آریا بانو
زنان باردار داروهاي ضد ريفلاکس را با احتياط مصرف کنند
چهارشنبه 22 دي 1395 - 8:26:30 AM
ايرنا
محققان دانشگاه ادينبورگ در اسکاتلند و دانشگاه تمپر در فنلاند با بررسي اطلاعات پزشکي بيش از 1.3 ميليون کودک دريافتند احتمال ابتلا به آسم در کودکاني که مادرشان در دوران بارداري داروهاي ضد ريفلاکس و سوزش معده استفاده کرده اند، 30 درصد بيشتر است.
ريفلاکس معده در دوران بارداري به دليل تغييرات هورموني بسيار شايع است. معمولا براي درمان ريفلاکس از داروهايي استفاده مي شود که اصطلاحا مهارکننده هاي پمپ پروتون و آنتاگونيستهاي گيرنده H2 هستند و مانع از برگشت اسيد معده به مري مي شوند.
مطالعات جديد نشان مي دهد استفاده مداوم از اين داروها با افزايش احتمال ابتلا به آسم در کودک مرتبط است. استفاده از داروهاي ضد ريفلاکس در دوران بارداري بايد با احتياط بيشتري باشد و کنترل رژيم غذايي براي درمان ريفلاکس گزينه بهتري است.
ريفلاکس معده به مري (GERD) يا ريفلاکس اسيدي يک اختلال گوارشي است و به بازگشت محتويات و اسيد معده به مري گفته مي شود. دليل اصلي بروز اين بيماري، اختلال در عملکرد اسفنکتر تحتاني مري (LES) است. اين حلقه ماهيچه اي مانع از برگشت محتويات معده به مري مي شود. معمولا عوامل موثر در بروز اين اختلال رژيم غذايي، سن و سبک زندگي هستند.
بسياري از افرادي که به GERD مبتلا هستند، از بيماري خود بي اطلاعند. اين افراد از سوزش مداوم معده و گلودرد رنج مي برند. اين بيماران اغلب تصور مي کنند که اين گلودرد مزمن ناشي از عفونت ويروسي است؛ در حالي که هيچ ربطي به عفونت ندارد. بازگشت اسيد به گلو سبب مي شود که اين ناحيه مدام بوسيله اسيد تحريک شود و گلودرد مزمن ايجاد کند.
برخي از افراد به ريفلاکس خاموش دچار هستند؛ به اين معني که بيماري با هيچ علامتي اعم از سوزش گلو و سردل همراه نيست. اين حالت بسيار خطرناک تر است. 10 درصد از بيماران مبتلا به ريفلاکس گلودرد مزمن دارند. برخي از پوسيدگي مداوم دندان رنج مي برند؛ اسيد معده باعث بروز پوسيدگي مي شود. طيف وسيعي از افرد مبتلا به GERD آسم دارند چراکه مقداري اسيد به درون مجاري تنفسي راه مي يابد.
برخي ديگر از رايج ترين علايم ريفلاکس، بادگلو، ترش کردن معده و تلخي طعم دهان است.
ريفلاکس مزمن زماني خطرناک مي شود که پوشش مري از بين برود. در اين حالت احتمال بروز سرطان افزايش مي يابد.
راهکار هاي متفاوتي براي درمان اين بيماري وجود دارد و در برخي موارد جراحي توصيه مي شود. تغيير شيوه زندگي و کاهش وزن مي تواند در رفع اين مشکل موثر باشد. برخي از دلايل تشديد ريفلاکس عبارتند از :
• سيگار کشيدن
• با عجله غذا خوردن
• مصرف کردن غذاهاي چرب و پرادويه
• پوشيدن لباس هاي تنگ
• مصرف غذاهاي تحريک کننده اسيد معده مانند : گوجه فرنگي، آب مرکبات، چاي و قهوه، پياز، سير، نوشابه هاي گازدار
• درازکشيدن بعد از غذا
• نوشيدن مايعات
• عدم تحرک
برخي از تحقيقات نشان مي دهد جويدن آدامس پس از غذا باعث تحريک بزاق و کاهش ريفلاکس مي شود.
نتايج اين تحقيقات در نشريه Allergy and Clinical Immunology منتشر شده است.

http://www.banounews.ir/fa/News/4075/زنان-باردار-داروهاي-ضد-ريفلاکس-را-با-احتياط-مصرف-کنند
بستن   چاپ