آریا بانو
آيا درد سينه هاي مادر بعد از شير گرفتن کودک طبيعي است؟
چهارشنبه 24 آذر 1395 - 11:03:45 AM
بيتوه

آيا شما به عنوان مادري که کودک خود را از شير گرفته ايد ، فکر مي کنيد که استفاده از يک دستگاه پمپاژ براي تخليه شير باقي مانده در سينه هاي شما و جلوگيري از دردناک شدن آن ها و خون مردگي ضروري است؟

بايد به ياد داشته باشيد که پس از گرفتن کودک از شير مادر ، تجربه کردن درد در سينه هاي مادر براي چند روز امري غير معمول نيست. تورم سينه ها، مسدود شدن مجراي شيري و ورم آن ها به دليل وجود شير باقي مانده، عوارض دردناکي است که در روزهاي بعد از گرفتن کودک از شير مادر قابل مشاهده خواهد بود، مخصوصا اگر از شير گرفتن کودک ناگهاني و در مدت زمان خيلي کوتاهي اتفاق افتاده باشد. خوشبختانه، درد و ورم در پستان هاي مادراني که به آرامي و تدريجا کودک خود را از شير مادر مي گيرند، کم خواهد بود و با مراقبت هاي بهداشتي و داروهاي گياهي در منزل، به راحتي درمان خواهد شد.

علائمي که در سينه هاي مادر بعد از شير گرفتن کودک بروز مي کند :
• با توجه به گفته هاي مشاور شيردهي مي توان ادعا کرد که درد به وجود آمده در سينه هاي مادر بعد از شير گرفتن کودک ، ممکن است در هر نقطه از پستان هاي او رخ دهد. لازم است به عنوان يک مادر شيرده بدانيد از جمله مناطقي که درگير اين مشکل مي شوند، مي توان ناحيه آرئول و يا کل قسمت هاي پستان مادر شيرده را نام برد. درد به وجود آمده در يک پستان و يا در هر دو آن ها، اغلب در چند روز اول بعد از شير گرفتن کودک به اوج خود مي رسد، که بعد از مدتي به آرامي و به طور طبيعي کاهش خواهد يافت. در اين مواقع، معمولا سينه هاي مادر متورم شده و او احساس مي کند که آن ها سخت يا ناصاف شده اند، حتي ممکن است اين علائم با بروز تب زياد در مادر هم همراه باشد. خوب است بدانيد که نشت شير از نوک سينه ها در روزهاي پس از گرفتن کودک از شير مادر، امري غير معمول نيست، به ويژه هنگامي که شما در حمام در حال دوش هستيد يا پس از شنيدن صداي گريه فرزندتان يا زماني که اصطکاک پيراهن و يا سينه بند با نوک سينه هاي شما بيشتر باشد، اين حالت ديده خواهد شد.

علل بروز تورم در سينه هاي مادران شيرده بعد از شير گرفتن کودک :
به عنوان يک مادر شيرده هميشه به خاطر داشته باشيد که از شير گرفتن ناگهاني نوزاد باعث ايجاد درد در سينه هاي شما، به دليل تورم آن ها خواهد شد. پمپاژ و مکش شير توسط کودک باعث توليد مقدار بيش از حدي از شير در بدن شما مادر شيرده شده است که بدن شما به طور طبيعي، ترشح شير را چند هفته پس از جدا کردن نوزاد از شير مادر ادامه خواهد داد که گاهي اوقات اين شير ترشح شده، سبب مسدود شدن مجاري شيري در سينه هاي مادر خواهد شد. اگر اين انسداد مجاري شيري در مادر درمان نشود، باعث ورم پستان ها و يا حتي سبب به وجود آمدن عفونت هاي دردناک در بدن مادر شيرده خواهد شد، که گاهي با علائمي مشابه بيماري آنفولانزا که با تورم و به وجود آمدن رگه هاي قرمز رنگ و دردناک در سينه ها همراه خواهد بود.

همچنين، شما مادر شيرده که به تازگي کودک خود را از شير گرفته ايد، ممکن است با سوالاتي مانند سوالات زير روبرو شويد.  

,روش از شير گرفتن کودک,روشهاي از شير گرفتن کودک

درد در سينه هاي مادر بعد از شير گرفتن کودک ، ممکن است در هر نقطه از پستان هاي او رخ دهد

 روش هاي درماني درد سينه بعد از شير گرفتن کودک :
اگر شما به عنوان يک مادر شيرده، در زمان از شير گرفتن کودکتان درد و تورم را در سينه هاي خود احساس مي کنيد، استفاده از پمپاژ را براي تخليه شير باقي مانده و کاستن درد و ورم خود، فقط يک بار مي توانيد انجام دهيد، آن هم در صورتي است که درد و تورم را نتوانيد تحمل کنيد. به ياد داشته باشيد که به جاي آن، نوشيدن چند فنجان چاي مريم گلي در هر روز توسط اين گونه مادران باعث کاهش يافتن توليد شير در بدن آن ها خواهد شد، اما هميشه به خاطر داشته باشيد که قبل از استفاده از هر دارو و يا گياهان دارويي با دکتر معالج خود مشورت کنيد.

 قرار دادن کلم برگ تازه و خنک در نوک سينه ها و تعويض کردن آن ها در هر چند ساعت يک بار تا زمان پژمرده شدن، درد و ورم ناشي از جدا کردن نوزادان از شير مادر را کاهش خواهد داد. همچنين، مصرف ايبوپروفن يا استامينوفن مي تواند براي کاهش درد پستان هاي مادر شيرده و تورم آن ها مفيد باشد، اگر بروز درد و ورم در سينه ها از مسدود شدن مجاري شيري باشد، مي توان با ماساژ دادن اين مجاري و به کار بردن گرما در اين نواحي به شل پلاگين سينه هاي مادر شيرده کمک کرد.

 اگر متوجه شديد که تب داريد و يا رگه هاي قرمز رنگي بر روي سينه هاي شما به وجود آمده است، طوري که درد و ورم آن نواحي بسيار زياد شده باشد، حتما به پزشک مراجعه کنيد، چون به احتمال زياد نياز به درمان با آنتي بيوتيک خواهيد داشت.

پيشگيري و راه هاي درمان درد سينه بعد از شير گرفتن کودک :
وقتي که شما مادر شيرده مي خواهيد کودکتان را از شير بگيريد، اين کار را به آرامي و با کم کردن تعداد دفعات شيردهي روزانه به کودک خود آغاز کنيد، تا جلوي جمع شدن شير و درد و تورم سينه هاي شما گرفته شود. حذف يک جلسه شيردهي در هر سه روز يک بار، کمک مي کند تا بدن مادر، توليد شير را با کاهش تقاضاي کودک، تنظيم کند. همچنين، به ياد داشته باشيد که کاهش تدريجي زمان تغذيه نوزاد با شير مادر هم در حد کاهش 1 الي 2 دقيقه اي در هر جلسه، بسيار مفيد خواهد بود. با اين کار، جلو پمپاژ بيشتر شير توسط مکيدن زياد کودک گرفته شده و تورم و دردناک شدن سينه هاي مادر هم کم خواهد شد.


http://www.banounews.ir/fa/News/3986/آيا-درد-سينه-هاي-مادر-بعد-از-شير-گرفتن-کودک-طبيعي-است؟
بستن   چاپ