته و دريافتند که در اين نمونه آنتي بادي‌هايي موجود است که وجود اين بيماري را تاييد مي‌کند.

دليل بروز اين اختلال خود ايمني هنوز مشخص نيست اما با اين حال، دانشمندان بر اين باورند که تومورهاي خاص نقش مهمي در بروز اين بيماري ايفا مي‌کنند.

تراتوم تخمداني، يک نوع تومور غيرسرطاني که در تخمدان رشد مي‌کند، رايج ترين نوع تومور در بيماران مبتلا به اين اختلال است.

بر اساس اين گزارش، برداشتن تومور بخش مهمي از درمان اين بيماري خود ايمني است.

پزشکان همچنين ناچار شدند که تمام آنتي بادي‌هاي مشکل ساز را از خون فرد مبتلا جدا کنند .براي اين کار، زن به مدت پنج روز تحت درمان پلاسمافرزيس که يک روش براي پاک کردن خون است قرار گرفت.

وي همچنين داروهايي براي سرکوب سيستم ايمني بدن و توقف توليد آنتي بادي استفاده کرد.

به گزارش پزشکان اين زن پس از طي دوره کامل درمان، کاملا بهبود يافت.


http://www.banounews.ir/fa/News/3932/شورش-سيستم-ايمني-بدن-عليه-مغز!
بستن   چاپ